Έχασε δύο θέσεις η Ελλάδα

To Kύπελλο Ασίας, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα με νικήτρια την ομάδα του Κατάρ, έφερε ένα ντόμινο εξελίξεων στην παγκόσμια κατάταξη, με την Ελλάδα να υποχωρεί στην 45η θέση.

To Kύπελλο Ασίας, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα με νικήτρια την ομάδα του Κατάρ, έφερε ένα ντόμινο εξελίξεων στην παγκόσμια κατάταξη, με την Ελλάδα να υποχωρεί στην 45η θέση. 

Οι νέοι πρωταθλητές Ασίας του Κατάρ ανέβηκαν στην 55η θέση στην τελευταία παγκόσμια κατάταξη της FIFA, κερδίζοντας 38 θέσεις και φθάνοντας στην καλύτερη θέση τους από το 1993, με την εκπληκτική επιτυχία τους στα ΗΑΕ.

Το Κύπελλο Ασίας ήταν… υπεύθυνο για όλες σχεδόν τις αξιοσημείωτες αλλαγές στην κατάταξη της FIFA, την πρώτη κατάταξη του 2019, αφήνοντας στην ίδια θέση τις 20 κορυφαίες και το Βέλγιο στην κορυφή.

Το Κατάρ δεν είναι η μόνη ομάδα που σημείωσε εντυπωσιακή άνοδο. Η -φιναλίστ του Κυπέλλου Ασίας- Ιαπωνία (27η, άνοδος 23 θέσεων) παρουσίασε επίσης άνοδο, ενώ η Νότια Κορέα (38η, 15 θέσεις), τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (67α, 12 θέσεις) και η Ιορδανία (97η, 12 θέσεις) σημείωσαν… διψήφια άνοδο. Υπήρξε επίσης σημαντική άνοδος για το Ιράκ (80ο, 8), το Ιράν (22ο, 7) και το Ουζμπεκιστάν (89ο, 6).

Μια άλλη συνέπεια αυτών των αλλαγών είναι ότι η Ασία έχει ενισχύσει τις θέσεις στο top-50 της κατάταξης.

Η AFC αντιπροσωπεύεται τώρα από τέσσερις ομάδες, μία περισσότερη από την προηγούμενη κατάταξη, και τώρα βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με την Αφρική, μετά την πτώση δύο θέσεων του Κονγκό, στην 51η.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.