Ο Γκριεζμάν την έστειλε στα ημιτελικά

Στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ πέρασε η Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία πέταξε εκτός συνέχειας την κάτοχο του τίτλου Μπαρτσελόνα. Το σύνολο του Σιμεόνε επικράτησε 2-0, χάρη στα τέρματα του Γκριεζμάν (36', 88'). Ο Ριτσόλι στις καθυστερήσεις "μετέτρεψε" σε φάουλ το πέναλτι που έκανε ο Γκάμπι...

Στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ πέρασε η Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία πέταξε εκτός συνέχειας την κάτοχο του τίτλου Μπαρτσελόνα. Ο Σιμεόνε έκανε “Ματ” στον Λουίς Ενρίκε και δίκαια η ομάδα της πρωτεύουσας πήρε το εισιτήριο για τους “4” της διοργάνωσης. Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ο Γκριεζμάν. Ο Γάλλος άνοιξε το σκορ στο 36′ και διαμόρφωσε το τελικό 2-0 με πέναλτι στο 88′.   
Στις καθυστερήσεις ο Ριτσόλι αντί για πέναλτι σε χέρι του Γκάμπι μέσα στην περιοχή, έδωσε φάουλ έξω από αυτή.

Η Ατλέτικο μπήκε στο ματς με διάθεση να πετύχει το γκολ που θα της έδινε το προβάδισμα για την πρόκριση. Στα πρώτα λεπτά είχε την κατοχή, προσπάθησε να απειλήσει τον τερ Στέγκεν, όμως δεν κατάφερε να πετύχει το στόχο της. Σιγά σιγά η Μπαρτσελόνα πήρε τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής. Η κατοχή των “μπλαουγκράνα” ήταν ανούσια, αφού το πρώτο σουτ από τη μεριά τους έγινε στο 33′ με φάουλ του Μέσι.

Η πίεση που ασκούσαν ψηλά οι γηπεδούχοι απέφερε καρπούς στο 36′. Ο Ζόρντι Αλμπα δεν μπόρεσε να διώξει μακριά, ο Σαούλ πήρε την μπάλα και σέντραρε από τα δεξιά, με τον Γκρίεζμαν να σηκώνεται ανενόχλητος στην καρδιά της άμυνας και με κεφαλιά να γράφει το 1-0.

Το σκηνικό παρέμεινε το ίδιο μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους. Η Μπαρτσελόνα ακίνδυνη επιθετικά δεν μπορούσε να βρει λύσεις απέναντι σε μία καλοστημένη ομάδα όπως η Ατλέτικο.

Στο δεύτερο μέρος οι “Καταλανοί” είχαν συντριπτικά την κατοχή, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να “χτυπήσουν” στην αντεπίθεση. Οσο περνούσαν τα λεπτά τόσο πιο έντονη γινόταν η πίεση της Μπαρτσελόνα, ωστόσο εκτός από τον Σουάρες κανένας άλλος παίκτης της δεν μπορούσε να απειλήσει τον Ομπλακ.

Στο τελευταίο 20λεπτο της αναμέτρησης όλοι οι παίκτες ήταν κοντά στην περιοχή της Ατλέτικο. Μόνο ο τερ Στέγκεν βρισκόταν πίσω από τη σέντρα. Αυτό το πλήρωσε η φιλοξενούμενη ομάδα στο 88′. Ο Φελίπε Λουίς έφυγε πίσω από τη σέντρα. έφτασε στην περιοχή, εκεί όπου ο Ινιέστα με το χέρι έκοψε την πάσα του Βραζιλιάνου προς τον Γκριεζμάν. Ο τελευταίος μετέτρεψε σε γκολ την εσχάτη των ποινών και διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Το σκορ αυτό ίσως να είχε αλλάξει στις καθυστερήσεις, όταν ο Ριτσόλι καταλόγισε το χέρι του Γκάμπι, αλλά λανθασμένα έστησε την μπάλα έξω από την περιοχή και όχι στην άσπρη βούλα.   


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.