Φέντερερ: «Θα είναι ένας από τους πλέον αγαπημένους μου αγώνες όλων των εποχών»

Όλα όσα δήλωσε ο μεγάλος νικητής ενός εκ των θεαματικότερων ημιτελικών στην ιστορία του Γουίμπλεντον.

Μετά από έναν εκ των συγκλονιστικότερων μονομαχιών ανάμεσα στον Φέντερερ και τον Ναδάλ δεν υπάρχουν περιθώρια για … χαρές και πανηγύρια για τον Ελβετό καθώς η αντίστροφη μέτρηση για τον δωδέκατο τελικό της καριέρας του στο Γουίμπλεντον έχει ήδη αρχίσει. «Είναι πάντα πολύ, πολύ ωραία να παίζω κόντρα στον Ράφα εδώ, ειδικά από τη στιγμή που είχαμε να αντιμετωπίσουμε ο ένας τον άλλον τόσο καιρό. Και οι δυο παίζαμε πολύ καλά. Και μετά η κλιμάκωση στο τέλος, με το … τρελό τελευταίο γκέιμ, ορισμένα δύσκολα πέρα δώθε. Τα είχε όλα το τέλος, που ήταν σπουδαίο, εκτιμώ. Απλώς είμαι ανακουφισμένος που όλα τελείωσαν σ’ αυτόν τον πόντο. Είναι δεδομένο, δεδομένο πως θα περάσει στην ιστορία ως ένα από τα πλέον αγαπημένα μου ματς που θα θέλω να ξαναβλέπω επειδή ήταν με τον Ράφα, επειδή ήταν στο Γουίμπλεντον, επειδή ο κόσμος συμμετείχε και με φανταστικές καιρικές συνθήκες».
Η νίκη του Ελβετού χαρακτηρίστηκε απρόσμενη καθώς ο Ισπανός προερχόταν από εξαιρετικές εμφανίσεις στα τρία τελευταία του παιχνίδια. Ενδεικτική ήταν η ατάκα ενός ζωντανού θρύλου του τένις, πλέον τηλεοπτικού σχολιαστή, του Τζον ΜακΕνρο: «Παίζεις κόντρα σ’ έναν τύπο όπως ο Ναδάλ, που θέλει να σου ξεριζώσει την καρδιά. Θέλει να σε κατασπαράξει ζωντανό». Ήταν η 16 ήττα του έναντι 24 νικών του!
Ο Φέντερερ έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία τενίστας που προκρίνεται στον τελικό του Γουίμπλεντον, ρεκόρ που κρατούσε από το 1974 όταν ο 39χρονος Αυστραλός Κεν Ρόουζγουολ το είχε καταφέρει. «Ξέρω πως τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη. Δεν υπάρχει νόημα στο να ξεκινήσω να πανηγυρίζω απόψε ή στο να γίνω πολύ συναισθηματικός, πολύ χαρούμενος γι’ αυτό, ακόμη κι αν είμαι απίστευτα ευτυχής. Δυστυχώς ή ευτυχώς έχω έναν ακόμη αγώνα να δώσω. Κάτι σπουδαίο για πολλούς λόγους. Αλλά πρέπει να βάλω το κεφάλι μου κάτω και να παραμείνω συγκεντρωμένος. Ελπίζω αυτό να μου δώσει τεράστια ώθηση για τον τελικό της Κυριακής».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.