«Αγκαλιά» με την παραμονή ο Πανιώνιος (vid)

Ο Πανιώνιος επικράτησε 2-0 του Λεβαδειακού και βρίσκεται «αγκαλιά» με την παραμονή στην Super League. Το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε ο Κούτσι στο 60' με πέναλτι, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Κούρντι στο 90' με ατομική προσπάθεια.

Ο Πανιώνιος επικράτησε 2-0 του Λεβαδειακού και βρίσκεται «αγκαλιά» με την παραμονή στην Super League. Το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε ο Κούτσι στο 60′ με πέναλτι, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Κούρντι στο 90′ με ατομική προσπάθεια. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης κατάφερε να κάμψει την αντίσταση των φιλοξενούμενων, οι οποίοι ναι μεν ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος, όμως στο δεύτερο παραδόθηκαν στις ορέξεις της ομάδας του Άκη Μάντζιου.

Κορυφαίος για την ομάδα της Νέας Σμύρνης ο Μενδρινός, ο οποίος ήταν ο κινητήριος μοχλός για τους γηπεδούχους στο δεύτερο μέρος. Από την πλευρά των φιλοξενούμενων, ο Κυριακίδης ήταν ο κορυφαίος, καθώς σταμάτησε αρκετές φορές τους παίκτες του Πανιωνίου. Στους 32 βαθμούς ο Πανιώνιος, ο οποίος πανηγύρισε την ένατη εφετινή του νίκη και έκτη εντός έδρας. Ο Λεβαδειακός έμεινε στους 30 βαθμούς, καθώς γνώρισε τη 13η εφετινή του ήττα και όγδοη εκτός έδρας. Τον Παναθηναϊκό αντιμετωπίζει στο ΟΑΚΑ ο Πανιώνιος στην 28η αγωνιστική, ενώ ο Λεβαδειακος υποδέχεται την Ξάνθη.

Η «σκακιέρα» των δυο προπονητών
Ο Πανιώνιος ξεκίνησε την αναμέτρηση με τον Σιδεράκη κάτω από τα δοκάρια και τους Σιόβα και Πιέρ στο κέντρο της άμυνας. Οι Ρόκας και Κούρντι αγωνίστηκαν στα άκρα της άμυνας. στη μεσαία γραμμής αγωνίστηκαν οι Ρόβας, Όμο, Σάμαρης και Μενδρινός. Επιθετικό δίδυμο, στο 4-4-2 του Μάντζιου, ήταν οι Κούτσι και Ντιμπαλά.

Από την άλλη πλευρά, ο Κυριακίδης κάτω από τα δοκάρια του Λεβαδειακού. Οι Τομάς και Λισγάρας ήταν οι δυο κεντρικοί αμυντικοί, με τους Μουλόπουλο και Μεντί στα άκρα της άμυνας. Οι Βιάνα και Ζησόπουλος ήταν τα δυο αμυντικά χαφ, με τους Πόποβιτς, Φαβάλι και Σουμπίνιο να αποτελούν την τριάδα των μεσοεπιθετικών, πίσω από τον Παπαδόπουλο, στο 4-2-3-1 που επέλεξε ο Γιώργος Παράσχος.

Πήρε τον έλεγχος ο Πανιώνιος
Ο Πανιώνιος είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, καθώς ο Λεβαδειακός προτίμησε να δώσει χώρο στους γηπεδούχους. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης είχε την πρώτη καλή στιγμή με τον Κούτσι να μη μπορεί να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα της εστίας του Κυριακίδη. Οι Βοιωτοί απάντησαν με την ευκαιρία του Σουμπίνιο, με τον Βραζιλιάνο να μη μπορεί να πλασάρει εύστοχα τον Σιδεράκη. Ο Ρόβας αποχώρησε από την αναμέτρηση τραυματίας και ο Άκης Μάντζιος πέρασε στο ματς τον Αντούνες. Ο Έλληνας τεχνικός της ομάδας της Νέας Σμύρνης αναγκάστηκε να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του, κάτι που πήγε να εκμεταλλευτεί ο Λεβαδειακό.

