Δια χειρός Γκιώνη

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γκιώνη η Ανζέρ νίνησε 3-1 την Οχσενχάουζεν στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου Ευρωπαϊκής Ένωσης

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γκιώνη η Ανζέρ νίνησε 3-1 την Οχσενχάουζεν στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Έλληνας διεθνής δικαίωσε απόλυτα τους ανθρώπους της ομάδας του. Με σπουδαία εμφάνιση και δύο νίκες άνοιξε κι έκλεισε το σκορ στο επιβλητικό 3-1 της Ανζέρ επί της ισχυρής γερμανικής ομάδας. Έγινε ο μεγάλος πρωταγωνιστής της συνάντησης, αύξησε τις πιθανότητες της ομάδας του γαλλικού κλαμπ για πρόκριση στα ημιτελικά και γνώρισε την αποθέωση από περίπου 1.500 φιλάθλους, που γέμισαν το γυμναστήριο!

Τα πάντα στο αγωνιστικό τραπέζι κύλησαν ιδανικά για την Ανζέρ Βαλιάντ. Μπορεί να μην την ενίσχυσε ο Γάλλος Μισέλ Μαρτίνεζ και να τον αντικατέστησε ο 4ος παίκτης της ομάδας, ο συμπατριώτης του Μπένζαμιν Μπροσιέ, όμως η τριάδα πέτυχε πραγματικά το καλύτερο που μπορούσε. Ο Γκιώνης δηλαδή, αναδείχτηκε νικητής και στις δύο πολύ αμφίρροπες αναμετρήσεις που έδωσε, ενώ και ο Τσέχος Γιόζεφ Σίμονσικ ήταν έτοιμος στο πολύ κρίσιμο τρίτο ματς όπου στήθηκε για λόγους τακτικής. Στο καθοριστικό τέταρτο ματς μάλιστα, ο 32χρονος πρωταθλητής μας είχε και την ψυχολογική πίεση ότι, αν δεν έφτανε σε δεύτερη νίκη, η Ανζέρ πιθανότατα θα γνώριζε την ήττα από την Οχσενχάουζεν, καθώς στο τελευταίο επί μέρους παιχνίδι ο Μπροσιέ είχε τα προγνωστικά σε βάρος του…

Ο Γκιώνης (νούμερο 20 στην τρέχουσα ευρωπαϊκή κατάταξη) ξεπέρασε στο εναρκτήριο ματς το υψηλό εμπόδιο του Κιρίλ Σκάσκοφ (Νο 10) με 3-2 σετ. Βρέθηκε να χάνει από τον Ρώσο διεθνή με 2-1 και πέτυχε σπουδαία ανατροπή. Μεγάλη «μάχη» έδωσε και στον δεύτερο αγώνα του με αντίπαλο τον Κροάτη Αντρέι Γκάσινα. Επικράτησε ξανά με 3-2 και πήρε στην παράταση το 3ο και το 5ο σετ! Τα στελέχη της Ανζέρ και το φίλαθλο κοινό πανηγύρισαν έντονα τη νίκη, η οποία εκτός των άλλων τονώνει το ηθικό σε μία κακή χρονιά στο γαλλικό πρωτάθλημα.

Η Οχσενχάουζεν, είχε τη σημαντική απουσία του Πορτογάλου Τιάγκο Απολόνια. Τη θέση του πήρε ο Άγγλος διεθνής Λίαμ Πίτσφορντ. Στο παρελθόν έχει κατακτήσει δύο φορές  το E.T.T.U. Cup (το 1996 και το 1997), ενώ φέτος άρχισε την ευρωπαϊκή της προσπάθεια από το Τσάμπιονς Λιγκ.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα:

Παναγιώτης Γκιώνης-Κιρίλ Σκάσκοφ 3-2 (9-11, 11-5, 7-11, 11-8, 11-8)

Μπένζαμιν Μπροσιέ-Αντρέι Γκάσινα 1-3 (5-11, 5-11, 11-8, 9-11)

Γιόζεφ Σίμονσικ-Λίαμ Πίτσφορντ 3-1 (11-7, 11-5, 7-11, 11-9)

Γκιώνης-Γκάσινα 3-2 (9-11, 11-6, 12-10, 8-11, 13-11) 

Γενικά την Παρασκευή καταγράφηκε άλλη μία «μαγική» νύχτα για το γαλλικό πινγκ πονγκ στη διοργάνωση, καθώς και οι άλλες δύο ομάδες της χώρας έφεραν θετικό αποτέλεσμα στους προημιτελικούς  της Παρασκευής. Η  Λα Ρομάν πέτυχε μεγάλη νίκη στη Γαλλία εναντίον της Μπορούσια Ντίσελντορφ με 3-2! Η κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ είχε ξανά στη σύνθεσή της, μετά από καιρό, τον πρωταθλητή Ευρώπης Τίμο Μπολ, αλλά τον χρησιμοποίησε τρίτο παίκτη. Η επίσης γαλλική Σεστάς επιβλήθηκε εύκολα στην Πράγα της Ελ Νίνο και ουσιαστικά εξασφάλισε ήδη την πρόκριση στα ημιτελικά.  Οι ρεβάνς έχουν προγραμματιστεί για το χρονικό διάστημα 24 με 27 Φεβρουαρίου.

Οι πρώτοι αγώνες της 8άδας ολοκληρώνονται αύριο Κυριακή (και όχι σήμερα, όπως είχαμε γράψει εκ παραδρομής) με τη βελγική Σαρλερουά να υποδέχεται την Ενεμπόν του Καλλίνικου Κρεάνγκα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.