Ο πρωταθλητής είναι εδώ! (video)

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πίσω στα σετ από τον Ολυμπιακό στην Πυλαία, ωστόσο οι παίκτες του Γιάννη Καλμαζίδη επέστρεψαν στο ματς και με τρία σερί κερδισμένα σετ έκαναν το 3-1 στα ημιτελικά και θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν τον τίτλο τους στους τελικούς της Volley League.

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πίσω στα σετ από τον Ολυμπιακό στην Πυλαία, ωστόσο οι παίκτες του Γιάννη Καλμαζίδη επέστρεψαν στο ματς και με τρία σερί κερδισμένα σετ έκαναν το 3-1 στα ημιτελικά και θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν τον τίτλο τους στους τελικούς της Volley League.

Τα σετ: 22-25, 25-23, 25-22, 25-18

Υπερείχε, αμυντικά και επιθετικά, στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ. Δεδομένο που του έδωσε το προβάδισμα μέχρι και 4 πόντους (9-5, 15-11), με τους Σεπέδα, Χιμένες, Σμαραγδή, βασικούς μοχλούς. Σταδιακά ο Ολυμπιακός βρήκε τα «πατήματά του» και ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση. Βελτιώθηκε αμυντικά και με αποτελεσματικότητα στο μπλοκ, «έτρεξε» επιμέρους σκορ 1-5 (Σπίνου, Εγκλεσκαλνς, Ογκουρτσακ), πήρε τα ηνία στο ματς (το 20-18 έγινε 21-23), τα οποία διατήρησε με αποφασιστικότητα και πήρε το πρώτο σετ με 22-25.
 
Ομοιο το σκηνικό στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ, με επιβλητικό τον Ολυμπιακό, ο οποίος βρέθηκε να προηγείται μέχρι και 5 πόντους (4-9, 9-14). Η «απάντηση» από τον ΠΑΟΚ προέκυψε από τα κουβανικά… όπλα του. Με τους Σεπέδα, Χιμένες κύριους εκφραστές του και σερί 7-1, ο «Δικέφαλος» πήρε το προβάδισμα με 16-15 και ελάχιστα αργότερα πήγε στο +4 (21-17). Οι «ερυθρόλευκοι» ισοφάρισαν πρόσκαιρα (22-22), ο ΠΑΟΚ δεν έχασε, εντούτοις, τη συγκέντρωσή του και κατέκτησε το σετ με 25-23.
 
Με τις ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ τα πρώτα λεπτά στο τρίτο σετ (4-3, 6-6, 9-11, 12-12), με τον Ολυμπιακό, έχοντας μπροστάρη τον Σπίνου να φτάνει στο δεύτερο τεχνικό τάιμ αουτ (13-16). Με εξαιρετικές άμυνες και επιθετικές πρωτοβουλίες από τον Χιμένες, οι Θεσσαλονικείς «γύρισαν» το ματς (17-16), με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται εκ νέου με +2 (19-21). Σημείο που το πήρε… προσωπικά ο Σεπέδα και με 4 συνεχείς πόντους (δύο εκ των οποίων ήταν άσσοι), οδήγησε τον ΠΑΟΚ στο 23-21. Με τη συμβολή, στην πορεία, του Γιαμπλόνσκι, ο «Δικέφαλος» κατέκτησε και το τρίτο σετ με 25-22.
 
Με τον Χιμένες στο σέρβις και άψογο επιθετικό εκτελεστή τον Σεπέδα, ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο ξεκίνημα του τέταρτου σετ με 3-1. Εκμεταλλευόμενος την αποτελεσματικότητά του στο μπλοκ, αλλά και στιγμιαία λάθη των «ασπρόμαυρων», Ολυμπιακός έγινε… οδηγός στο παιχνίδι (4-5), προβάδισμα που διατήρησε μέχρι το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ (7-8). Με την… υπογραφή των Σεπέδα, Χιμένες, ο «Δικέφαλος» έγινε εκ νέου «αφεντικό» στον αγωνιστικό χώρο (11-9), πήγε με σχετική άνεση στο +3 (16-13). Η διαφορά έπιασε τη μέγιστη τιμή, το +6 , 22-16, με το σετ να ολοκληρώνεται τελικά για τον «Δικέφαλο» στο 25-18.
 
*Θεατής από τα επίσημα του PAOK Sports Arena, λίγο πριν ολοκληρωθεί το δεύτερο σετ (σ.σ. όπως συνέβη και στον 3ο ημιτελικό), ήταν ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης.
Το παιχνίδι παρακολούθησαν, επίσης, ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Μπάνε Πρέλεβιτς, όπως και οι καλαθοσφαιριστές του «Δικεφάλου», Ουίλιαμ Χάτσερ, Μιλένκο Τέπιτς, Νίκολα Μάρκοβιτς, Κιθ Κλάντον.
 
* Περισσότεροι από 5.000 (λιγότεροι σε σχέση με το 3ο ημιτελικό), οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν στο κλειστό της Πυλαίας για το ματς, με τη «θερμή» συμπαράστασή των οποίων έφτασαν οι «ασπρόμαυροι», στο θετικό αποτέλεσμα.
 
* Με την προστασία των παικτών του ΠΑΟΚ στη φυσούνα, αποχώρησαν με ασφάλεια για τα αποδυτήρια του γηπέδου, οι παίκτες του Ολυμπιακού.
 
* Ένα… κουβάρι με οπαδούς της ομάδας έγιναν οι παίκτες του ΠΑΟΚ, λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση του αγώνα.
  
Διαιτητές: Γεωργουλέας, Δεληκωστίδης

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Γιάννης Καλμαζίδης): Χιμένες 13, Γκαράς (λ), Ντίνας, Τερζής, Κουρνέτας 4, Σεπέδα 29, Λι 10, Σμαραγδής 12, Γιαμπλόνσκι 8

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ρομπέρτο Πιάτσα): Σακόγλου 2, Σουλτανόπουλος 7, Φιλίποφ 3, Έγκλεσκαλνς 14, Κοκκινάκης 2, Τσουκ 8, Ταμπουρατζής (λ), Γκούζντα (λ), Παπαδόπουλος, Όγκουρτσακ 15, Σπίνου 14

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.