Το Βέλγιο άνοιξε τη… διώρυγα (video)

Το Βέλγιο δυσκολεύτηκε μόνο για ένα ημίχρονο από τους σκληρούς Παναμέζους, αλλά το γρήγορο γκολ του Μέρτενς στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, έλυσε το γόρδιο δεσμό.

Το Βέλγιο δυσκολεύτηκε μόνο για ένα ημίχρονο από τους σκληρούς Παναμέζους, αλλά το γρήγορο γκολ του Μέρτενς στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, έλυσε το γόρδιο δεσμό. 

Οι κόκκινοι διάβολοι επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί και μετέτρεψαν το δεύτερο ημίχρονο σε περίπατο, με τον Λουκακού να σκοράρει άλλα 2 τέρματα για το τελικό 3-0. Ο Παναμάς που επέδειξε ιδιαίτερο δυναμισμό και χρεώθηκε με 5 κίτρινες κάρτες, δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά τον Κουρτουά.

ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΕ ΦΟΥΡΙΑ, ΑΛΛΑ 0-0

Η ομάδα του Μαρτίνεζ πήρε από την αρχή τα ηνία της αναμέτρησης, αλλά ο Μέρτενς κυρίως και ο Αζάρ, ήταν άστοχοι στις τελικές τους προσπάθειες. Τα σουτ που πήγαν μέσα, σταμάτησαν στον εξαιρετικό Πενέδο. Το Βέλγιο κυκλοφόρησε με μαεστρία την μπάλα, πίεσε ψηλα, έκλεψε αρκετές φορές, αλλά γκολ δε βρήκε. Δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τα 7 κόρνερ και τα πολλά φάουλ που κέρδισε κοντά στην περιοχή του Παναμά, καθώς όποτε η μπάλα πήγαινε ψηλά, οι Εσκομπάρ και Τόρες στο κέντρο της άμυνας, καθάριζαν.

Ο ΜΕΡΤΕΝΣ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ

Στο δέυτερο μέρος το Βέλγιο άνοιξε νωρίς το σκορ, με καταπληκτικό βολέ του Μέρτενς. Ο βραχύσωμος «Ναπολιτάνος» δεν έχασε χρόνο στην περιοχή και με υπέροχο εναέριο σουτ νίκησε τον Πενέδο και έγραψε το 1-0 στο 47. Η στιγμή που η πλάστιγγα  έγειρε οριστικά για τους Βέλγους, ήταν στο 55 όταν ο Κουρτουά σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ είπε όχι στον Μουρίγιο, κρατώντας το μηδέν. Απο κει κι έπειτα είχαμε κόκκινη κυριαρχία, παρά τη διπλή αλλαγή του Παναμά στο 63, με το 2-0 να έρχεται στο 69, μετά από εξαιρετική ενέργεια και σέντρα με το εξωτερικό από τον Ντε Μπρέενε και κεφαλιά ψαράκι από τον Λουκακού. Το τελικό 3-0 έγινε στο ανοιχτό γήπεδο με τον Αζάρ να προσφέρει το γκολ στον κορυφαίο σκόρερ του Βελγίου κι αυτός να πλασάρει πάνω από τον εξερχόμενο Πενέδο στο 75. Από κει και πέρα η ομάδα του Μαρτίνεζ διαχειρίστηκε το υπέρ της αποτέλεσμα, χωρίς να ψάξει το τέταρτο γκολ.

ΒΕΛΓΙΟ (3-4-2-1): Κουρτουά- Βερτόγκεν, Μπογιάτα, Αλντερβάιρελντ- Μενιέ, Καράσκο(74’ Ντεμπελέ), Βίτσελ(90’ Τσαντλί), Ντε Μπρέενε- Αζάρ,Μέρτενς(83’ Αζάρ Τ.) – Λουκακού

ΠΑΝΑΜΑΣ (4-3-3): Πενέδο- Ντέιβις, Εσκομπάρ, Τόρες Ρ., Μουρίγιο – Γοδόι, Γκόμεζ, Κούπερ – Μπάρτσενας(63’ Ντίας), Ροντρίγκεζ(63’ Τόρες Γκ.), Πέρεζ(73’ Τεχέδα)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.