Το Champions League «πληγώνει» οικονομικά τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» ανακοίνωσαν έσοδα-ρεκόρ 711 εκατομμυρίων ευρώ για την προηγούμενη σεζόν, εντούτοις η πρόβλεψη για την τρέχουσα είναι δυσοίωνη.
0
Γιαννίκος Δούσκας
24/09/2019 • 18:27
Ακόμη και το τεράστιο μέγεθος ονόματι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χρειάζεται τη συμμετοχή στο Champions League
  • shares
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα της προηγούμενης σεζόν και με μια πρώτη ανάγνωση, όλα φαίνονται θετικά. Για τη σεζόν 2018/19 τα έσοδα προσεγγίζουν τα 711 εκατομμύρια ευρώ, επίδοση-ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου. Η πρόοδος είναι σαφέστατη, εάν γίνει σύγκριση με άλλες σεζόν του 21ου αιώνα. Για παράδειγμα τη σεζόν 2012/13 –τελευταίο πρωτάθλημα της Γιουνάιτεντ- τα έσοδα ήταν 411 εκατομμύρια ευρώ και τη σεζόν 2004/05 προσέγγισαν τα 280. 

Οι ιθύνοντες του αγγλικού συλλόγου ανακοίνωσαν πως υπέγραψαν ή επέκτειναν 10 χορηγικές συμφωνίες ενώ σύμφωνα με την εταιρεία Kantar, η βάση των φιλάθλων της Γιουνάιτεντ παγκοσμίως βρίσκεται στο 1,1 δις!

Βεβαίως, έστω κι έτσι, τα οικονομικά μεγέθη δεν μπορούν να συγκριθούν –σε επίπεδο εσόδων- με την Μπαρτσελόνα, η οποία προ εβδομάδος ανακοίνωσε έσοδα 990 εκατομμυρίων για την προηγούμενη σεζόν και πρόβλεψη για άνω του ενός δις για την τρέχουσα σεζόν. 

Η δεύτερη ανάγνωση σχετίζεται με την πρόβλεψη για την τρέχουσα σεζόν. Η απουσία από τους ομίλους του Champions League αποτελεί πλήγμα για το πορτοφόλι του συλλόγου, αφού αναμένεται μείωση εσόδων τα οποία θα κυμανθούν μεταξύ των 635 και 657 εκατομμυρίων. Επομένως, όσο μεγάλος και δημοφιλής κι αν είναι ο σύλλογος, η συμμετοχή στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης είναι εκ των ων ουκ άνευ για τη διατήρηση των υψηλών οικονομικών δεικτών. 

Γράψτε το σχόλιο σας...
18/10/2019 • 07:06

Ντέρμπι με ιδιαιτερότητες σε Νίκαια, Φρανκφούρτη και Καντίθ

Σπουδαία ματς γίνονται απόψε σε Νίκαια, Φρανκφούρτη και Καντίθ όπου ο ρόλος του φαβορί λόγω των συνθηκών θεωρείται υποκειμενικός! Δεδομένο το προβάδισμα της Κλαμπ Μπριζ και της Νταντάλκ σε ματς όπου έχει αξία το γκολ των γηπεδούχων..