ΠΑΣΟΚ: Έληξε η διαδικασία κατάθεσης υποψηφιοτήτων

Έληξε στις 12 η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο πριν ανακοινωθούν επισήμως οι υποψηφιότητες.

Έληξε στις 12 η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο πριν ανακοινωθούν επισήμως οι υποψηφιότητες.

Την πρόθεσή τους να είναι υποψήφιοι εξέφρασαν στις ομιλίες τους ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Χρήστος Παπουτσής.

Προσερχόμενος στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος προσέφερε τη στήριξή του στην υποψηφιότητα του κ. Βενιζέλου.

«Κάθε δύναμη και επιτυχία στον Ευάγγελο Βενιζέλο για το έργο που δήλωσε χθες ότι θέλει να αναλάβει, εκείνο της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ» είπε ο κ. Πάγκαλος.

Ο κ. Πάγκαλος πρόσθεσε ότι το τελευταίο διάστημα, ο κ. Βενιζέλος ολοκλήρωσε με επιτυχία μία δύσκολη διαπραγμάτευση και εκτίμησε ότι μπορεί να συνεχίσει με την ίδια επιτυχία «το έργο που θα του αναθέσουμε σήμερα».

Ερωτηθείς για το θέμα των υπογραφών των υποψηφίων, είπε ότι αυτό έχει λυθεί, η εκλογή θα γίνει από τη βάση και ότι ο ίδιος είναι υπερ της πιστής τήρησης του Καταστατικού του ΠΑΣΟΚ.

«Πρέπει να εφαρμόζονται σε αυτή τη χώρα οι νόμοι, και εντός και εκτός κομμάτων» κατέληξε χαρακτηριστικά ο κ. Πάγκαλος.

Τη στήριξή τους στην υποψηφιότητα του κ. Βενιζέλου ανακοίνωσαν χθες δύο εκ των κορυφαίων στελεχών του κινήματος, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και η Αννα Διαμαντοπούλου.

Στη χθεσινή του ομιλία, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου θεσμικού και πολιτικού πλαισίου, που δεν θα επιτρέψει να ξαναζήσει η χώρα την περιπέτεια που ζει [Βλέπε άρθρο] . Χρειάζεται να ξαναγράψουμε ένα νέο εθνικό συμβόλαιο, είπε ο υπουργός Οικονομικών, τονίζοντας πως μετά την επιτυχία του PSI διαμορφώνονται οι πραγματικές προϋποθέσεις επανόδου της Ελλάδας σε τροχιά ανάπτυξης.

Παραδέχτηκε πάντως πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έκανε λάθη και είπε πως «οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ» για τις θυσίες και την υπομονή του ελληνικού λαού, στον κάθε Έλληνα και στην κάθε Ελληνίδα προσωπικά. «Οφείλουμε να κοιτάξουμε στα μάτια τον κάθε συμπολίτη μας και να του πούμε και ένα μεγάλο συγνώμη για ιστορικά λάθη και παραλείψεις που βαραίνουν και τη δική μας παράταξη», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπουτσής είπε ότι «όποτε το ΠΑΣΟΚ ήταν ενωμένο και δυνατό δεν έχασε ποτέ μάχη».

«Η μάχη πρέπει να δοθεί μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Ποτέ δεν ωφελήθηκε από τον κατακερματισμό η δημοκρατική παράταξη… Δεν πιστεύω σε ένα μικρό και φοβικό ΠΑΣΟΚ, τώρα είναι η ώρα της απόφασης και της ευθύνης, το αύριο του ΠΑΣΟΚ είναι ευθύνη και υπόθεση όλων μας… Στο ΠΑΣΟΚ αλλαγή σελίδας σημαίνει αλλαγή πρακτικής και αντίληψης, μία νέα συλλογικότητα», υπογράμμισε στην ομιλία του.

Πηγή: naftemporiki.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.