Ατρόμητη πρόκριση!

Μία μεγαλειώδη πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας πανηγύρισε ο Ατρόμητος. Αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ, οι Περιστεριώτες έφτασαν στην ανατροπή και με το τελικό 2-1 επί του ΠΑΟΚ στην παράταση... φλερτάρουν με έναν δεύτερο συνεχόμενο τελικό.

Μία μεγαλειώδη πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας πανηγύρισε ο Ατρόμητος. Αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ, οι Περιστεριώτες έφτασαν στην ανατροπή και με το τελικό 2-1 επί του ΠΑΟΚ στην παράταση… φλερτάρουν με έναν δεύτερο συνεχόμενο τελικό.


Ο ΠΑΟΚ πήρε το «πάνω χέρι» με ένα πέναλτι του Λίνο στο 28′ που προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών, ενώ ο Ατρόμητος «χτύπησε» κυριολεκτικά στο σημείο «μηδέν». Ο Φυτανίδης ισοφάρισε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ενώ ο Μπρίτο στο 1′ της παράτασης έδωσε μια και καλή το προβάδισμα στους «κυανόλευκους».


Τα πλάνα των δύο τεχνικών
Στο 4-3-3 του ΠΑΟΚ, ο Λάζλο Μπόλονι διατήρησε τον Γλύκο στην εστία, ενώ στην άμυνα παρέταξε τους Ετο, Μαλεζά, Τσιρίλο και Λίνο από δεξιά προς αριστερά. Καθαρό αμυντικό χαφ ήταν ο Γκαρσία, μπροστά του με πιο οργανωτικά καθήκοντα έπαιζαν οι Φωτάκης, Λαζάρ, ενώ την τριάδα της επίθεσης συνέθεσαν ο Σαλπιγγίδης (δεξιά), ο Ρομπέρ (αριστερά) και ο Αθανασιάδης ήταν φυσικά ο μόνος προωθημένος.


Ο Γιώργος Δώνης από την άλλη, επεφύλασσε μια έκπληξη στο αρχικό σχήμα, καθώς παρέταξε τον Ατρόμητο από την αρχή με σύστημα 4-4-2. Στο τέρμα ήταν ο Ιτάνζ και μπροστά του οι Σκόνδρας (δεξιά), Φυτανίδης, Τόμας και Γιαννούλης (αριστερά). Ο Δημούτσος παρέμεινε σε ρόλο αμυντικού μέσου, με ακριβώς δίπλα του αυτή τη φορά τον Σφακιανάκη, ενώ ο Καραγκούνης ήταν το δεξί χαφ και ο Έπσταϊν το αριστερό. Εκπληξη είχαμε και στα πρόσωπα, καθώς ο Μήτρογλου έμεινε στον πάγκο και στη γραμμή κρούσης ξεκίνησαν οι Αναστασάκος, Καραμάνος.


Μία ευκαιρία, ένα γκολ
Οι δύο ομάδες προσπάθησαν από τα πρώτα λεπτά να κάνουν παιχνίδι, αλλά αυτό δεν ήταν και τόσο εύκολο. Οι διάδρομοι προς τις εστίες ήταν καλά κλεισμένοι και η μπάλα γύριζε κυρίως στο χώρο του κέντρου. Ο Ατρόμητος φάνηκε πιο ορεξάτος και ήταν αυτός που είχε την πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα. Ο Καραγκούνης στο 18′ βρέθηκε απέναντι στον Γλύκο, αλλά προτίμησε να τον «κρεμάσει». Η απόπειρά του απέτυχε και οι Περιστεριώτες έχασαν μια πολύ καλή φάση για να προηγηθούν.


Αλλη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο δεν δημιουργήθηκε. Ο ΠΑΟΚ, που είχε πρόβλημα στην ανάπτυξη, είχε την τύχη να προηγηθεί από μια φάση, η οποία κανονικά δεν έπρεπε να μετρήσει. Ο Σαλπιγγίδης στο 27′ μπήκε στην περιοχή και έκανε τη σέντρα, με την μπάλα να σταματάει στο χέρι του Τόμας. Ο διαιτητής έδωσε πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Λίνο, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του.


