Χθες πανηγυρισμοί, σήμερα προβληματισμός

Ο Μανώλης Βογιατζάκης γράφει στο blog του για τη νίκη της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού, αλλά και για το γεγονός που θα πρέπει να προβληματίσει ενόψει της συνέχειας.

Κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις. Έτσι και το χθεσινό ντέρμπι. Από τη μία η ΑΕΚ δικαιούται να πανηγυρίζει για το γεγονός ότι ήταν η νικήτρια βάζοντας παράλληλα τέλος στο αήττητο σερί του Ολυμπιακού. Όσο κι αν οι “κιτρινόμαυροι” έλεγαν και ξανάλεγαν ότι δεν αποτελούσε επιπλέον κίνητρο γι’ αυτούς το να είναι οι πρώτοι που θα νικήσουν τον μεγάλο τους αντίπαλο, πιστεύω ότι ήταν κάτι που το ήθελαν πάρα πολύ. Και είναι απολύτως λογικό να συνέβη, αφού δεν υπήρχε ούτε ένας στις τάξεις του Δικεφάλου που να μη σκεφτόταν ότι για την ψυχολογία του κόσμου θα ήταν πολύ κακό να κατακτήσουν οι “ερυθρόλευκοι” αήττητοι το πρωτάθλημα. Όλα παίζουν ρόλο στα ντέρμπι, γι’ αυτό και είναι τα ματς που όντως δίνουν κάτι …περισσότερο από τρεις βαθμούς.

Από την άλλη πάντως ο Γκουστάβο Πογέτ μάλλον θα πρέπει να προβληματιστεί από το γεγονός ότι με αριθμητικό πλεονέκτημα έναντι του αντιπάλου, η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να κυριαρχήσει. Όσο ήταν 11 εναντίον 11 μέσα στο γήπεδο γνώριζε με ποιον τρόπο θα το διαχειριστεί. Το “πρόβλημα” ήταν στη συνέχεια. 

Μετά την αποβολή του Μποτία οι παίκτες της Ένωσης αντί να πιέσουν περισσότερο και να κρατήσουν τον Ολυμπιακό στο μισό γήπεδο, συνέβη το αντίθετο. Ο Δικέφαλος είχε μια ανούσια κατοχή μπάλας και οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έδειχναν να πατούν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Ακόμα κι όταν οι αποβολές του Ολυμπιακού έγιναν δύο, η ΑΕΚ δεν κυριάρχησε ως όφειλε. Αρκέστηκε σε κάποιες μεμονωμένες προσπάθειες των παικτών της. Αυτό κάτι δείχνει και μόνο τυχαίο γεγονός δεν μπορεί χαρακτηρισθεί. 

Για μένα είναι απλά τα πράγματα. Τη δεδομένη χρονική στιγμή και με βάση τα χαρακτηριστικά των ποδοσφαιριστών που απαρτίζουν το ρόστερ της, η Ένωση αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού μπορεί να υποστηρίξει και το κάνει καλά. Τουλάχιστον αυτό είδαμε στο χθεσινό ντέρμπι. Θα πρέπει όμως να μάθει και να κυριαρχεί, ειδικά όταν έχει τέτοια μεγάλη ευκαιρία. για να τελειώνει τα ματς.

Εν κατακλείδι πάντως, το σκορ είναι αυτό που μετράει και μένει. Σε λίγο καιρό ελάχιστοι θα θυμούνται τι συνέβη σ’ αυτό το ματς, αλλά η ιστορία θα έχει γράψει ότι η ΑΕΚ νίκησε τον Ολυμπιακό κι επέστρεψε στις επιτυχίες στα ντέρμπι.. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.