Πετάνε τα σκουπίδια από τον Πύργο στην… Θήβα


«Πράσινο φως» για τη μεταφορά 1.500 τόνων απορριμμάτων από τον Πύργο στη Θήβα άναψε το διοικητικό συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης των Απορριμμάτων της Στερεάς σε συνεδρίασή του στη Λαμία.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο ΧΥΤΑ της Θήβας, εναποθέτουν τα απορρίμματα εκτός από τους δήμους Θήβας – Τανάγρας – Αλιάρτου, οι δήμοι Λοκρών και Κύμης -Αλιβερίου.Ωστόσο, οι δήμαρχοι που απαρτίζουν το διοικητικό συμβούλιο του φορέα, εκτίμησαν ότι υπάρχουν οι δυνατότητες στο επόμενο διάστημα να υποδεχτούν 1.500 τόνους απορριμμάτων από την συγκεκριμένη περιοχή, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο την αποκατάσταση προβλημάτων στην περιοχή του Πύργου. Μάλιστα, την πρόθεσή τους αυτή εξέφρασαν και πριν από λίγες μέρες στη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη του υπουργού στην Ηλεία.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι 1.500 τόνοι απορριμμάτων, θα πρέπει να μεταφερθούν στην περιοχή το επόμενο εξάμηνο, χωρίς ωστόσο, μέχρι στιγμής, να προσδιοριστεί η ημερομηνία έναρξης της μεταφοράς.

Σύμφωνα με τους υπηρεσιακούς παράγοντες, η υφιστάμενη χωρητικότητα με βάση τις σημερινές συνθήκες του συγκεκριμένου ΧΥΤΑ ξεπερνά τους 240.000 τόνους, ενώ υπολογίζεται ότι εκεί εναποτίθεται κάθε χρόνο λιγότεροι από 50.000 τόνοι απορριμμάτων.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.