Ηρακλής-Παναθηναϊκός, κάποτε ήταν ντέρμπι

Τα τελευταία δέκα χρόνια όλες οι αναμετρήσεις Ηρακλή-Παναθηναϊκού αποτελούσαν το αλατοπίπερο του ελληνικού πρωταθλήματος.

Τα τελευταία δέκα χρόνια όλες οι αναμετρήσεις Ηρακλή-Παναθηναϊκού αποτελούσαν το αλατοπίπερο του ελληνικού πρωταθλήματος. Οι μάχες των Θεσσαλονικιών με τους Αθηναίους έχουν περάσει στο πάνθεον του ελληνικού βόλεϊ ως τις πιο δυνατές και αμφίρροπες. Όλα αυτά όμως μέχρι πέρσι γιατί από φέτος οι δύο ομάδες έχουν διαφορετικούς στόχους. Ο Ηρακλής ψάχνει το νταμπλ και ο Παναθηναϊκός την σωτηρία και από αυτή την αφετηρία θα αγωνιστούν και σήμερα (17.00 TV Novasports3) στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο της Μίκρας. Ηρακλής-Παναθηναϊκός λοιπόν σήμερα για την δεύτερη δόση της16ης αγωνιστικής της Volleyleague με τους «κυανόλευκους» να είναι το μεγάλο φαβορί για νίκη και μάλιστα χωρίς απώλεια σετ.

«Ο Παναθηναϊκός ψάχνει για βαθμούς, είναι μια καινούργια ομάδα και γι’ αυτό το λόγο είναι και επικίνδυνος», σημείωσε αρχικά ο προπονητής του Ηρακλή, Σωτήρης Δρίκος και συνέχισε: «Εμείς έχουμε αφήσει πίσω την Ευρώπη κι έχουμε στρέψει το βλέμμα στους εγχώριους στόχους μας. Αρχής γενομένης με το ματς με τον Παναθηναϊκό, δίνουμε σε λίγες ημέρες τρία σημαντικά παιχνίδια, αφού ακολουθεί ο ΠΑΟΚ, που είναι μια καλή και φορμαρισμένη ομάδα κι αμέσως μετά η ΕΑ Πατρών η οποία επίσης έχει ανάγκη τους βαθμούς».

Η αποτυχημένη απόπειρα διάκρισης για τον Ηρακλή στην Ευρώπη θα καλυφθεί μόνο αν η ομάδα του Δρίκου φέρει στον Λευκό Πύργο το νταμπλ. Για τον Παναθηναϊκό τώρα το σημερινό παιχνίδι δεν αποτελεί στόχο. Η παραμονή των «πρασίνων» στην κατηγορία δεν περνάει από τη Μίκρα και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά στον Παναθηναϊκό. Τόσο ο Ηρακλής όσο και ο Παναθηναϊκός δεν έχουν προβλήματα, με τον Δημήτρη Καζάζη να δηλώνει από την πλευρά του: «Θα είναι αναμφίβολα μια δυνατή αναμέτρηση. Εμείς από την πλευρά μας θα παίξουμε ελεύθερα. Ο Ηρακλής είναι μια ομάδα που δημιουργήθηκε όχι με τα ελληνικά δεδομένα αλλά με βάση τα ευρωπαϊκά δεδομένα και μετά τον αποκλεισμό είναι λογικό να ρίξει όλο το βάρος στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι λογικό λοιπόν η αναμέτρηση να είναι δύσκολη για εμάς».

Λαμία – ΕΑ Πατρών
Το παραδοσιακό ντέρμπι της περιφέρειας διεξάγεται το βράδυ στο Χαλκιοπούλειο, με την γηπεδούχο Λαμία να προέρχεται από δύο μεγάλες εκτός έδρας νίκες (με ΠΑΟ και Φοίνικα) που την έφεραν στην 5η θέση της βαθμολογίας και την φιλοξενούμενη ΕΑΠ να αγνοεί τη νίκη από τις 17 Δεκεμβρίου (για την 8η αγωνιστική είχε κερδίσει την Κηφισιά).