Φωνές στον πάγκο
Το τέρμα του Βραζιλιάνου ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στον πάγκο των φιλοξενούμενων, καθώς στη φάση απ’ την οποία προήλθε ο Σαλπιγγίδης παίρνει την μπάλα από ελεγχόμενη φάση οφσάιντ. Όπως και στο πρωτάθλημα στην Τούμπα, έτσι και στο Κύπελλο, ο Ατρόμητος δέχθηκε ένα γκολ από αμφισβητούμενο πέναλτι και οι διαμαρτυρίες του Δώνη και των συνεργατών του ήταν εκτός από έντονες, μάλλον και δικαιολογημένες.


Η ουσία είναι, βέβαια, ότι ο «δικέφαλος του Βορρά» πήγε στα αποδυτήρια με το προβάδισμα, καθώς στα επόμενα λεπτά δεν άλλαξε κάτι. Το παιχνίδι «άνοιξε», καθώς οι παίκτες του Ατρόμητου θέλησαν να γίνουν πιο δραστήριοι επιθετικά, αλλά φάσεις που να απείλησαν τους δύο τερματοφύλακες δεν έγιναν. Το μόνο αξιοσημείωτο ήταν η αναγκαστική αλλαγή του Έτο με τον Σνάουτσνερ στο 40′.


Αλλαγή και στο ημίχρονο
Στην ανάπαυλα μάλιστα, ο Μπόλονι πραγματοποίησε και τη δεύτερή του αλλαγή, ρίχνοντας στη «μάχη» τον Μπαλάφα αντί του Φωτάκη, που ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις. Ο ρυθμός του αγώνα παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα, με την μπάλα να μπαίνει ελάχιστες φορές είτε στη μία, είτε στην άλλη περιοχή.


Για την πρώτη καλή στιγμή της επανάληψης χρειάστηκε να περάσει περισσότερο από ένα τέταρτο της ώρας. Στο 60′ ο Αθανασιάδης «έσπασε» την μπάλα στον Ρομπέρ, που σούταρε από θέση αριστερά στην περιοχή, αλλά η προσπάθειά του βρήκε τον Ιτάνζ σε ετοιμότητα. Δύο λεπτά μετά, ο Δώνης πέρασε στον αγώνα και τον Κώστα Μήτρογλου, με τον Ατρόμητο να τα παίζει πλέον όλα για όλα.


Άσκησε πίεση
Μάλιστα, για να βάλει στο παιχνίδι τον Μήτρογλου, ο τεχνικός του Ατρόμητου έβγαλε αμυντικό, τον Κώστα Γιαννούλη, φέρνοντας σε θέση μπακ τον Έπσταϊν. Αυτή η αλλαγή έδειχνε και τα σχέδια των «κυανόλευκων», που ήθελαν να γίνουν απειλητικοί στα καρέ του Γλύκου, αλλά δεν μπορούσαν να το κατορθώσουν.


Απ’ την είσοδο του Μήτρογλου και για τα επόμενα λεπτά, οι Περιστεριώτες έκλεισαν τον ΠΑΟΚ στο μισό γήπεδο, αλλά δύο μακρινά σουτ των Σφακιανάκη, Σκόνδρα και κάποια διαδοχικά κόρνερ μέχρι το 70′ δεν αποδείχθηκαν αρκετά. Οι τρεις επιθετικοί των φιλοξενούμενων έγιναν δύο στο 72′, όταν ο Δώνης αντικατέστησε τον Καραμάνο με τον Τάτο. Σκοπός του ήταν η κάθετη μπαλιά και η καλύτερη ανάπτυξη.


Σοκ στις καθυστερήσεις
Ναι, ο Ατρόμητος βελτίωσε την κυκλοφορία του και πλησίασε περισσότερο στην αντίπαλη περιοχή. Όμως, ο ΠΑΟΚ ήταν τόσο καλά στημένος αμυντικά, που φαινόταν πολύ δύσκολο να δεχθεί το γκολ. Για την ακρίβεια ήταν πολύ δύσκολο και όλα έδειχναν ότι το πέναλτι του Λίνο ήταν αρκετό για να στείλει τους Θεσσαλονικείς στην επόμενη φάση.


