Βολεύτηκαν με την ισοπαλία

Ισόπαλοι 0-0 αναδείχτηκαν Ξάνθη και ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση των Πηγαδιών για τη 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ισόπαλοι 0-0 αναδείχτηκαν Ξάνθη και ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση των Πηγαδιών για τη 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Λίγες φάσεις μπροστά στις δυο εστίες, με τις δυο ομάδες να έχουν από ένα καλό ημίχρονο. Στους 26 βαθμούς και στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας ο ΠΑΟΚ, στους 25 βαθμούς έφτασε η Ξάνθη, η οποία παρέμεινε στην πέμπτη θέση. Αυτή ήταν η πέμπτη εφετινή ισοπαλία για τον «Δικέφαλο» του Βορρά και τρίτη εκτός έδρας. Τέταρτη εφετινή ισοπαλία για τους Ακρίτες και τρίτη εντός έδρας.


Η «σκακιέρα» των προπονητών
Η Ξάνθη ξεκίνησε την αναμέτρηση με 4-2-3-1 και τον Βιβιανί κάτω από τα δοκάρια. Οι Κομεσίδης και Βάλλας ήταν οι δυο κεντρικοί αμυντικοί, με τον Εντιμάρ στα αριστερά και τον Μπέρτο στα δεξιά. Οι Ντάνι και Βασιλακάκης ήταν οι δυο αμυντικοί χαφ, με τους Μαρσελίνιο, Πόι και Μάνταλο να αποτελούν την τριάδα των μεσοεπιθετικών. Στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Μαρκόφσκι.


Από την άλλη πλευρά, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το ματς με το ίδιο σύστημα. Ο Γλύκος κάθισε κάτω από τα δοκάρια, με τους Τσιρίλο και Μαλεζά να αγωνίζονται στο κέντρο της άμυνας. Οι Σνάουτσνερ και Λίνο αγωνίστηκαν στα δυο άκρα της άμυνας, ενώ οι Γκαρσία και Λάζαρ ήταν οι δυο αμυντικοί μέσοι. Ο Ίβιτς αγωνίστηκε μπροστά τους σε ρόλο επιτελικού μέσου. Ο Σαλπιγγίδης ξεκίνησε στο αριστερό άκρο της επίθεσης, ο Φωτάκης στο δεξί και ο Αθανασιάδης στην κορυφή της επίθεσης.


Παιχνίδι κέντρου χωρίς φάσεις
Παιχνίδι κέντρου από τις δυο ομάδες στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τη μπάλα να φτάνει με δυσκολία μπροστά από τις δυο εστίες. Την πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης είχε ο ΠΑΟΚ, με την προβολή του Φωτάκη να σταματά πάνω στον Βιβιανί, με την συμπλήρωσε του πρώτου τέταρτου στην αναμέτρηση. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Γκαρσία προσπάθησε με μακρινό σουτ να απειλήσει την εστία των γηπεδούχων, χωρίς αποτέλεσμα. Η Ξάνθη προσπάθησε να διασφαλίσει τα νώτα της και να ψάξει κάποιο γκολ σε μια γρήγορη αντεπίθεση.


Ο ΠΑΟΚ φάνηκε να αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα στο πρώτο ημίωρο της αναμέτρηση, με την καλά οργανωμένη άμυνα των γηπεδούχων. Οι Αθανασιάδης και Σαλπιγγίδης δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά στο πρώτο μέρος την εστία του Βιβιανί. Η καλύτερη στιγμή του ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση ήρθε στο 38′, όταν ο Λίνο έβγαλε την σέντρα από τα αριστερά και ο Αθανασιάδης έστειλε τη μπάλα με προβολή, λίγο έξω από την εστία του Βιβιανί.


Χωρίς σκορ το ημίχρονο
Ο ΠΑΟΚ πίεσε στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου, χωρίς όμως να καταφέρει να δημιουργήσει κάποια κλασσική ευκαιρία μπροστά στην εστία του Βιβιανί. Οι γηπεδούχοι ήταν καλά οργανωμένοι στην άμυνά τους και δεν άφησαν ελεύθερους διαδρόμους. Οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη από την πλευρά τους δεν κατάφεραν να απειλήσουν την εστία του Γλύκου και ήταν ακίνδυνοι στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου μέρους. Το 0-0 χαρακτηρίζεται δίκαιο μετά την συμπλήρωση των 45 λεπτών του πρώτου μέρους.


Μπήκε καλύτερα η Ξάνθη
Στο δεύτερο μέρος η Ξάνθη μπήκε καλύτερα στο ματς και πίεσε για το γκολ, που θα της έδινε προβάδισμα για τη νίκη. Οι γηπεδούχοι πήραν την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεσαν τον ΠΑΟΚ. Οι δυο προπονητές προσπάθησαν μέσω των αλλαγών να αλλάξουν την εικόνα των δυο ομάδων. Παρόλα αυτά, η Ξάνθη διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έφτανε με περισσότερες αξιώσεις μπροστά στην αντίπαλη εστία.


Παρά την πρωτοβουλία των κινήσεων από την πλευρά των γηπεδούχων, η αμυντική γραμμή του ΠΑΟΚ κράτησε το μηδέν. Ο ΠΑΟΚ έβγαινε με δυσκολία στην επίθεση και φάνηκε να συμβιβάζεται με τον βαθμό της ισοπαλίας. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να κερδίσουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, βλέποντας τον «Δικέφαλο» του Βορρά να μην απειλεί στην επανάληψη και μετέφεραν το ματς έξω από τη μεγάλη περιοχή του Γλύκου.


Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, ο ΠΑΟΚ είχε δυο καλές στιγμές με τους Γιάννου και Αθανασιάδη, όμως δεν κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς την εστία των γηπεδούχων. Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης βρήκε τις δυο ομάδες ισόπαλες 0-0.


Η εξέλιξη του αγώνα:


Διοργάνωση: Super League
Αγωνιστική: 16η
Αγώνας: Ξάνθη-ΠΑΟΚ
Γήπεδο: Πηγαδιών
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος
Βοηθοί: Ευθυμιάδης, Φραγκιαδάκης


Οι συνθέσεις:


Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιβιανί, Κομεσίδης, Μπέρτος, Βάλλας, Εντιμάρ, Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης, Μαρκόφσκι, Πόι, Ντάνι, Μάνταλος.


ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Γλύκος, Γκαρσία, Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης, Μαλεζάς, Λίνο, Φωτάκης, Ίβιτς, Λάζαρ, Σνάουτσνερ, Αθανασιάδης.

* Κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης του ΠΑΟΚ, ο Μπρούνο Τσιρίλο αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον αστράγαλο και ο Λάζλο Μπόλονι έδωσε εντολή στον Μπαλάφα να ξεκινήσει ζέσταμα. Αν ο Ιταλός αμυντικός δεν καταφέρει να αγωνιστεί, τότε θα χρησιμοποιηθεί ο Έλληνας παίκτης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.