Σπανούλης, ο 300άρης! (video)

Με την 300η συμμετοχή του απόψε απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο Βασίλης Σπανούλης έγινε μέλος του ολιγομελούς κλαμπ που έχουν γράψει ιστορία στην Ευρωλίγκα. Το Novasports.gr θυμάται στιγμές από την μυθική καριέρα του «V-Span», από το ντεμπούτο του το 2005 ως τους τρεις τίτλους MVP.

Με την 300η συμμετοχή του απόψε απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο Βασίλης Σπανούλης έγινε μέλος του ολιγομελούς κλαμπ που έχουν γράψει ιστορία στην Ευρωλίγκα. Το Novasports.gr θυμάται στιγμές από την μυθική καριέρα του «V-Span», από το ντεμπούτο του το 2005 ως τους τρεις τίτλους MVP. 

H πρώτη φορά
Ο Σπανούλης πάτησε για πρώτη φορά παρκέ Ευρωλίγκας στις 31 Οκτώβρη 2005 στο «Αμπντί Ιπεκτσί» της Κωνσταντινούπολης, αντιμετωπίζοντας την Ούλκερ, που δεν είχε ακόμα γίνει Φενέρμπαχτσε. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε εύκολα με 82-66, με τον Σπανούλη να μένει στο παρκέ για 29 λεπτά στο ντεμπούτο του και να συνδυάζει 8 πόντους και 7 ασίστ! 

Πως είπατε; Ψαρωμένος;
Δεν πέρασαν πάρα δύο εβδομάδες για να πάρει… φωτιά ο 23χρονος τότε V-Span. Ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ο Σπανούλης φόρτωσε το ρωσικό καλάθι με 28 πόντους με 10/11 σουτ και 6/6 βολές, 7 κερδισμένα φάουλ, 3 ασίστ και μόλις 3 λάθη, φτάνοντας σε 32 αξιολόγηση μόλις στο δεύτερο παιχνίδι του στην Ευρωλίγκα! 

MVP, μέρος πρώτο
Μέρος μίας από τις ισχυρότερες ομάδες που έχουν φτιαχτεί ποτέ στην ευρωπαϊκή ιστορία, του Παναθηναϊκού του 2008-09, ο Σπανούλης αναδεικνύεται πολυτιμότερος παίκτης ενός γκρουπ με παίκτες όπως οι Διαμαντίδης, Γιασικεβίτσιους, Μπατίστ, Πέκοβιτς, Νίκολας. Πέτυχε 18 πόντους με 6/10 σουτ απέναντι στον Ολυμπιακό στον τελικό, άλλους 13 με 5/10 σουτ στον τελικό απέναντι στην ΤΣΣΚΑ. 

Τα πρώτα 100 είναι τα δύσκολα
Βρισκόμαστε πλέον στο 2011-12, ο Σπανούλης έχει μετακομίσει από το καλοκαίρι του 2010 στον Ολυμπιακό, όμως τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως τα περίμενε. Ο αποκλεισμός από τη Σιένα στα playoffs του 2011 έχουν φέρει δραστικές αλλαγές και ο ίδιος είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης μιας ομάδας που δεν έχει τους σταρ του παρελθόντος. Η 100η συμμετοχή του στην Ευρωλίγκα λαμβάνει χώρα στο Παλαντέσιο του Καντού, εκεί όπου οι 23 πόντοι του δεν αρκούν για να αποφύγουν οι ερυθρόλευκοι την ήττα με 64-63. Ούτε και ο ίδιος μπορούσε πιθανότατα να φανταστεί πως θα εξελισσόταν εκείνη η σεζόν. 

MVP, έκδοση Κωνσταντινούπολης
Τον Μάιο του 2012 ο Ολυμπιακός έφτανε στην Κωνσταντινούπολη ως το απόλυτο αουτσάιντερ στο συναπάντημα του Παναθηναϊκού, της Μπαρσελόνα και φυσικά του απόλυτου φαβορί, της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Πόντοι 21 με 4/10 τρίποντα και 6 ασίστ λυγίζοντας τους μπλαουγράνα στον ημιτελικό, άλλοι 15 στον αλησμόνητο τελικό με τους Μοσχοβίτες. Και φυσικά, η ασίστ για το νικητήριο καλάθι του Πρίντεζη. Πολυτιμότερος ξανά, αλλά αυτή τη φορά ως το απόλυτο Νο.1 της ομάδας του. Όπως ακριβώς ήθελε.  

Back to back
Πυροτέχνημα; Ο Ολυμπιακός του 2012 όχι μόνο τέτοιο δεν ήταν, αλλά υπό τις οδηγίες του Γιώργου Μπαρτζώκα και φυσικά με τον Βασίλη Σπανούλη στο τιμόνι έδωσε στο παρκέ της O2 Arena του Λονδίνου μία από τις πιο πλήρεις παραστάσεις ελληνικής ομάδας. Ημιτελικός απέναντι στην ΤΣΣΚΑ σε μια σκληρή αμυντική παράσταση, με τον Σπανούλη να μην χρειάζεται να κάνει πολλά στον ημιτελικό (8 πόντοι, 3/12 σουτ, 4 ασίστ), να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα για ένα ημίχρονο στον τελικό με τη Ρεάλ, αλλά ως εκεί. Πέντε (!) τρίποντα έβαλε στη «βασίλισσα» ο αθεόφοβος «Kill Bill», κατακτώντας την τρίτη Ευρωλίγκα της καριέρας του και παίρνοντας σπίτι του το τρίτο βραβείο MVP της ήδη μυθικής καριέρας του. 

200 χωρίς κούπα
Ο τελικός του F4 στη Μαδρίτη τον Μάιο του 2015 ήταν η άλλη πλευρά του νομίσματος. Εξοντωμένος από την υπερπροσπάθεια του ημιτελικού απέναντι στην ΤΣΣΚΑ και με τον Σέρχιο Γιουλ να τον κυνηγά επί 31 λεπτά, ο Σπανούλης έμεινε στους 3 πόντους με 1/5 σουτ και 4 λάθη. Ήταν η στιγμή της Ρεάλ. 

Απόψε ο Σπανούλης θα μπει στην παρέα του Ναβάρο, του Ρέγιες, του Γιανκούνας και του Ζήση, δηλαδή του κλαμπ των 300αρηδων της Ευρωλίγκας. 

Όσο για τα υπόλοιπα επιτεύγματα του; θαυμάστε! 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.