Δοκιμασία με κινδύνους…

Ο Κωστής Μπότσαρης γράφει στο προσωπικό του blog για την επικείμενη αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη στο γήπεδο της Τούμπας και τονίζει τη αναγκαιότητα της νίκης για τους “ασπρόμαυρους” στο συγκεκριμένο ματς.

Ο πρώτος από τους τέσσερις τελευταίους αγώνες της φετινής σεζόν για τον ΠΑΟΚ είναι απόψε. Στις 19.00, στην τρίτη και τελευταία αγωνιστική της ποινής που τον υποχρεώνει ν’ αγωνίζεται στην έδρα του χωρίς κόσμο (σ.σ. δέκατη συνολικά της σεζόν, εκ των οποίων μια στο Καυτανζόγλειο για το Κύπελλο) υποδέχεται την Ξάνθη, με την ακριτική ομάδα να διεκδικεί την πέμπτη θέση στην τελική κατάταξη, έχοντας ως στόχο την έξοδο στην Ευρώπη. Μάλιστα, προέρχεται από μια επιβλητική νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα στα Πηγάδια, χάρη σ’ ένα πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο. Ωστόσο, εν προκειμένω κι όπως έχει πολλάκις αποδειχτεί τη φετινή σεζόν, τη μεγαλύτερη ευθύνη για την εξέλιξη του αγώνα την έχει ο ίδιος ο «Δικέφαλος» καθώς από τη δική του απόδοση – ειδικά μέσα στην έδρα του – κρίνονται τα πάντα.
 
Κι είναι γεγονός, πως τα δικαιώματα που έχει δώσει είναι ελάχιστα. Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι πως στον αντίστοιχο αγώνα του πρώτου γύρου, στην Ξάνθη ο Ρουμάνος τεχνικός κι οι ποδοσφαιριστές του ξεκίνησαν μια επική βαθμολογική αντεπίθεση που τους έχει φέρει μέχρι εδώ. Ηταν ο αγώνας ορόσημο στη σεζόν για το πώς εξελίχθηκε μετέπειτα με άπαντες να τίθενται ενώπιον των ευθυνών τους, μετά το αμφιλεγόμενο ξεκίνημα με τα προβλήματα που υπήρξαν, την αδυναμία στις εκτός έδρας αναμετρήσεις και τ’ αντίστοιχα αποτελέσματα. Από εκείνο το σημείο και μετά όμως έγραψαν ιστορία καταρρίπτονας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο κυνηγώντας με ακρίβεια τους στόχους τους. 
 
Με την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, επετεύχθη ως προς το ήμισι ο ένας. Ο άλλος είναι να συνεχίσουν μέχρι τέλους με νίκες. Και σήμερα και στις δυο εναπομείνασες αγωνιστικές, με Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και με Πλατανιά στην Τούμπα. Το ταμείο θα γίνει στο τέλος. Οταν όλα θα είναι απολύτως συγκεκριμένα. Δεν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω σκέψεις. Απέναντί τους θα βρουν μια ομάδα που ναι μεν ξέρει ν’ αμύνεται καλά, έχοντας χάσει όμως τον έναν της βασικό κεντρικό αμυντικό με τραυματισμό, τον Λισγάρα αλλά και χωρίς έναν εκ των αντίστοιχων μέσων, τον τιμωρημένο Ντε Λούκας. Είναι ένα σύνολο που χρήζει προσοχής, ειδικά όσο οι ισορροπίες είναι λεπτές στο σκορ. Αποδίδει πολύ καλά το παιχνίδι των αντεπιθέσεων με τους ποδοσφαιριστές του κ. Ράσταβατς να διακρίνονται στη γρήγορη μετάβαση από περιοχή σε περιοχή. 
 
Ο συγκεντρωμένος και συμπαγής ΠΑΟΚ σαφώς και δεν έχει να φοβηθεί κάτι. Με μια – αναγκαστική – αλλαγή στη γραμμή άμυνας, εκεί όπου ο Αζεβέδο έχει πάρει τη θέση του Βιεϊρίνια στο αριστερό άκρο της άμυνας, καθώς ο Πορτογάλος μετακινήθηκε στο αντίστοιχο δεξί για να καλύψει την απουσία του τιμωρημένου Μάτος, με τον Ελ Καντουρί αντί του τιμωρημένου Πέλκα και τις υπόλοιπες, γνωστές επιλογές, διαθέτει ένα πανίσχυρο σύνολο, ικανό ν’ αντιμετωπίσει επιτυχώς κάθε αντίπαλο. Θα προσπαθήσει να πάρει τα ηνία του αγώνα από την αρχή, όπως επίσης ν’ ανοίξει το σκορ το δυνατόν συντομότερο προκειμένου ν’ αναγκάσει τον αντίπαλό του ν’ «ανοιχτεί» για να εκμεταλλευτεί τους χώρους που θα δημιουργηθούν. Παιχνίδι πίεσης, ψυχραιμίας, «καθαρής» σκέψης και ίσως περισσότερο από όλα … αποτελεσματικότητας. Λίγες ώρες έμειναν και γι’ αυτό … 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.