Gamescom 2018: Devil’s Hunt Preview

Άγγελοι εναντίον δαιμόνων και στη μέση ο DesmondH λογοτεχνία έχει αποτελέσει πολλές φορές πηγή...

Άγγελοι εναντίον δαιμόνων και στη μέση ο Desmond

H λογοτεχνία έχει αποτελέσει πολλές φορές πηγή έμπνευσης για δεκάδες developers στον χώρο της βιομηχανίας των video games. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το The Witcher της CD Projekt Red, το οποίο είναι βασισμένο στην ομώνυμη λογοτεχνική σειρά του Andrej Sapkowski. Στην προκειμένη περίπτωση, το Devil’s Hunt της νεοϊδρυθείσας Layopi Games έχει επηρεαστεί από το έργο ενός άλλου Πολωνού συγγραφέα, του Paweł Leśniak, και συγκεκριμένα από το λογοτεχνικό ντεμπούτο το. Ο λόγος γίνεται για το “Równowaga” (“Equilibrium”), το οποίο εκδόθηκε το 2012 στην Πολωνία.

Τo “Equilibrium” έχει ως κεντρική θεματολογία την αέναη μάχη μεταξύ των δαιμόνων και των αγγέλων, καθώς οι δύο αυτές παρατάξεις έχουν μετατρέψει τον κόσμο μας σε ένα πεδίο μάχης. Ανάμεσα σε αυτές τις δύο παρατάξεις βρίσκεται ο κεντρικός πρωταγωνιστής του Equilibrium, αλλά και του Devil’s Hunt, ο Desmond. Με βάση το lore o Desmond είναι αυτός που θα κρίνει την έκβαση της αναμέτρησης. Για να είμαστε ειλικρινείς δεν έχουμε διαβάσει ακόμη το βιβλίο, καθώς δεν έχει μεταφραστεί στα αγγλικά, ωστόσο ο τρόπος που παρουσιάζεται ο Desmond μας θυμίζει έστω και αμυδρά τον Spawn και τον War του Darksiders.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Paweł Leśniak είναι ουσιαστικά ο ιδρυτής της Layopi Games και όπως είναι φυσικό συμμετέχει ενεργά στην ανάπτυξη του Devil’s Hunt. To γεγονός αυτό μας προδιαθέτει θετικά σε ότι έχει να κάνει με το σενάριο του παιχνιδιού, αφού όλα τα γεγονότα δείχνουν ότι θα έχουμε να κάνουμε με μια story-driven εμπειρία. Οι developers μάλιστα μας ενημέρωσαν ότι θα υπάρχουν περίπου 100 cutscenes, τα οποία θα διαρκούν δύο ώρες.

Σε επίπεδο gameplay, το Devil’s Hunt υιοθετεί την ίδια third-person οπτική που είδαμε και στο αριστουργηματικό God of War. Το υλικό που είδαμε στην Gamescom αποτελεί μια pre-alpha έκδοση του παιχνιδιού, οπότε είναι νωρίς για να βγάλουμε τελικά συμπεράσματα. Παρόλα αυτά, τα screenshots μιλούν από μόνα τους, οπότε αν στην pre-alpha βλέπουμε ένα τέτοιο εξαιρετικό αποτέλεσμα φανταστείτε τι θα δούμε στην τελική έκδοση!

Στο combat τώρα βλέπουμε ένα τυπικό hack and slash πυρήνα, καθώς βασίζεστε στην χρήση των combos και των abilities που έχετε στην διάθεσή σας από το demon claw σας. Ο βαθμός πρόκλησης ήταν κάπως χαμηλός, ωστόσο όπως είπαμε και παραπάνω η hands-on εμπειρία μας προήλθε από μια pre-alpha έκδοση του παιχνιδιού, οπότε υπάρχουν όλα τα χρονικά περιθώρια για να γίνουν βελτιώσεις. Το πιθανότερο άλλωστε είναι ότι θα δούμε το Devil’s Hunt και στην επόμενη Gamescom, καθώς αναμένεται να να κυκλοφορήσει σε 12 περίπου μήνες.

To Devil’s Hunt θα κυκλοφορήσει το τρίτο τρίμηνο του 2019.

Βρείτε τα πάντα για την Gamescom 2018 στο ειδικό hub του IGN Greece.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.