To ποντίκι… απειλείται με εξαφάνιση από τη Microsoft

«Υπό εξαφάνιση» κινδυνεύει να τεθεί το ποντίκι, λόγω των τεχνολογικών εξελίξεων.

«Υπό εξαφάνιση» κινδυνεύει να τεθεί το ποντίκι, λόγω των τεχνολογικών εξελίξεων. Η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει στην αγορά μια νέα έκδοση του γνωστού αισθητήρα Kinect, που πλέον θα αφορά τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές με Windows.

Έτσι οι χρήστες θα μπορούν, όπως ήδη κάνουν με τις κονσόλες Xbox 360 για βιντεοπαιγνίδια, να ελέγχουν εξ αποστάσεως τον υπολογιστή τους με φωνητικές εντολές και με τις κινήσεις τους. Ο χρήστης αντί να κάνει «κλικ» στο ποντίκι του, απλώς θα κουνάει τα χέρια του μπροστά στην οθόνη του ή θα μιλάει στο συνδεδεμένο στον υπολογιστή του μικρόφωνο.

Το νέο Kinect for Windows θα επιτρέπει τον έλεγχο του υπολογιστή από απόσταση έως 40 εκατοστών από την οθόνη έναντι ελάχιστης απόστασης 50 εκατοστών για το Kinect για παιγνίδια. Όμως το νέο προϊόν θα έχει περίπου διπλάσια τιμή (περίπου 200 ευρώ) σε σχέση με αυτό που προορίζεται για τις κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών.

Το Kinect εμφανίστηκε στην αγορά πριν από περίπου ένα χρόνο και τώρα η εταιρία συνειδητοποιεί ότι μπορεί να το αξιοποιήσει ευρύτερα, όχι μόνο στην ψυχαγωγία και την πληροφορική, αλλά σε άλλες χρήσεις, όπως στην εκπαίδευση, την ιατρική (επιτρέποντας στους χειρουργούς να ελέγχουν τα εργαλεία τους εξ αποστάσεως με τις κινήσεις τους), στη βιομηχανία κ.α.

Υπάρχουν πάντως ανταγωνιστές στην αγορά, όπως το DepthSense, μια κάμερα με αισθητήρα από τη βελγική SoftKinetic που «πιάνει» τις κινήσεις σε απόσταση μόλις 15 εκατοστών, πολύ λιγότερο από την ελάχιστη δυνατή απόσταση του Kinect for Windows, οπότε φαίνεται να είναι ακόμα πιο φιλική για ένα χρήστη που κάθεται μπροστά σε ένα υπολογιστή. Αλλες εταιρίες με παρεμφερή προϊόντα είναι οι Extreme Reality, Mgestyk και PrimeSense.

Σε πρώτη φάση το νέο Kinect θα απευθυνθεί σε εταιρίες και καταστήματα, ενώ αναμένεται κάποια στιγμή να ακολουθήσει μια έκδοση για τους καταναλωτές.

Πηγή: ΑΠΕ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.