Λίβερπουλ για τελικό, Ρόμα για νέο… θαύμα

Μια εκθαμβωτική Λίβερπουλ διέσυρε τη Ρόμα στο Άνφιλντ με 5-2, όμως η χαλάρωση του τελευταίου δεκαλέπτου δεν της επέτρεψε να τσεκάρει από τώρα το εισιτήριο για τον τελικό.

Σε προσωπική παράσταση μετέτρεψαν τον ημιτελικό της Λίβερπουλ με τη Ρόμα οι Μοχάμεντ Σαλάχ και Ρομπέρτο Φιρμίνο, οι οποίοι με δύο γκολ και δύο ασίστ ο καθένας οδήγησαν τους «κόκκινους» σε μια μεγάλη νίκη επί των «τζιαλορόσι». Η χαλάρωση των παικτών του Κλοπ στο τελευταίο δεκάλεπτο, όμως, μετέτρεψε το 5-0 σε 5-2 και έδωσε διαφορετικό νόημα στη ρεβάνς της Ρώμης. 

«Κόκκινη κυριαρχία»
Είκοσι λεπτά χρειάστηκε στο πρώτο ημίχρονο η Λίβερπουλ για να στριμώξει για τα καλά τη Ρόμα. Αφού άκουσε το καμπανάκι από το δοκάρι του Κολάροφ στο 18ο λεπτό η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ πάτησε το πόδι στο γκάζι και έκλεισε στα καρέ της την ιταλική ομάδα. Με 10 τελικές στο πρώτο μέρος και τον Άλισον Μπέκερ να πραγματοποιεί τη μία απόκρουση μετά την άλλη η Λίβερπουλ έμεινε στο 0 μέχρι το 35’. Σ’ εκείνο το σημείο ανέλαβε δράση ο Μοχάμεντ Σαλάχ, ο οποίος με εκπληκτικό φαλτσαριστό σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι για το 1-0. 

Στο 38’, από κόρνερ του Μίλνερ, η Λίβερπουλ άγγιξε το δεύτερο γκολ, όμως η κεφαλιά του Λόβρεν σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Δύο ακόμα ευκαιρίες τους «κόκκινους» στο 40’ και στο 43’ με τον Φιρμίνο για να κλείσει το ημίχρονο με γκολ. Και πάλι από τον Σαλάχ. Ο Αιγύπτιος συνεργάστηκε άψογα με τον Φιρμίνο. Οι δύο τους με τρεις επαφές δημιούργησαν μεγάλο ρήγμα στην άμυνα της Ρόμα για να το αξιοποιήσει με υπέροχη λόμπα ο Σαλάχ, ο οποίος έκανε το 2-0. 

Ο Αιγύπτιος επιθετικός της Λίβερπουλ με τα δύο γκολ που σημείωσε στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τη Ρόμα έφτασε τα 43 και ξεπέρασε τον Ρότζερ Χαντ, ο οποίος τη σεζόν 1961-62 είχε σκοράρει 42 γκολ. 
Μόνο ο σπουδαίος Ίαν Ρας έχει βάλει περισσότερα γκολ σε μία σεζόν, καθώς το 1983-84 είχε σκοράρει 47 γκολ. 
Επίσης, ο Μοχάμεντ Σαλάχ έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Λίβερπουλ που σκοράρει 10 γκολ σε μία σεζόν στο Champions League.

Τη διέσυρε, χαλάρωσε και το πλήρωσε
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε σχεδόν όπως τελείωσε το πρώτο. Με πίεση της Λίβερπουλ και την άμυνα της Ρόμα να παραπαίει. Και αυτό δεν άργησε να το πληρώσει, αφού στο 56’ με μπαλιά του Αλεξάντερ Άρνολντ από την άμυνα των «κόκκινων», ο Σαλάχ μπήκε επικίνδυνα στην περιοχή και έστρωσε στον Μανέ, ο οποίος με κοντινό πλασέ έκανε το 3-0. 
Η άμυνα της Ρόμα ήταν πολύ ψηλά στο γήπεδο και αυτό ήταν βούτυρο στο ψωμί της Λίβερπουλ, η οποία με την ταχύτητα και την τεχνική της τριάδας μπροστά την έκανε σκόνη και θρύψαλα. Στο 62’, ο Σαλάχ δημιούργησε κι άλλο γκολ. Αφού άδειασε τον Ζεσούς, έκανε το παράλληλο γύρισμα και ο Φιρμίνο σε σχεδόν κενή εστία πέτυχε το 4-0. 

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της διοργάνωσης που σε αγώνα της ημιτελικής φάσης πέτυχε 2 γκολ και έβγαλε δύο ασίστ. Ένα ακόμα ρεκόρ για τον ασταμάτητο Αιγύπτιο Σούπερ Σταρ. Ακριβώς την ίδια επίδοση σημείωσε και ο Ρομπέρτο Φιρμίνο, ο οποίος πέτυχε το 4-0 και το 5-0, ενώ ήταν αυτός που έκανε τις τελικές πάσες στα γκολ του Σαλάχ. 

Η Λίβερπουλ τσέκαρε το εισιτήριο για τον τελικό του Κιέβο στο 69’, όταν από κόρνερ του Μίλνερ, ο Ρομπέρτο Φιρμίνο με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Άλισον για το 5-0. 

Το πέμπτο γκολ της Λίβερπουλ προκάλεσε χαλάρωση στους «κόκκινους», οι οποιοι στο 81’ δεν λειτούργησαν σωστά ανασταλτικά, με τον Ναϊνγκολάν να βγάζει μακρινή μπαλιά, ο Λόβρεν δεν μπόρεσε να διώξει και ο Τζέκο με ωραίο σουτ μείωσε σε 5-1. 

Τρία λεπτά αργότερα Ρόμα επέστρεψε για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης, όταν από χέρι του Μίλνερ εντός περιοχής ο Μπριχ έδωσε πέναλτι. Ο Περότι με ωραία εκτέλεση νίκησε τον Κάριους μειώνοντας σε 5-2.

Λίβερπουλ: Κάριους, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Όξλεϊντ-Τσέιμπερλεν (18′ Βαϊνάλντουμ), Μίλνερ, Σαλάχ (75′ Ινγκς), Μανέ, Φιρμίνο (90’+3 Κλάβαν).

Ρόμα: Άλισον, Φλορέντσι, Φάσιο, Μανωλάς, Ζουάν Ζεζούς (67′ Περότι), Κολάροβ, Ντε Ρόσι (67′ Γκοναλόν), Στρόουτμαν, Ναϊνγκολάν, Τζενγίζ Ουντέρ (46′ Σικ), Τζέκο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.