Ο Ατρόμητος, ωστόσο, δεν είχε πει ακόμη την τελευταία του λέξη. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, οι φιναλίστ του περσινού τελικού βρήκαν τον τρόπο να φτάσουν στην ισοφάριση. Δε χρειάστηκε, παρά μόνο ένα γέμισμα του Φυτανίδη. Η μπάλα πήρε ψηλοκρεμαστή τροχιά και ξεγέλασε τον Γλύκο, ο οποίος την έδιωξε, αλλά αφού είχε περάσει τη γραμμή.


Το παιχνίδι οδηγήθηκε αναπάντεχα στην παράταση, αν και μέχρι να γίνει αυτό, τόσο ο ΠΑΟΚ, όσο και ο Ατρόμητος έχασαν δύο καλές ευκαιρίες για να το αποτρέψουν με τον Ίβιτς και τον Μήτρογλου στο 94′ και το 92′ αντίστοιχα.


Ανατροπή με Μπρίτο
Αν το φινάλε του 90λεπτου ήταν λυτρωτικό για τον Ατρόμητο, το ξεκίνημα της παράτασης ήταν ανεπανάληπτο. Με μια ασίστ για. χάιλαϊτ ο Μήτρογλου έβγαλε τον Μπρίτο τετ α τετ με τον Γλύκο και ο Βραζιλιάνος με ένα διαγώνιο σουτ από θέση αριστερά στην περιοχή έφερε τα πάνω-κάτω και έβαλε τους Περιστεριώτες σε θέση οδηγού, «παγώνοντας» την Τούμπα.


Ο ΠΑΟΚ είχε βρεθεί πλέον στην αντίθετη θέση και ήταν υποχρεωμένος να ανοιχτεί και να κυνηγήσει αυτός πια την ισοφάριση. Στο 94′ ο Ιτάνζ είπε εντυπωσιακά «όχι» στον Σαλπιγγίδη, ο οποίος δεν κατάφερε να τον νικήσει με δεξί σουτ από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 101′ ο Τσιρίλο με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα μόλις άουτ


Ρίσκαρε, αλλά δεν δικαιώθηκε
Οι γηπεδούχοι πίεζαν για το γκολ, καθώς τα χρονικά περιθώρια στένευαν, αλλά, φυσικά, αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τα κενά στα μετόπισθεν να είναι μεγάλα. Στην εκπνοή του ημιχρόνου της παράτασης, ο Αναστασάκος δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα από τη γραμμή της εστίας και ο «δικέφαλος του Βορρά» είχε ακόμη 15 λεπτά για να αλλάξει τα εις βάρος του δεδομένα.


Στο 106′ ο Ιτάνζ μπλόκαρε εύκολα την μπάλα στην κεφαλιά του Αθανασιάδη στην τελευταία ουσιαστικά καλή στιγμή των γηπεδούχων. Καλά οργανωμένος στα καρέ του, ο Ατρόμητος δυσκολεύτηκε μεν, αλλά κράτησε το προβάδισμα που με τόσο κόπο είχε αποκτήσει και πανηγύρισε μια σπουδαία πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου.


Η εξέλιξη του αγώνα:


Διοργάνωση: Κύπελλο Ελλάδος
Φάση: Προημιτελικά
Αγώνας: ΠΑΟΚ-Ατρόμητος
Γήπεδο: Τούμπας
Διαιτητής: Κομίνης
Βοηθοί: Καρατσίκας, Γκουργιώτης


Οι συνθέσεις:


ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Γλύκος, Έττο, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Λίνο, Γκαρσία, Λάζαρ, Φωτάκης, Σαλπιγγίδης, Ρομπέρ, Αθανασιάδης.


Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Γιαννούλης, Τόμας, Φυτανίδης, Σφακιανάκης, Δημούτσος, Καραμάνος, Έπσταϊν, Καραγκούνης, Αναστασάκος.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.