Σιώπης: «Αν λεγόμουν Σιωπίνιo…»

Ο Μανώλης Σιώπης έδωσε το «παρών» στο ANT1 MediaLab, συνομίλησε με τους σπουδαστές Δημοσιογραφίας, και απάντησε σε μια σωρεία ευαίσθητων ερωτήσεων για τον Ολυμπιακό, τον Πανιώνιο, τον Μαρίνο Ουζουνίδη και τον Λεμπρόν Τζέιμς!

Ο Μανώλης Σιώπης έδωσε το «παρών» στο ANT1 MediaLab, συνομίλησε με τους σπουδαστές Δημοσιογραφίας, και απάντησε σε μια σωρεία ευαίσθητων ερωτήσεων.

Ατελείωτα τρεξίματα, ανεξάντλητο πάθος και μια ζωή άρρηκτα συνδεδεμένη με τη «στρογγυλή θεά» είναι τα χαρακτηριστικά τα οποία συνθέτουν το πορτραίτο του διεθνούς Έλληνα ποδοσφαιριστή, Μανώλη Σιώπη.

Τα παραπάνω «παράσημα» είναι λίγο έως πολύ γνωστά στους ποδοσφαιρόφιλους της χώρας μας. Όχι όμως και σ’ όλους τους σπουδαστές του ΑΝΤ1MediaLab στους οποίους, ωστόσο , φρόντισε να τα γνωστοποιήσει, στο πλαίσιο της «Ημέρας Καρίερας», αποδεχόμενος την πρόσκληση του καθηγητή της σχολής Γρηγόρη Παπαβασιλείου.

Η ζωή του 24άχρονου Εβρίτη διέπεται από έναν απαράβατο νόμο: «Δεν επιτρέπω σε κανέναν να με περάσει με την μπάλα εύκολα». Ως εκ τούτου δεν «ντρίμπλαρε» και αυτός με τις απαντήσεις του τα ερωτήματα των εκκολαπτόμενων δημοσιογράφων, ακόμα και όταν «ανακρίθηκε» πάνω σ’ ευαίσθητα θέματα.

Λίγες ώρες πριν την άφιξή του στον χώρο της σχολής είχε ήδη αρχίσει να διαδίδεται από στόμα σε στόμα στους φοιτητικούς κύκλους το γεγονός πως είναι «δηλωμένος» Ολυμπιακός.

Επομένως, πριν ακόμα προλάβει να σταθεί «απέναντί» τους κλήθηκε να επιβεβαιώσει την αγάπη του για τους «ερυθρολεύκους»:
«O πατέρας μου είναι “τρελός” Ολυμπιακός. Έτσι, λοιπόν, και εγώ γεννήθηκα για να είμαι Ολυμπιακός», ήταν η απάντηση του Σιώπη, προτού το μαχαίρι μπει ακόμα πιο βαθιά στο… κόκκαλο, ερωτώμενος για τους λόγους που δεν έχει… στεριώσει στους Πειραιώτες.
Τότε με περίσσια σιγουριά και με το χιούμορ που τον διακρίνει έθεσε ως υπεύθυνη τη μη… λατινοαμερικανική καταγωγή του: «Είμαι σίγουρος πως αν λεγόμουν “Σιωπίνιο”, δεν θα χρειαζόταν να φύγω ούτε για μια στιγμή από τον Ολυμπιακό».

Μπορεί, λοιπόν, «η εδραίωση στους “ερυθρολεύκους” να μην έχει επιτευχθεί ακόμα», όπως επισήμανε, αλλά ουδέποτε θα σταματήσει να ευγνωμονεί την ομάδα που έπαιξε τον καθοριστικότερο ρόλο στην ανάδειξή του σ’ έναν από τα κορυφαία χαφ του ελληνικού πρωταθλήματος:

«Οι στιγμές που έχω ζήσει στον Πανιώνιο δεν περιγράφονται. Εκεί, άλλωστε, έκλαψα για πρώτη φορά στην ποδοσφαιρική μου καριέρα. Ήταν η στιγμή που σκαρφάλωσα στα κάγκελα και έγινα ένα με τους οπαδούς. Όταν περπατάω στην Νέα Σμύρνη, όλοι με αγκαλιάζουν και μ’ έχουν σαν Θεό».

Βέβαια, το δέσιμο του με τη Νεοσμυρνιώτικη ομάδα φέρει την υπογραφή συγκεκριμένων ανθρώπων, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά του:
«Χρωστάω πάρα πολλά στους συμπαίκτες που είχα αυτά τα χρόνια, αλλά πάνω απ’ όλα στον Μαρίνο Ουζουνίδη, ο οποίος δεν έπαψε δευτερόλεπτο να μου δείχνει την εμπιστοσύνη του. Χωρίς αυτόν ο Πανιώνιος δεν θα γνώριζε τις επιτυχίες των τελευταίων χρόνων. Με ιδιαίτερα μικρό μπάτζετ μας όχι μόνο μας κράταγε ενωμένους, αλλά πετύχαμε και θαύματα», τόνισε χαρακτηριστικά, αποδεικνύοντας πως δεν ξεχνάει.

Όπως δεν διέγραψε από τη μνήμη του τις δυσκολίες που βίωσε, όταν σε ηλικία μόλις 14 χρονών άφησε το χωριό του, το Τυχερό Έβρου, για να κυνηγήσει τ’ όνειρό του κατηφορίζοντας στο λιμάνι του Πειραιά:

«Θυμάμαι σαν χθες που έπαιρνα τη μάνα μου τηλέφωνο και έκλαιγα, καθώς μου έλειπε τόσο η οικογένειά μου όσο και το χωριό. Βέβαια, νιώθω ευλογημένος που είμαι ποδοσφαιριστής και βοήθησα οικονομικά τον αδερφό μου».

Παρ’ όλα αυτά γνωρίζει πως η ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα δεν είναι… αγγελικά πλασμένη, με την αέναη οπαδική βία να αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα. Το συγκεκριμένο ζήτημα είναι ιδιαίτερα σύνθετο, με τις ευθύνες να βαραίνουν παράγοντες και ποδοσφαιριστές. Άλλωστε, έγινε και αυτός μάρτυρας της «κόντρας» που ακολούθησε μεταξύ ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, με αφορμή το μεταξύ τους παιχνίδι, αλλά έθεσε ως «δίκαιο πρωταθλητή τον Δικέφαλο του Νότου. Αυτό έδειξε ο βαθμολογικός πίνακας, με τους Θεσσαλονικείς να βγάζουν μόνοι τους τα μάτια τους».

Για τον Σιώπη, η ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα είναι «ένας μικρόκοσμος της ελληνικής κοινωνίας που διαφέρει πλήρως από το εξωτερικό». Εκεί όπου στολίζει τα γήπεδα ο Λίονελ Μέσι, ο οποίος κατά τη γνώμη του «είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στον κόσμο. Όχι όμως ανώτερος από τον Ντιέγκο Μαραντόνα», υπογράμμισε.

Βέβαια, το ενδιαφέρον του για τη διεθνή επικαιρότητα δεν του μονοπωλεί μόνο το ποδόσφαιρο, καθώς δηλώνει και φαν του Λεμπρόν Τζέιμς, ο οποίος, όπως επανέλαβε αμέτρητες φορές, είναι «ένα θαύμα της φύσης και λατρεύει να τον βλέπει να αγωνίζεται».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.