Για καλοκαίρι το Κύπελλο Εθνών Αφρικής

19/07/2017 • 16:52
Ο νέος πρόεδρος της αφρικανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Αχμάντ Αχμάντ
  • shares
Το Κύπελλο Εθνών Αφρικής θα μπορούσε να μετακινηθεί Ιούνιο ή τον Ιούλιο, στο πλαίσιο των αλλαγών που συζητήθηκαν από την CΑF στο Ραμπάτ. 

Στο Μαρόκο, εκπρόσωποι του ποδοσφαίρου στην Αφρική, συζήτησαν για το μέλλον του τουρνουά και για άλλες πτυχές του Αφρικανικού ποδοσφαίρου. Ο πρόεδρος της νέας Συνομοσπονδίας Αφρικανικού Ποδοσφαίρου (CAF) Αχμάντ υποσχέθηκε μια συνολική αναθεώρηση όταν αμφισβήτησε με επιτυχία τον μακρόχρονο ηγέτη Ισα Χαγιάτου, παίρνοντας την κορυφαία θέση της CAF τον Μάρτιο.

Η διεξαγωγή του κορυφαίου τουρνουά της Αφρικής τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο προκαλεί εδώ και χρόνια, την μεγάλη αντιπαράθεση με ευρωπαικούς συλλόγους, όπου έχουν στις τάξεις τους παίκτες Αφρικανούς. Επίσης η τελική φάση που γίνεται κάθε δύο χρόνια, θα μπορούσε να αυξηθεί από 16 σε 24 ομάδες , σχεδόν τις μισές από όσες συμμετέχουν στην διοργάνωση. Ακόμα συζητήθηκε η συχνότητα του τουρνουά, παρόλο που δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση να αλλάξει από κάθε δύο χρόνια σε κάθε τέσσερα.

«Αυτό, η ημερομηνία διεξαγωγής των αγώνων, είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να μιλήσουμε, δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτό», δήλωσε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Αφρικανικού Ποδοσφαίρου (Caf) Αχμάντ.

«Είμαστε εδώ για να κάνουμε μεγάλες αλλαγές. Αυτές είναι αποφάσεις είναι που θα καθορίσουν το μέλλον του παιχνιδιού μας. Έχουμε ήδη πολλές προτάσεις», πρόσθεσε στην εναρκτήρια ομιλία του σε διήμερο συμπόσιο για το μέλλον του αφρικανικού ποδοσφαίρου, στο Μαρόκο.

Να σημειωθεί ότι ένας πρωτοφανής αριθμός παικτών απέρριψε τις προσκλήσεις για το φετινό τουρνουά στη Γκαμπόν, προκειμένου να μείνουν στις ομάδες του. Αυτό περιελάμβανε και επτά από το Καμερούν οι οποίοι αρνήθηκαν να αγωνιστούν για την ομάδα που τελικά κέρδισε τον τίτλο. ΑΠΕ-ΜΠΕ
Γράψτε το σχόλιο σας...
20/06/2019 • 08:13

Ο ενθουσιασμός φέρνει γκολ στο Euro U21 και στο κύπελλο Νορβηγίας

Ο πρώτος τελικός της ανόδου για την Primera Division έχει ως φαβορί την Λα Κορούνια. Πολύ πιο ανταγωνιστικό το ματς της Κονγκσβίγκερ με την Τρόμσο και ίσως έτσι δούμε την αναμέτρηση της Ουρουγουάης με την Ιαπωνία στο Πόρτο Αλέγκρε