Έτοιμα τα τέσσερα από τα πέντε hotspots στα νησιά, αντιστέκεται η Κως


Σχεδόν έτοιμα είναι τα τέσσερα από τα πέντε hotspots, σε Μυτιλήνη, Λέρο, Χίο και Σάμο, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος τόνισε ότι παρά τις αντιδράσεις που υπάρχουν, συνεχίζονται οι εργασίες στην Κω.
«Προσωπικά, λυπάμαι όταν ο φόβος επικρατεί στο μυαλό και στις πράξεις ανθρώπων» ανέφερε ο κ. Βίτσας μιλώντας στο Mega και πρόσθεσε: «Ντρέπομαι για τη μικρή ομάδα συνελλήνων, οι οποίοι ξεκινώντας από αντιλήψεις πολιτικές και ιδεολογικές, υπάρχει και αυτό το στοιχείο, βρίσκεται πίσω ή μπροστά σε τέτοια γεγονότα. Και μάλιστα ξεπερνά κάθε είδος με επιθέσεις, όχι μόνο σε χώρους, αλλά και σε Έλληνες αξιωματικούς και οπλίτες».
Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο στόχος για τους μετανάστες είναι μετά την ταυτοποίηση, «και το γεγονός ότι θα υπάρχει ένας χώρος όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να σιτίζονται, να στεγάζονται μέχρι 48 ώρες και μετά να μεταφέρονται».
Ο κ. Βίτσας εξήγησε ότι «από την Κω και τα άλλα νησιά φεύγουν όλοι, εκτός και αν καταφέρουμε τις διαδικασίες επαναπροώθησης προς την Τουρκία ή προς άλλες χώρες της Αφρικής. Αλλά σε κάθε περίπτωση, είτε αυτό γίνεται στην ηπειρωτική χώρα, είτε στα νησιά, αυτό πρέπει να γίνεται γρήγορα».
«Αυτό που εμείς διαπραγματευόμαστε σαν Ευρωπαϊκή Ένωση με την Τουρκία είναι η επαναπροώθηση στην Τουρκία, γι’ αυτό, άλλωστε, παίρνει τόσα χρήματα, και η δυνατότητα επαναπροώθησης στις χώρες απ’ όπου ξεκίνησαν. Εδώ έχουμε διάφορα ζητήματα που δεν είναι μόνο της Ελλάδας» συμπλήρωσε.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.