“Κάλλιο επενδυτής παρά τίτλος”

Ο Γιάννης Κοντοές τόνισε σε συνέντευξή του πως είναι πιο σημαντικό για την ΑΕΚ να βρεθεί επενδυτής παρά να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Ο Γιάννης Κοντοές τόνισε σε συνέντευξή του πως είναι πιο σημαντικό για την ΑΕΚ να βρεθεί επενδυτής παρά να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Ο Έλληνας αμυντικός μίλησε στο «Goal» για την καριέρα του, τα προβλήματα και τους προπονητές της ΑΕΚ. Μερικά αποσπάσματα από τη συνέντευξη:

«Πόσο αντέχεις; ο καθένας ξεχωριστά αγαπάει το ποδόσφαιρο, έχει βλέψεις. Έχουμε δείξει πόσο σεβόμαστε τον εαυτό μας. Έχουμε φτιάξει ένα σύνολο που έχει δέσει. Δεν ξέρω τι θα γίνει αύριο. Υπάρχει κατανόηση, υπομονή, αλλά μέχρι εκεί που για τον καθένα προσωπικά θίγεται η αξιοπρέπειά του. Αν αύριο ο οποιοσδήποτε κάνει προσφυγή και ζητήσει τα δεδουλευμένα του, δεν θα τον κατηγορήσει κανένας. Το ότι δεν πληρώνεται κανένας βοηθάει στο να μη γιγαντώνεται η γκρίνια.

Για παράδειγμα, παλιότερα στον Πανιώνιο ο Ρεκόμπα έπαιρνε 1 εκατ. ευρώ… Ένας λόγος που και στα αποδυτήρια δεν υπάρχει γκρίνια είναι ο Κωστένογλου. Οι αποφάσεις που παίρνουμε δεν βγαίνουν εις βάρος της ομάδας αγωνιστικά. Το να μην πας σε μία γιορτή είναι συμβολικό. Δεν θα προσποιηθεί κανείς ότι δεν είναι χαρούμενος. Προς Θεού. Την υγεία μας να έχουμε, βλέπουμε τι γίνεται γύρω μας. Η ΑΕΚ είναι μία μικρογραφία της κοινωνίας. Τα λεφτά δεν σταματούν. Αν βγάζεις πολλά, θες αυτοκίνητο, θες πισίνα, θες σκάφος, θες τα… πάντα όλα. Το θέμα είναι να μη χάνεις την αξιοπρέπειά σου».

Ο Γιάννης Κοντοές μίλησε ακόμη:
Για την καθιέρωση.
«Στην αρχή δεν υπήρχα! Είχα ρωτήσει τον Χιμένεθ αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Μου εξήγησε κάποια πράγματα, αλλά δεν τον έβλεπα πολύ ζεστό… Την εβδομάδα που έφυγε ξαφνικά με φωνάζει στο γραφείο και μου λέει “εσύ θα είσαι για πολλά χρόνια το δεξί μπακ της ΑΕΚ”! Δεν του απάντησα τίποτα, όπως δεν του είχα απαντήσει τίποτα και πριν…».

Για τις διαφορές μεταξύ Χιμένεθ και Κωστένογλου:
«Από όλους έχεις να πάρεις. Η διαφορά είναι ότι ο Κωστένογλου σε κοιτάει στα μάτια. Με τον Χιμένεθ ήταν… στις νίκες Μπαρτσελόνα, στις ήττες… και τα δοκάρια… Του έφταιγαν όλα… Πλέον η ομάδα παίζει πιο σωστά. Αν μη τι άλλο, έχει αρχή και τέλος. Είναι σημαντικό για τον παίκτη να εμπιστεύεται τον προπονητή του».

Για το 2012:
«Εύχομαι υγεία, σε όλο τον κόσμο, αλλά και την ομάδα του. «Εύχομαι στην ΑΕΚ υγεία. μεταφορικά. Να μπει ένας επενδυτής. Αυτό είναι το σημαντικότερο αυτή τη στιγμή, πιο σημαντικό και από το πρωτάθλημα. Η ομάδα βρίσκεται σε πολύ κρίσιμο σημείο».

Για την ΑΕΚ:
«Έχουν ακουστεί πολλά. Και για μέτρια ομάδα και για μεταγραφές. Δεν είναι η ΑΕΚ των εκατομμυρίων, αλλά μπορεί να κάνει πράγματα. Η τρίτη θέση στο πρωτάθλημα γι’ αυτή την ΑΕΚ είναι επιτυχία. Δεν ξέρω πώς μπορεί να ακούγεται αυτό. Κάποιοι μπορεί να ονειρεύονται πρωτάθλημα, αλλά αυτό δεν γίνεται. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές».

Για το “λουστράρισμα”:
«Όταν έχεις να κάνεις με ανθρώπους απλήρωτους, θέλει προσοχή το πώς θα χειρίζεσαι κάποιες καταστάσεις. Έγινε πολύς ντόρος για το τίποτα. Άλλωστε για άλλο λόγο ήθελε να το κάνει αυτό ο κόουτς. Ήθελε να περάσει κάποια μηνύματα κι αν κρίνουμε εκ του αποτελέσματος, το πέτυχε. Ίσως ήθελε να μας δείξει ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ποιοι είμαστε και τι έχουμε κάνει. Ειδικά οι πιο μικροί δεν έχουμε κάνει τίποτα συγκριτικά με τους παίκτες που έχουμε στην ομάδα που είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.