Εσπασε τα κοντέρ η Μπαρτσελόνα (video)

Η Μπαρτσελόνα διέλυσε τη Σεβίλλη (5-0) στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας και κατέκτησε για 30η φορά το τρόπαιο του Βασιλιά.

Η Μπαρτσελόνα διέλυσε τη Σεβίλλη (5-0) στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας και κατέκτησε για 30η φορά το τρόπαιο του Βασιλιά, ενώ έγινε η τρίτη ομάδα μετά από Μπιλμπάο και Ρεάλ που πανηγυρίζουν τέσσερις σερί κατακτήσεις…

Οι Καταλανοί από το πρώτο κιόλας ημίχρονο φρόντισαν να μετατρέψουν το παιχνίδι σε δική τους γιορτή, καθώς σε αυτό το διάστημα πέτυχαν τρία γκολ, ενώ θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει περισσότερα. 

Ετσι ο Ερνέστο Βαλβέρδε στην πρώτη του κιόλας σεζόν στην Μπαρτσελόνα φρόντισε να πανηγυρίσει το νταμπλ, ενώ ο Ινιέστα στην τελευταία του ίσως χρονιά στους «Μπλαουγκράνα» έφτασε τα 30 τρόπαια και περιμένει να σηκώσει και αυτό του πρωταθλήματος σε λίγες μέρες για φτάσει τα 31, όσα και ο Μέσι. 

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι η Μπαρτσελόνα πήρε από τα πρώτα δευτερόλεπτα τον έλεγχο του ματς και δεν τον έχασε σε κανένα σημείο. Ακόμα και όταν η Σεβίλλη προσπάθησε στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου να αντιδράσει και είχε την κατοχή, το σύνολο του Βαλβέρδε σκόραρε για τέταρτη φορά και έβαλε οριστικά τέλος στα όνειρα των Ανδαλουσιανών. 

Παράσταση για ένα ρόλο

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, η Μπαρτσελόνα στο 14′ πήρε κεφάλι στο σκορ μετά από μακρινή πάσα του Σίλεσεν (!), με την οποία ο Κουτίνιο βγήκε μόνος και έδωσε την ασίστ για να σκοράρει από κοντά ο Σουάρες. Στο 28′ ο Ινιέστα «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι του Σορία και τρία λεπτά αργότερα έπαιξε το ένα δύο με τον Ζόρντι Αλμπα. Ο τελευταίος με τακουνάκι έστρωσε στον Μέσι και ο Αργεντινός έκανε το 2-0 και ισοφάρισε το ρεκόρ του θρυλικού Θάρα σκοράροντας σε πέντε τελικούς. 

Το πάρτι των «Μπλαουγκράνα» δεν σταμάτησε εκεί. Ο Μέσι έφυγε δύο φορές στο ανοικτό γήπεδο με τον βοηθό να τον σταματά λανθασμένα την πρώτη φορά και την άλλη ο Σκουντέρο τραβώντας του τη φανέλα. Αφού δεν άφησαν τον Αργεντινό να σκοράρει για δεύτερη φορά, αυτός φρόντισε να βγάλει την κάθετη μπαλιά για να το κάνει ο Σουάρες στο 40′ (3-0). 

Στο ρελαντί 

Η Σεβίλλη μπήκε με περισσότερη διάθεση στο δεύτερο ημίχρονο έχοντας την κατοχή, αλλά ακόμα και έτσι η Μπαρτσελόνα ήταν η πρωταγωνίστρια. Ο Μέσι στο 52 έβγαλε ακόμα μία ασίστ και ο Ινιέστα στον τελευταίο του τελικό με τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας σκόραρε και ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-0. 

Κάπου εκεί όλα τελειώσαν με τους Καταλανούς να κατεβάζουν στροφές και τους παίκτες τη Μοντέλα να προσπαθούν μάταια για το γκολ της τιμής. Δύο φορές έφτασαν κοντά σε αυτό, με τον Σίλεσεν και τον Πικέ να τους το στερούν. 

Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 69′ ο Κουτίνιο έστειλε δύο φορές την μπάλα στα δίχτυα. Την πρώτη το γκολ δε μέτρησε, καθώς ο ρέφερι δεν άφησε το πλεονέκτημα στο χέρι του Λενγκέ, αλλά ο Βραζιλιάνος από τα 11 βήματα νίκησε τον Σορία και έγραψε το τελικό 5-0. Στα εναπομείναντα λεπτά η στιγμή που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στον Ινιέστα ήταν η αλλαγή του. Ολο το γήπεδο, ακόμα και οι φίλαθλοι της Σεβίλλης χειροκροτούσαν τον Ισπανό άσο, ο οποίος λίγη ώρα αργότερα πήρε από τα χέρια του Βασιλιά το τρόπαιο και το πήγε στους συμπαίκτες του που τον περίμεναν στον αγωνιστικό χώρο. 

Διαιτητής: Μανθάνο
Σεβίλλη (Βιτσέντζο Μοντέλα): Σορία, Μερκάδο, Λενγκλέ, Νάβας, Εσκουδέρο, Μπανέγα, Ενζονζί, Σαράμπια (82΄ Λαγιούν), Κορέα (46΄ Ραμίρεζ), Βάσκεζ (86΄ Νολίτο), Μουριέλ. 
Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Σίλεσεν, Πικέ, Ουμτιτί, Άλμπα, Ρομπέρτο, Μπούσκετς (76΄ Παουλίνιο), Ράκιτιτς, Ινιέστα (88΄ Ντένις Σουάρεθ), Κουτίνιο (82΄ Ντεμπελέ), Μέσι, Σουάρες.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.