Κρύο αίμα ο Φουστέρ (vid)

Ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα (1-0) από την έδρα της Μέταλιστ χάρη στο γκολ του Φουστέρ και έκανε το μεγάλο βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ. Οι Ουκρανοί τελείωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Εντμαρ στο 82'.

Ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα (1-0) από την έδρα της Μέταλιστ χάρη στο γκολ του Φουστέρ και έκανε το μεγάλο βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ. Οι Ουκρανοί τελείωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Εντμαρ στο 82′.

Από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός κατάλαβε πως πρέπει να ξεπεράσει δύο σημαντικά πράγματα για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα δεδομένα της συνάντησης. Το πρώτο ήταν ο κακός αγωνιστικός χώρος, που έμοιαζε παγωμένος, με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι παίκτες του να κρατήσουν την ισορροπία τους. Το δεύτερο ήταν η επιθετικότητα των παικτών της Μέταλιστ, που σαφώς και καλύτερα προσαρμοσμένοι στις γηπεδικές και καιρικές συνθήκες, είχαν και το προβάδισμα σε αυτόν τον τομέα.
 
Από την στιγμή που η τακτική του Ολυμπιακού κατάφερε να κλείσει τους διαδρόμους προς την περιοχή του Μέγερι και ταυτόχρονα οι αμυντικοί του βρήκαν τα πατήματά τους και καταλάβαιναν τους συνδυασμούς που προσπάθησα να βγάλουν οι αντίπαλοί τους, το έργο τους άρχισε να γίνεται ιδιαίτερα εύκολο. Η κατοχή της μπάλας άρχισε να μοιράζεται και σε συνάρτηση με το γεγονός ότι και οι υπόλοιπες γραμμές άρχισαν να λειτουργούν, οι παίκτες του Βαλβέρδε έβγαλα εύκολα το πρώτο ημίχρονο.
 
Εύκολα κατάφεραν να ξεπεράσουν και τις προκλήσεις των παικτών της Ουκρανικής ομάδας, αν και τελικά ένας εξ αυτών, ο Ολοφ Μέλμπεργκ έπεσε στην παγίδα και σε μία αψιμαχία είδε τελικά την κίτρινη κάρτα που θα του στερήσει την συμμετοχή του στην ρεβάνς που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός βγήκε στον αγωνιστικό χώρο με σαφείς οδηγίες από τον Βαλβέρδε να βγει και στην επίθεση. Ετσι από το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, άρχισαν να κερδίζουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να κάνουν επιτέλους αισθητή την παρουσία τους και στα αντίπαλα καρέ. Μόλις ο Ολυμπιακός αποφάσισε να βγει μπροστά, δεν χρειάστηκε παρά λίγα λεπτά προκειμένου να φτάσει και στο γκολ. Το πέτυχε με τον παίκτη που αποδεικνύεται μετρ στο να τρυπώνει στην αντίπαλη άμυνα ως κρυφός κυνηγός και να σκοράρει. Τον Νταβίντ Φουστέρ δηλαδή, που μετά την Μόσχα, πρόσθεσε και το Χάρκοβο στις πόλεις της ανατολικής Ευρώπης στις οποίες έχει σκοράρει.


Το γκολ του Φουστέρ λειτούργησε ως ο μοχλός για να ανοίξει ακόμα περισσότερο το παιχνίδι. Οι παίκτες της Μέταλιστ βγήκαν μαζικά μπροστά, με αποτέλεσμα να αφήνουν τεράστιους χώρους ελεύθερους για να μπορεί να τους χτυπήσει ο Ολυμπιακός στην αντεπίθεση. Και έτσι έγινε. Ομως με την σειρά τους οι παίκτες του Ολυμπιακού, δεν μπορούσαν να συνδυαστούν στην τελική προσπάθεια, ενώ τόσο ο Τζιμπούρ, όσο και ο Μιραλάς, εάν είχαν καλύτερες επιλογές σε κάποιες ενέργειές τους και δεν προσπαθούσαν να τελειώσουν τις φάσεις μόνοι τους, τότε θα είχαν προσφέρει και περισσότερα στην ομάδα τους και γιατί όχι θα είχαν τελειώσει και την υπόθεση πρόκριση από αυτό, το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων.


Το έργο του Ολυμπιακού έμοιαζε να γίνεται πιο εύκολο και μετά την αποβολή του Εντμάρ, αν και οι παίκτες της Μέταλιστς προσπάθησαν να πιέσουν έστω και λιγότεροι την εστία του Μεγερι. Τελικά το 0-1 παρέμεινε, ένα σκορ που σαφώς δίνει στον Ολυμπιακό το δικαίωμα να θεωρεί πως είναι το φαβορί για την πρόκριση στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης, όμως η Μέταλιστ δεν είναι Ρούμπιν και έχει την δυνατότητα να διεκδικήσει πράγματα στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”.


Γήπεδο: Μέταλιστ Στάντιουμ
Διαιτητής:  Ιστβαν Βαντ (Ουγγαρίς)
Βοηθοί: Γκάμπορ, Ερος, Γκιόργκι, Ρινγκ (Ουγγαρία)


Μέταλιστ (Μίρον Μάρκεβιτς): Γκοϊράινοφ, Βιγιάγκρα, Τορσιλιέρι, Φινίνιο (62′ Πσενίτσνιχ), Εντμαρ, Ξαβιέ, Σόσα, Κριστάλδο (83′ Μάρλος), Μπλάνκο (62′ Ντέβιτς), Γκέιγ, Τάισον


Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγερι, Τοροσίδης, Μαρκάνο, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ορμπάιθ, Μανιάτης, Φουστέρ (79′ Χολέμπας), Μιραλάς (89′ Αμπντούν), Μακούν (77′ Μοντέστο), Τζιμπούρ.










Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.