Τα έσοδα στο gaming θα φτάσουν τα 272€ δις μέχρι το 2025

Τέτοια να ακούμε!H GlobalData, με έδρα το Λονδίνο, κυκλοφόρησε το πρόσφατο διάγραμμα με την γενική...

Τέτοια να ακούμε!

H GlobalData, με έδρα το Λονδίνο, κυκλοφόρησε το πρόσφατο διάγραμμα με την γενική ονομασία Video Games. Δεν υπάρχει τίποτα γενικό όμως στις οικονομικές προβλέψεις.

Κάθε κομμάτι του gaming πρόκειται να σημειώσει αύξηση μέχρι το 2025. Είτε μιλάμε για online multiplayer games σε PCs, κονσόλες, tablets και ιδιαίτερα σε smartphones, η αύξηση θα εκτινάξει την ήδη δυνατή αγορά του gaming από τα 131$ δις (≈117€ δις) του 2018 στα 305$ δις (≈272€ δις) στο 2025. Πρόκειται για μία σταθερή ετήσια αύξηση της τάξεως του 13 τοις εκατό κάθε χρόνο.

Το Mobile Gaming ήδη ξεπερνά τις κονσόλες και τα PC (από άποψη εσόδων, το mobile gaming ήδη μετράει 55$ δις (≈49€ δις) τον χρόνο). Το Mobile Gaming θα παράγει από μόνο του το ένα-τρίτο της αγοράς μέχρι το 2025. Τα handheld games δεν θα δούνε και τόσο μεγάλη αύξηση.

Οι αλλαγές αυτές οφείλονται στο γεγονός ότι η αγορά του gaming αλλάζει από το προϊοντικό μοντέλο—Πρέπει να έχεις την καινούργια κονσόλα!— σε μοντέλο υπηρεσιών—Μπορείς να παίξεις την πρόσφατη κυκλοφορίας με 5G σε οποιαδήποτε συσκευή!

Ένας άλλος μεγάλος παράγοντας είναι το streaming. Κάθε εταιρεία θέλει να γίνει το Netflix των games. Προς το παρόν όμως, τα προβλήματα στις συνδέσεις internet επιβραδύνουν την κίνηση αυτή.


Πηγή: PCMag Greece

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.