Κράτησε το «μηδέν» ο Σιδεράκης
Οι «κυανέρυθροι» έψαχναν τις θέσεις τους στον αγωνιστικό χώρο και ο Λεβαδειακός έβρισκε την ευκαιρία να χτυπήσει στην κόντρα. Σε μια από αυτές και μετά από το λάθος του Πιέρ, ο Φαβάλι έβγαλε τετ-α-τετ τον Πόποβιτς, όμως αυτός δεν κατάφερε να νικήσει τον Σιδεράκη. Με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο Πιέρ έφτασε κοντά στο γκολ, όμως είδε την κεφαλιά του να απομακρύνεται πάνω στη γραμμή της εστίας από τον Μουλόπουλο. Στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, ο Πανιώνιος ανέβασε στροφές και έφτανε με μεγαλύτερη ευκολία μπροστά στην εστία του Κυριακίδη. Οι παίκτες του Άκη Μάντζιου δεν είχαν την τελική πάσα, ώστε να βρεθούν σε θέση βολής.

Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τις δυο ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα (0-0). Ο Πανιώνιος είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως ο Λεβαδειακός είχε κλασσικότερες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, όμως ο Σιδεράκης κράτησε όρθιο τον Πανιώνιο, ο οποίος παρουσιάστηκε αγχωμένος στις τελικές προσπάθειες. Δύο τελικές προσπάθειες από τον Πανιώνιο, με τη μια από αυτές να πηγαίνει προς την αντίπαλη εστία. Από την άλλη πλευρά, ο Λεβαδειακός είχε στο πρώτο μέρος πέντε τελικές προσπάθειες, με τις τρεις από αυτές να πηγαίνουν προς την εστία του Σιδεράκη. Στο 53% η κατοχή της μπάλας για τον Πανιώνιο στο πρώτο ημίχρονο, στο 47% για τον Λεβαδειακό.

Ο Πανιώνιος μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, με στόχο να ανοίξει γρήγορα το σκορ και να πάρει προβάδισμα νίκης. Ο Όμο είχε την πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη, όμως η κεφαλιά του κατέληξε στον Κυριακίδη. Ο Λεβαδειακός απάντησε στις ευκαιρίες, με τον Βιάνα να μη μπορεί να νικήσει τον Σιδεράκη, πέντε λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

Έλυσε ο «γόρδιος δεσμός» μέσω Τομάς
Ο Τομάς έδωσε την ευκαιρία στον Πανιώνιο να ανοίξει το σκορ, όταν σε μια φάση που έμοιαζε ακίνδυνη για την εστία του Κυριακίδη, σταμάτησε τη μπάλα με το χέρι εντός μεγάλης περιοχής.

Ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι και την κίτρινη κάρτα στον αμυντικό του Λεβαδειακού. Ο Κούτσι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα από τα έντεκα βήματα και άνοιξε το σκορ για την ομάδα της Νέας Σμύρνης, ακριβώς με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα στη Νέα Σμύρνη. Αυτό ήταν το δέκατο εφετινό γκολ του Φινλανδού επιθετικού στο πρωτάθλημα.

Σαστισμένοι οι Βοιωτοί
Ο Λεβαδειακός εμφανίστηκε επηρεασμένος από το γκολ που δέχτηκε και έκανε αρκετά λάθη στην μεσαία γραμμή. Η απόφαση των γηπεδούχων να μπουν δυνατά στην επανάληψη και να πιέσουν τους Βοιωτούς απέδωσε καρπούς. Οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου δεν κατάφεραν να απειλήσουν στην επανάληψη, μετά την ευκαιρία του Βιάνα.

