Η Αφρική συζητά το μέλλον της

17/07/2017 • 17:37
Ο νέος πρόεδρος της αφρικανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Αχμάντ Αχμάντ
  • shares
Ο αμφισβητούμενος χρόνος διεξαγωγής του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, αλλά και κορυφαία ζητήματα που αφορούν το μέλλον του ποδοσφαίρου στην «μαύρη» ήπειρο, θα βρεθούν από αύριο και για δύο ημέρες στο τραπέζι συζητήσεων σε συμπόσιο στο Μαρόκο.

Στο Ραμπάτ, εκπρόσωποι του ποδοσφαίρου στην Αφρική, συμπεριλαμβανομένων μιας σειράς πρώην πρωταγωνιστών όπως ο Αμπεντί Πελέ, και ο Σάμουελ Ετό’Ο, έχουν προσκληθεί να συζητήσουν για το μέλλον του τουρνουά και για άλλες πτυχές του Αφρικανικού ποδοσφαίρου.

Ο πρόεδρος της νέας Συνομοσπονδίας Αφρικανικού Ποδοσφαίρου (CAF) Αχμάντ υποσχέθηκε μια συνολική αναθεώρηση όταν αμφισβήτησε με επιτυχία τον μακρόχρονο ηγέτη Ισα Χαγιάτου, παίρνοντας την κορυφαία θέση της CAF τον Μάρτιο.

Ο Αχμάντ, ο οποίος χρησιμοποιεί μόνο ένα όνομα, θέλει επίσης να επανεξετάσει τους κανόνες για τη φιλοξενία των τελικών, οι οποίοι αποδεικνύονται όλο και πιο απαγορευτικοί και μειώνουν τον αριθμό των πιθανών υποψηφίων. Έχει ήδη προτείνει την εξέταση για αύξηση του αριθμού των ομάδων στην τελική φάση σε 24, σχεδόν τις μισές από όσες συμμετέχουν στην διοργάνωση. Επίσης η συχνότητα του τουρνουά θα επανεξεταστεί, παρόλο που δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση να αλλάξει από κάθε δύο χρόνια σε κάθε τέσσερα.

Η φιλοξενία του τουρνουά κάθε δύο χρόνια τον Ιανουάριο φέρνει τους πρωταγωνιστές παίκτες, που αγωνίζονται ολοένα και περισσότερο σε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αντιμέτωπους με τους συλλόγους τους.

Πριν από το φετινό τουρνουά που διεξήχθη στη Γκαμπόν υπήρξε ένας πρωτοφανής αριθμός παικτών που απέρριψαν τις προσκλήσεις των εθνικών τους ομάδων για να παραμείνουν με τους συλλόγους τους. Οι αριθμοί αυτοί αναμένεται να αυξηθούν εάν οι επόμενοι τελικοί στο Καμερούν φιλοξενηθούν τον Ιανουάριο του 2019 αντί για ένα πιο βολικό χρονικό διάστημα στο μέσο του έτους.

Ο Χαγιάτου αρνήθηκε επίμονα οποιαδήποτε αλλαγή, επειδή δεν ήθελε να θεωρηθεί ότι λυγίζει στην πίεση των ευρωπαϊκών συλλόγων.
Το συμπόσιο του Ραμπάτ θα αξιολογήσει επίσης τις ετήσιες διοργανώσεις των αφρικανικών συλλόγων, στους οποίους φέτος ο αριθμός των σωματείων που συμμετείχαν στους ομίλους διπλασιάστηκε στους 16. Κάθε αφρικανική χώρα έχει κληθεί να στείλει τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, τον γενικό γραμματέα και τον εθνικό προπονητή. ΑΠΕ-ΜΠΕ
Γράψτε το σχόλιο σας...
18/10/2019 • 07:06

Ντέρμπι με ιδιαιτερότητες σε Νίκαια, Φρανκφούρτη και Καντίθ

Σπουδαία ματς γίνονται απόψε σε Νίκαια, Φρανκφούρτη και Καντίθ όπου ο ρόλος του φαβορί λόγω των συνθηκών θεωρείται υποκειμενικός! Δεδομένο το προβάδισμα της Κλαμπ Μπριζ και της Νταντάλκ σε ματς όπου έχει αξία το γκολ των γηπεδούχων..