«Αυτό το ματς έχει μια ιδιαίτερη προϊστορία κι όλα αυτά τα χρόνια οι μεταξύ μας αναμετρήσεις είναι πάντα ντέρμπι», είπε αρχικά ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος και συνέχισε: «Εμείς, από τότε που η ομάδα έχει μαζευτεί μετά από τους αλλεπάλληλους τραυματισμούς, έχουμε θετικά αποτελέσματα κι αυτό είναι αν μη τι άλλο ενθαρρυντικό. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, κι ακόμη κι αν κερδίσουμε δεν θα έχουμε εξασφαλιστεί. Πιστεύω ότι μέχρι και την τελευταία αγωνιστική, θα υπάρχει αγωνία κι εμείς θα πρέπει να είμαστε συνεχώς συγκεντρωμένοι για να πετύχουμε το στόχο μας που είναι η συμμετοχή στα πλέι οφ».

Στη Λαμία δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ κι η ΕΑΠ θα παραταχθεί κομπλέ με τον Γιώργο Χριστόπουλο να δηλώνει στο www.eapatron.gr: «Ξέρουμε ότι είμαστε σε δύσκολη θέση αλλά δεν θα τα παρατήσουμε, θα παλέψουμε μέχρι τέλους για να πάρουμε αυτό που θέλουμε και αυτή η ομάδα να μείνει στην κατηγορία γιατί το αξίζει.
Το παιχνίδι με την Λαμία είναι πολύ δύσκολο αλλά θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ότι καλύτερο. Πάντως αν η ΕΑΠ μείνει φέτος στην κατηγορία, θα πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στο χώρο του βόλεϊ».
Άρης -Κηφισιά

Στο Αλεξάνρειο ο Άρης που προέρχεται από δύο συνεχόμενες νίκες, υποδέχεται την Κηφισιά που την περασμένη εβδομάδα έδωσε τέλος στο αρνητικό του σερί πετυχαίνοντας σπουδαία νίκη επί του Παμβοχαϊκού.

«Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις και τις νίκες. Η ομάδα παίζει καλύτερα από βδομάδα σε βδομάδα κι αν συνεχίσουμε να μαζεύουμε βαθμούς θα είναι ότι καλύτερο», δήλωσε ο Λάμπης Μπαμπαλιούτας χαρακτηρίζοντας την Κηφισιά: «Επικίνδυνη ομάδα, που δείχνει να είναι σε καλή κατάσταση και πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι. Γενικά όμως το πρωτάθλημα έχει κάθε εβδομάδα πολλά απρόβλεπα αποτελέσματα, δείγμα του πόσο απρόβλεπτο είναι. Αν πάντως πάρουμε καθαρή νίκη θα αποκτήσουμε μεγάλο πλεονέκτημα».

Όσον αφορά τον Μάριο Ζέλιτς, ο Κροάτης κεντρικός μπήκε στο πρόγραμμα των προπονήσεων και ο Γιώργος Γιάτσης θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή αν θα τον χρησιμοποιήσει ενώ ο Κώστας Αρσενιάδης δεν θα έχει σίγουρα στη διάθεση του τον Κούλη Καλαϊτζίδη.

«Το παιχνίδι με τον Άρη, αλλά και τα δύο επόμενα με Παναθηναϊκό και Πάτρα είναι καθοριστικά παιχνίδια και τα αποτελέσματα τους θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την τελική κατάταξη. Όποιος κερδίσει αύριο θα ξεφύγει λίγο από την επικίνδυνη ζώνη και παρά την απώλεια του Καλαϊτζίδη εμείς ανεβαίνουμε στην Θεσσαλονίκη θέλοντας να έχουμε βαθμολογικό όφελος», τόνισε ο Κώστας Ταμπουρατζής. Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα:

17.00, Μίκρας (Novasports3): Ηρακλής – Παναθηναϊκός, Γεωργιάδης, Σιμίδης
19.00, Χαλκιοπούλειο: Λαμία – ΕΑ Πατρών, Βουδούρης, Ράπτης
20.00, Αλεξάνδρειο: Άρης – Κηφισιά, Καραμπέτσος, Καραμπαλάσης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.