Έψαχνε τις κόντρες ο Πανιώνιος
Ο Πανιώνιος έδωσε χώρο στους φιλοξενούμενους και προσπάθησε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης είχε δυο-τρεις καλές περιπτώσεις για να φτάσει στο δεύτερο γκολ. Στην καλύτερη από αυτές, ο Κούτσι προτίμησε να τελειώσει μόνος του τη φάση και έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Ο Λεβαδειακός έχασε κλασσική ευκαιρία με τον Παπαδόπουλο για να φέρει το ματς στα ίσια, λίγο μετά την κίνηση του Παράσχου να ρίξει στη «μάχη» τον Βασιλείου στη θέση του Βιάνα (72′). Ο Έλληνας τεχνικός των Βοιωτών, άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2, με τους Βασιλείου και Παπαδόπουλο στην κορυφή της επίθεσης.

Μαέστρος στην «πλατεία» ο Μενδρινός
Ο Πανιώνιος είχε σε μεγάλη ημέρα τον Μενδρινό, ο οποίος στην επανάληψη κινήθηκε περισσότερο στον άξονα και δημιούργησε αρκετά προβλήματα στους φιλοξενούμενους. Σε μια από αυτές στο 77′, είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, όμως τον σταμάτησε ο κορυφαίος από την πλευρά του Λεβαδειακού, Κυριακίδης. Ο Έλληνας τερματοφύλακας κράτησε «ζωντανό» τον Λεβαδειακό και στη φάση του Ντιμπαλά ένα λεπτό αργότερα.

Ο Παράσχος πήρε ρίσκο στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης και προσπάθησε να βρει το γκολ της ισοφάρισης με κάθε τρόπο. Ο Έλληνας τεχνικός γύρισε το σύστημα της ομάδας του σε 3-4-3 και προσπάθησε να μεταφέρει το ματς έξω από τη μεγάλη περιοχή του Σιδεράκη. Οι Όμο και Πόποβιτς είχαν δυο καλές ευκαιρίες για τις ομάδες τους, σε ένα ματς το οποίο άνοιξε αρκετά στο φινάλε.

Το «κερασάκι» από τον Κούρντι
Στο 90′ ο Κούρντι έκανε μια ωραία ατομική προσπάθεια και αφού κέρδισε τις κόντρες, έστειλε με σουτ τη μπάλα στα δίχτυα του Κυριακίδη, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα. Αυτό ήταν το πρώτο εφετινό γκολ για τον αμυντικό του Πανιωνίου στο πρωτάθλημα. Το τελευταίο σφύριγμα της λήξη βρήκε τους «κυανέρυθρους» να πανηγυρίζουν μια σπουδαία νίκη, σε ένα ματς που ήταν εμφανώς καλύτεροι, κυρίως στην επανάληψη.

Ο Πανιώνιος ουσιαστικά του εξασφαλίζει την παραμονή στην κατηγορία, μετά από το «τρίποντο» που πήρε στο ματς της 27ης αγωνιστικής. Οι Βοιωτοί σπατάλησαν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν στο πρώτο μέρος και δεν κατάφεραν να φύγουν με ένα θετικό αποτέλεσμα από τη Νέα Σμύρνη.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

Διοργάνωση: Super League
Αγωνιστική: 27η
Αγώνας: Πανιώνιος-Λεβαδειακός
Γήπεδο: Νέας Σμύρνης
Διαιτητής: Τριτσώνης
Βοηθοί: Ευθυμιάδης, Γκάγκας

Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος (Άκης Μάντζιος): Σιδεράκης, Όμο, Κουρντι, Σιόβας, Μενδρινός (Κουλουχέρης 91′), Ρόκας, Ρόβας (Αντούνες 16′), Πιερ, Σάμαρης, Κούτσι, Ντιμπαλά (Πετκάκης 79′).

Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Μεντί Τόμας (Ζαουί 82′), Λισγάρας, Ζησόπουλος, Σουμπίνιο, Φαβάλι, Πόποβιτς (Μαχαίρας 85′), Βιάνα (Βασιλείου 72′), Παπαδόπουλος.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.