Εκθρόνισε τη “Βασίλισσα”

Η Μπαρτσελόνα πέταξε εκτός Κυπέλλου Ισπανίας την κάτοχο του τροπαίου, Ρεάλ Μαδρίτης. Οι πρωταθλητές Ευρώπης υπερασπίστηκαν το 2-1 του Μπερναμπέου και με το 2-2 στο Καμπ Νου πέρασαν στα ημιτελικά.

Η Μπαρτσελόνα αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με τη Ρεάλ και πήρε το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ισπανίας. Οι «μπλαουγκράνα» πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων στο τέλος του ημιχρόνου, ενώ οι Μαδριλένοι, που έχασαν πολλές ευκαιρίες στο πρώτο 45λεπτο, «πάλεψαν» μάταια για την ανατροπή στην επανάληψη.

Αντίπαλος της ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα στην επόμενη φάση του θεσμού θα είναι πιθανότατα η Βαλένθια, που είχε νικήσει με 4-0 τη Λεβάντε στον πρώτο μεταξύ τους προημιτελικό. Η μεταξύ τους ρεβάνς είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 26/1.

Μοιραίος ο Ιγκουαΐν

Η Ρεάλ θα μπορούσε να είχε πετύχει ένα γκολ. απ’ τα αποδυτήρια, καθώς με τη συμπλήρωση 10 μόλις δευτερολέπτων στην αναμέτρηση ο Ιγκουαΐν έχασε ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Πίντο. Μέχρι το ημίωρο η «βασίλισσα» έχασε ακόμη τρεις μεγάλες ευκαιρίες (ανάμεσα σ’ αυτές και ένα δοκάρι του Οζίλ) για να σκοράρει και έδειχνε να πατάει καλύτερα στα πόδια της.


Η Μπαρτσελόνα, ωστόσο, περίμενε να «χτυπήσει» στο κατάλληλο σημείο. Στο 43′ ο Μέσι με μπαλιά ακριβείας έδωσε πάσα-μισό γκολ στον Πέδρο, που δεν αστόχησε και από το ύψος του πέναλτι άνοιξε το σκορ για τους «μπλαουγκράνα». Οι Μαδριλένοι σάστισαν και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Άλβες με ένα φοβερό διαγώνιο δεξί σουτ διπλασίασε τα τέρματα της «Μπάρτσα».


Έφτασε στην ισοφάριση


Τα πάντα είχαν τελειώσει, έστω κι αν η Ρεάλ προσπάθησε να πετύχει το ακατόρθωτο στην επανάληψη. Οι παίκτες του Μουρίνιο αποδείχθηκαν πιο εύστοχοι παίζοντας χωρίς άγχος και στο 68′ ο Κριστιάνο Ρονάλντο πέρασε τον Πίντο και μείωσε για τη Ρεάλ. Στο 72′ ο Μπενζεμά με σουτ έφερε το ματς στα ίσα και το clasico πήρε φωτιά στο τελευταίο 20λεπτο.


Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν, αλλά δεν βρήκαν τον τρόπο να φτάσουν στην ολική ανατροπή, με την Μπαρτσελόνα να κρατάει το αποτέλεσμα χωρίς να δυσκολευτεί. περισσότερο στο φινάλε. Η Ρεάλ τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ράμος στο 88′ με δεύτερη κίτρινη.


Μπαρτσελόνα (Πεπ Γκουαρδιόλα): Πίντο, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Πουγιόλ, Αμπιντάλ, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα (30′ Πέδρο), Φάμπρεγκας (70′ Τιάγκο Αλκάνταρα), Μέσι, Αλέξις Σάντσες (78′ Μαστσεράνο).
Ρεάλ Μαδρίτης (Ζοζέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Αρμπελόα, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Φάμπιο Κοεντράο, Λασανά Ντιαρά (52′ Γκρανέρο), Τσάμπι Αλόνσο, Μεσούτ Εζίλ, Κακά (61′ Καγεχόν), Κριστιάνο Ρονάλντο, Ιγκουαΐν (61′ Μπενζεμά).





Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.