Έτσι κατασκευάζουν το τρόπαιο του Μουντιάλ! (photos)

Μια μικρή πόλη του Μιλάνου, το Παντέρνο Ντουνιάνο είναι διάσημο για έναν λόγο που δύσκολα μπορεί να φανταστεί κανείς. Σε ένα εργοστάσιο με ροζ τείχη κατασκεύαζεται κάθε τέσσερα χρόνια το εμβληματικό τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η Ιταλία για πρώτη φορά μετά από 60 χρόνια απουσιάζει από τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η χώρα εκπροσωπείται από κάποιους Ιταλούς διαιτητές, όμως ένα ακόμα κομμάτι της Ιταλίας θα βρίσκεται στα γήπεδα της Ρωσίας.

Στο Παντέρνο Ντουνιάνο (Paderno Dugnano), μια μικρή πόλη κοντά στο Μιλάνο υπάρχει ένα μικρό εργοστάσιο με ροζ τείχη. Ένα εργοστάσιο που εδρεύει σε μια τόσο χαμηλών τόνων πόλη κατασκευάζεται το εμβληματικό τρόπαιο που θα σηκώσει η νικήτρια χώρα στο φετινό Μουντιάλ

Ένα τρόπαιο που σχεδιάστηκε το 1970 από τον Silvio Gazzaniga, ο οποίος κέρδισε τον διαγωνισμό που είχε προκηρύξει τον διαγωνισμό για τη δημιουργία του τροπαίου. Κάθε τέσσερα χρόνια κατασκευάζεται ένα ορειχάλκινο ακριβές αντίγραφο του τροπαίου, το οποίο παραδίδεται στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της νικήτριας χώρας. 

Η εταιρεία GDE Bertoni που κατασκευάζει τα ακριβή αντίγραφα του εμβληματικού τροπαίου ιδρύθηκε στο Μιλάνο το 1938 από τον Eugenio Losa.

Δείτε το πλούσιο φωτογραφικό ρεπορτάζ του aljazeera.com:


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.