The Prodigy Movie Review

Κάτι τρέχει με τον... Miles.To "The Prodigy" (ελλ. τίτλος: “Ο Χαρισματικός”) είναι η πρώτη ταινία...

Κάτι τρέχει με τον… Miles.

To “The Prodigy” (ελλ. τίτλος: “Ο Χαρισματικός”) είναι η πρώτη ταινία τρόμου που φτάνει φέτος στις κινηματογραφικές αίθουσες κι αποτελεί το τρίτο κατά σειρά φιλμ του Nicholas McCarthy. O Αμερικανός σκηνοθέτης είχε καταφέρει να μας τρομάξει στα “The Pact” και “Αt the Devil’s Door”, και το ίδιο ακριβώς επιχειρεί και στη νέα ταινία του, η οποία ωστόσο αποκτά και δραματικές διαστάσεις.

Εκ πρώτης όψεως, το “The Prodigy” φαντάζει ως… μια ακόμη ταινία με ένα παιδί που έχει καταληφθεί από μια υπερφυσική δύναμη. To στοιχείο που την διαφοροποιεί από την μάζα είναι ο τρόπος με τον οποίο αποδίδεται η απελπισμένη προσπάθεια μιας μάνας για να σώσει το μονάκριβο παιδί της. Η δραματική αυτή διάσταση του ρόλου της Sarah είναι και ο λόγος για τον οποίο η Taylor Schilling (Orange is the New Black) δέχθηκε να υποδυθεί τη συγκεκριμένη ηρωίδα, παίζοντας για πρώτη φορά στην καριέρα της σε μια ταινία τρόμου.

Η πλοκή της ταινίας είναι πραγματικά καταιγιστική, καθώς από πολύ νωρίς αντιλαμβάνεστε ότι κάτι πάει στραβά με τον πιτσιρικά Miles (Jackson Robert Scott). To αγόρι αυτό παρουσιάζει μια αυξημένη νοητική ανάπτυξη, αλλά την ίδια στιγμή εμφανίζει μια αντικοινωνική συμπεριφορά απαλλαγμένη από τις ηθικές αξίες. Το μυστήριο γύρω από την περίεργη συμπεριφορά του οχτάχρονου Miles διατηρείται μέχρι το μέσον περίπου της ταινίας, καθηλώνοντας τον θεατή και βάζοντάς τον να αναρωτηθεί από ποια ακριβώς οντότητα έχει καταληφθεί το νεαρό αγόρι. Όσοι πάντως έχετε παρακολουθήσει τα τρέιλερ της ταινίας ενδέχεται να αντιληφθείτε πολύ πιο γρήγορα ποιος ακριβώς στοιχειώνει τον Miles.

Ο Jackson Robert Scott, τον οποίο και γνωρίσαμε στον ρόλο του Georgie στο “It”, μας χαρίζει μια πραγματικά συγκλονιστική ερμηνεία. Ο ρόλος που καλείται να υποδυθεί είναι πρακτικά διπλός, αφού στο σώμα του κατοικεί και μια δεύτερη οντότητα. Σε αρκετές σκηνές της ταινίας βλέπουμε μια αλλεπάλληλη διαδοχή αυτών των δύο ρόλων, του απροστάτευτου αγοριού και της υποχθόνιας οντότητας που κρύβεται μέσα του. H φιγούρα του Miles είναι το ίδιο τραγική με αυτή της μάνας του, η οποία βασανίζεται από την πάλη των συναισθημάτων της. Από την μια πλευρά είναι μια μάνα που λατρεύει το παιδί της, από την άλλη όμως βλέπει τα σημάδια και αναγνωρίζει την μορφή του απόλυτου κακού που έχει κυριεύσει το σπλάχνο της.

Οι εξαιρετικές ερμηνείες των δύο παραπάνω ηθοποιών αμαυρώνονται από τη σκηνοθετική άποψη που καταθέτει ο Nicholas McCarthy, η οποία φτάνει αρκετές φορές στο σημείο της στείρας αντιγραφής. Αρκεί να αναφέρουμε ότι το πιο χαρακτηριστικό jump scare της ταινίας είναι αντιγραμμένο καρέ προς καρέ από το Shock (μια εκ των τελευταίων ταινιών του Mario Bava). Οφείλουμε να διατυπώσουμε κι ορισμένες ενστάσεις για τα όσα λαμβάνουν χώρα στο φινάλε της ταινίας, καθώς αντικρούουν κάποια γεγονότα που είχαν εκτυλιχτεί νωρίτερα.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.