Καρβουνιάρης: «Άλλος κόσμος στην Αυστραλία»

Για τις πρώτες του εντυπώσεις από την παρουσία του στη Νορθκόουτ Σίτι αναφέρθηκε ο Μιχάλης Καρβουνιάρης, ο οποίος αποχώρησε από την Παναχαϊκή.
30/12/2015 • 13:29
Ο Μιχάλης Καρβουνιάρης
  • shares
Για τις πρώτες του εντυπώσεις από την παρουσία του στη Νορθκόουτ Σίτι αναφέρθηκε ο Μιχάλης Καρβουνιάρης, ο οποίος αποχώρησε από την Παναχαϊκή. Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής υπογράμμισε πως ήθελε να παραμείνει στην Ελλάδα, όμως τελικά πείστηκε να μετακομίσει στην Αυστραλία. Ο Καρβουνιάρης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sport 24 Radio». Αναλυτικά δήλωσε:

Για το πως πήρε την απόφαση να πάει στην Αυστραλία: «Το καλοκαίρι ξεκίνησα προετοιμασία με την Παναχαϊκή, στη συνέχεια, όμως, έβλεπα ότι τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα. Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι σε κρίση, οπότε μίλησα με τους συγγενείς μου στην Αυστραλία και μου είπαν ότι το ποδόσφαιρο στη χώρα είναι σε καλό επίπεδο. Έστειλα κάποια βίντεο στους θείους μου και τον Ανδρέα Βλάχο, που είχε γνωριμίες εκεί. Από εκεί και πέρα πίστεψα ότι μπορούσα να το κάνω και αποφάσισα να πάω στην Αυστραλία μια και στην Ελλάδα δεν με κρατούσε τίποτα, εκτός, βέβαια, από την οικογένειά μου. Έπειτα από δύο προπονήσεις και ένα φιλικό, στο οποίο δοκιμάστηκα, με πήραν στην ομάδα. Οι άνθρωποι εδώ είναι θερμοί και γενικά με βοήθησαν πολύ. Είναι ένα απίστευτο πράγμα που δεν το είχα δει στην Ελλάδα. Όταν μιλάνε για την χώρα μας, στάζουν… μέλι».

Για το αν υπήρχε κάποιος ενδοιασμός για να φύγει από την Ελλάδα: «Αρχικά δεν ήθελα να φύγω, διότι αγαπώ την πατρίδα μου και το ποδόσφαιρο, οπότε το να ξενιτευτώ το είχα στην άκρη του μυαλού μου. Ωστόσο, οι κακές εγκαταστάσεις που υπάρχουν στην Ελλάδα με έκαναν να σκεφτώ ότι το πολύ πολύ να παίξω ποδόσφαιρο μέχρι τα 30. Μετά τι θα έκανα; Για αυτό πήρα την απόφαση να φύγω, καθώς εδώ το ποδόσφαιρο είναι αλλιώς».

Για το αν ασχολείται με κάτι άλλο: «Θέλω να ασχοληθώ με την προπονητική και θα προπονήσω τα μικρότερα κλιμάκια της ακαδημίας, τις ομάδες κάτω των 11 ετών. Είμαι 22 και μόλις πήγα στην Αυστραλία μου είπαν να κοιτάξουμε κι άλλα πράγματα εκτός από το αγωνιστικό. Ο ποδοσφαιριστής δεν είναι να κάνει μόνο δύο ώρες προπόνηση. Σε εντάσσουν σε πρόγραμμα 8 ωρών κανονικά».

Για το πως είναι το πρωτάθλημα στην Αυστραλία: «Είμαι στη δεύτερη κατηγορία και το πρωτάθλημα δεν έχει άνοδο. Έχει μόνο υποβιβασμό προς την 3η κατηγορία. Η κορυφαία κατηγορία είναι κλειστή με 10 ομάδες, όπως στην Αμερική. Οικονομική βοήθεια υπάρχει έτσι και αλλιώς. Η ομάδα που είμαι έχει 400 παιδιά στην ακαδημία».

Για τις εγκαταστάσεις της ομάδας: «Το προπονητήριο που έχουμε έχει ένα κεντρικό γήπεδο που κάνουμε προπόνηση. Θα φτιαχτεί και το βοηθητικό όπου και εκεί θα πηγαίνουμε να κάνουμε προπονήσεις. Τέλος, έχουμε όλα όσα χρειαζόμαστε και τους ανθρώπους που μας φροντίζουν».

Γράψτε το σχόλιο σας...
loading the player...
24/06/2019 • 16:43

"Εν αρχή ην... η αυτοδυναμία"

Οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας με αποκορύφωμα τις Εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον εντός και εκτός των Ελληνικών συνόρων. Μετά τις Ευρωεκλογές και τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης, άλλη μια διαδικασία μαζικής συμμετοχής των πολιτών περνά απόπ το "μικροσκόπιο"των στοιχηματικών εταιριών