«Αντίο» στην Εθνική από Ρουμπέση

Η Αντιγόνη Ρουμπέση είπε και δημόσια το «αντίο» στην εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών, λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση του προολυμπιακού τουρνουά στην Ολλανδία και την αποτυχία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Η Αντιγόνη Ρουμπέση είπε και δημόσια το «αντίο» στην εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών, λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση του προολυμπιακού τουρνουά στην Ολλανδία και την αποτυχία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Η αρχηγός της «γαλανόλευκης» επισημοποίησε την απόφασή της μιλώντας χθες βράδυ στην τηλεόραση της ΕΡΤ. «Νιώθω αρκετά ολοκληρωμένη μέχρι εδώ που έχω φτάσει. Hρθε η στιγμή, μετά και τον τραυματισμό που έχω, να αφήσω πίσω το σκουφάκι. Αισθάνομαι πολύ τυχερή που έχω ζήσει ό,τι έχω ζήσει. Εύχομαι σε κάθε αθλήτρια να ζήσει αυτές τις επιτυχίες» δήλωσε η 33χρονη πολίστρια της Βουλιαγμένης και, όταν ρωτήθηκε τι τίτλο θα έβαζε στην τεράστια καριέρα της στις εθνικές ομάδες, απάντησε: «Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Από μικρή είχα ένα όνειρο να γίνω Ολυμπιονίκης και τα κατάφερα. Υπάρχει κι η έκθεσή μου στο δημοτικό ότι είχα όνειρο να γίνω Ολυμπιονίκης. Και μόνο που κατάφερα να συμμετάσχω σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες, με τη μία διοργάνωση να είναι στη χώρα μου και να παίρνω και μετάλλιο, δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα».

«Παιδί-θαύμα» της ελληνικής υδατοσφαίρισης, μέλος της εθνικής νεανίδων που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 1997, σε ηλικία μόλις 14 ετών, η Αντιγόνη Ρουμπέση δικαίωσε απόλυτα τις προσδοκίες που γέννησε το αστείρευτο ταλέντο της και εξελίχθηκε σε μία από τις κορυφαίες πολίστριες του κόσμου. Επί 19 χρόνια υπηρέτησε σχεδόν αδιάλειπτα τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα (με εξαίρεση το Ευρωπαϊκό του 2006, όπου δεν αγωνίστηκε, και ένα διάστημα την περίοδο 2012-2013 που δεν καλείτο), συμμετέχοντας σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες, οκτώ Παγκόσμια και έξι Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Αναδείχθηκε «ασημένια» Ολυμπιονίκης το 2004 στην Αθήνα και πρωταθλήτρια κόσμου το 2011 στη Σανγκάη, ενώ κατέκτησε επίσης δύο ασημένια μετάλλια σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (2010, 2012), ένα χρυσό (2005) και δύο χάλκινα (2007, 2010) μετάλλια σε World League, ένα Ευρωπαϊκό νεανίδων (2001) και ένα Ευρωπαϊκό νέων γυναικών (2002). Το καταληκτικό παιχνίδι του προολυμπιακού τουρνουά με την Ολλανδία ήτην η 356η συμμετοχή της στην εθνική γυναικών, με απολογισμό 561 τέρματα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.