Άκυρη η μεταγραφή Σάλα κατά την Κάρντιφ

H ουαλική ομάδα θα υποστηρίξει στη FIFA πως η μεταγραφή του τεθνεώτος Αργεντινού δεν έχει ισχύ, ούτως ώστε να μην καταβάλει τα 17 εκατομμύρια ευρώ που ζητεί η Ναντ.
25/03/2019 • 22:20
Ακανθώδες ζήτημα η αποπληρωμή της μεταγραφής του Σάλα
  • shares
Στις 21 Ιανουαρίου σύμπασα η οικογένεια του ποδοσφαίρου θρηνούσε για την εξαφάνιση –κι εν τέλει- για το θάνατο του Εμιλιάνο Σάλα, καθώς το αεροπλάνο που τον μετέφερε από τη Γαλλία στην Ουαλία συνετρίβη στη Μάγχη. Δύο ημέρες νωρίτερα η Κάρντιφ είχε ανακοινώσει την απόκτηση του Αργεντινού (με την υποσημείωση πως υπήρχε μια εκκρεμότητα) έναντι 17 εκατομμυρίων ευρώ +2 υπό τη μορφήν bonus από τη Ναντ.

Κατά την υπογραφείσα συμφωνία, η Κάρντιφ ήταν υποχρεωμένη να καταβάλει 6 εκατομμύρια ευρώ έως τα τέλη Φεβρουαρίου, 6 εκατομμύρια το 2020 και την τελευταία δόση των 5 εκατομμυρίων το 2021. Tο bonus ήταν συνδεδεμένο με την παραμονή της ομάδας στην πρώτη κατηγορία. Η Ναντ, βλέποντας πως η Κάρντιφ δεν κατέβαλε εντός του χρονικού ορίου την πρώτη δόση, έστειλε επιστολή στη FIFA ζητώντας την αποπληρωμή με την Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να καλεί τους Ουαλούς να απαντήσουν έως τις 3 Απριλίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της γαλλικής εφημερίδας «L’ Equipe» και της αγγλικής «The Telegraph» η Κάρντιφ θα ισχυριστεί πως η μεταγραφή είναι άκυρη! Η Premier League επέστρεψε το υπογεγραμμένο συμβόλαιο της 18ης Ιανουαρίου στην Κάρντιφ, ούτως ώστε να υπάρξουν διορθώσεις στον τρόπο αποπληρωμής του bonus, αφού δεν ανταποκρινόταν στους κανονισμούς της. Ο βρετανικός σύλλογος επέφερε τις διορθώσεις και ανέμενε τον Σάλα για να βάλει εκ νέου υπογραφή, κάτι που δε συνέβη ποτέ, εξαιτίας του μοιραίου δυστυχήματος. Εν ολίγοις η Premier League δεν έχει επικυρώσει την τελική μορφή του συμβολαίου, κι αυτό θα είναι το βασικό επιχείρημα των Ουαλών στη FIFA. 

Γράψτε το σχόλιο σας...
18/09/2019 • 09:34

Μεγάλα ματς σημεία "κλειδιά" σε Μαδρίτη, Παρίσι, Φάληρο και Ουκρανία

Ο Ολυμπιακός θα έχει το πλεονέκτημα της έδρας και η Τόττεναμ την δυναμική μιας ομάδας που έχει κάνει μεγάλη πρόοδο τα τελευταία χρόνια. Η Γιουβέντους και η Ρεάλ έχουν τις συνθήκες να φύγουν με θετικό αποτέλεσμα από Παρίσι και Μαδρίτη, αντίστοιχα