Πάτησε γκάζι στο δεύτερο (video)

Η ΑΕΚ συνέτριψε τον Πανιώνιο με 4-0 και έκανε το τρία στα τρία στο πρωτάθλημα, λίγες μέρες πριν πάει στην Τουμπα για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Η Ενωση είχε και δύο δοκάρια…

Η ΑΕΚ συνέτριψε τον Πανιώνιο με 4-0 και έκανε το τρία στα τρία στο πρωτάθλημα, λίγες μέρες πριν πάει στην Τουμπα για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Η Ενωση είχε και δύο δοκάρια… 

Οι γηπεδούχοι μέχρι να «ξεκλειδώσουν» την αντίπαλη άμυνα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους (Πόνσε) τα είχε βρει δύσκολα, ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο πέτυχε τρία γκολ με τους Μπακασέτα (58’) και Κλωναρίδη (84’, 90), ενώ είχε και δύο δοκάρια με τον τελευταίο και τον Μάνταλο. 

Ο Πανιώνιος ήταν εντελώς ακίνδυνος επιθετικά για 45 λεπτά, ενώ στο δεύτερο μέρος είχε τρεις καλές στιγμές για να σκοράρει, αλλά δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν. Ετσι γνώρισε «βαριά» ήττα και έμεινε στον ένα βαθμό μετά από τρεις αγωνιστικές.

Με καθυστέρηση ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο…


Τα αρχικά πλάνα


Με 4-2-3-1 παρέταξε την ΑΕΚ ο Μαρίνος Ουζουνίδης. τερματοφύλακας ο Μπάρκας, δεξιά στην άμυνα ο Μπακάκης, αριστερά ο Λόπες και ανάμεσα τους οι Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος. Αλεφ και Σιμόες τα αμυντικά χαφ με τον Μπακασέτα δεξιά, τον Μάνταλο αριστερά και τον Λιβάια πίσω από τον Πονσέ  

Με 4-3-3 ο Πανιώνιος του Ζοζέ Ανιγκό. Ο Μανοιλοβιτς κάτω από τα δοκάρια έχοντας μπροστά του από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Κούρντι, Ντομίνγκες, Μπανανά και Παπαγεωργίου. Κόρμπος, Κεϊτά και Οικονομίδης στον άξονα με τον Μασούρα δεξιά, Καμαρά αριστερά και Σπιριντόνοβιτς στην κορυφή.

Γκολ και αποδυτήρια 


Από τα πρώτα δευτερόλεπτα πήρε η ΑΕΚ τα ηνία του αγώνα και πίεζε για να πάρει από νωρίς κεφάλι στο σκορ, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι κλεισμένοι πίσω δεν επέτρεπαν στους παίκτες του Ουζουνίδη να βγάλουν εύκολα φάσεις. Οσο περνούσαν τα λεπτά ο Πανιώνιος ανέβαζε πιο ψηλά τις γραμμές του ισορροπώντας για λίγο το παιχνίδι, χωρίς να απειλήσει ούτε μία φορά τον Μπάρκα. Ο γκολκίπερ της Ενωσης πέρασε πέρασε ένα… ήσυχο πρώτο ημίχρονο, αφού δεν χρειάστηκε να επέμβει κάποια φορά προκειμένου να κρατήσει ανέπαφη την εστία του. 

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι έβγαιναν συνεχώς στην επίθεση από τα αριστερά. Τα ανεβάσματα του Λόπες ελευθέρωναν τον Μάνταλο, με τον πρώτο να σεντράρει συνεχώς δημιουργώντας έτσι ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Οι στημένες φάσεις αποτέλεσαν ακόμα ένα όπλο για την Ενωση, καθώς με αυτό τον τρόπο έχασε ευκαιρίες και βρήκε γκολ. Από κόρνερ του Μάνταλου ο Τσιγκρίνσκι έστειλε την μπάλα στο χέρι του Καμαρά και λίγα λεπτά αργότερα ο αρχηγός της ΑΕΚ σέντραρε για να σκοράρει με προβολή ο Πονσέ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.


Γκολ και… δοκάρια


Ο Ανιγκό πραγματοποίησε αλλαγή με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, αφήνοντας στον πάγκο τον Κεϊτά, ο οποίος δεν μπόρεσε να «κρατήσει» μπάλα όσο αγωνίστηκε. Στα πρώτα δευτερόλεπτα οι φιλοξενούμενοι έχασαν και την πρώτη του ευκαιρία, αλλά η συνέχεια άνηκε στο σύνολο του Ουζουνίδη. 

Η ΑΕΚ είχε γρήγορη ανάπτυξη, άνοιγε την αντίπαλη άμυνα από τα πλάγια και πατούσε πιο εύκολα περιοχή. Ο Μανοϊλοβιτς έκανε ό,τι περνούσε από τα χέρια του και τα… πόδια του για να μην δεχθεί άλλο γκολ, όμως, δεν τα κατάφερε. Ο Μπακασέτας στο 58’ με ωραία ατομική ενέργεια διπλασίασε τα τέρματα της ομάδος του χωρίς να πανηγυρίσει το γκολ που πέτυχε και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Πανιώνιος έχασε την ευκαιρία να μπει ξανά στο ματς, με τον Σπιριντόνοβιτς να αστοχεί από καλή θέση. 

Στο τελευταίο 20λεπτο η ΑΕΚ κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο έχοντας αρχικά δοκάρι με τον Μάνταλο στο 74’, ενώ στο 82’ Ο Μανοϊλοβιτς βγήκε νικητής στο τετ α τετ με τον Λιβάγια. Δύο λεπτά αργότερα Ο Κλωναρίδης πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ με σουτ έξω από την περιοχή. 

Ο ίδιος παίκτης στο 87’ είχε και δοκάρι και στις καθυστερήσεις μετά από ασίστ του Λιβάγια διαμόρφωσε το τελικό 4-0… 

Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών)

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Άλεφ, Σιμόες (77΄ Τσόσιτς), Μπακασέτας, Μάνταλος (81΄ Κλωναρίδης), Λιβάγια, Πόνσε (68΄ Γιαννιώτας)
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ανιγκό): Μανοΐλοβιτς, Παπαγεωργίου, Μπανανά, Ντομίνγκες, Κούρντι, Κεϊτά (46΄ Πίρις), Κόρμπος, Οικονομίδης (53΄ Ντουρμισάι), Καμαρά (63΄ Τσιλούλης), Σπιριντόνοβιτς


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.