Σουηδική γυμναστική! (video)

Η Σουηδία νίκησε εύκολα 3-0 το αγνώριστο Μεξικό και πήρε την πρώτη θέση στον 6ο όμιλο, με την «τρι» όμως να την ακολουθεί στους «16» λόγω του «κάζου» της Γερμανίας!

Η Σουηδία νίκησε εύκολα 3-0 το αγνώριστο Μεξικό και πήρε την πρώτη θέση στον 6ο όμιλο, με την «τρι» όμως να την ακολουθεί στους «16» λόγω του «κάζου» της Γερμανίας!

Πρόβλεψε το σκορ των αγώνων του Mundial και κέρδισε 1 ταξίδι στην Ισπανία για να δεις τον αγώνα του International Champions Cup μεταξύ Ατλέτικο Μαδρίτης και Ίντερ!

Η ομάδα του Γιάνε Άντερσον, με πάρα πολύ καλή τακτική και αποφασιστικότητα κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο χωρίς να καταφέρει να σκοράρει. Το έκανε όμως τρεις φορές στο β’ κόντρα στους Μεξικανούς, οι οποίοι έδειχναν να είχαν παραλύσει από το άγχος και τελικά συνέχισαν το σερί προκρίσεων στους «16» λόγω της ήττας της Γερμανίας, παίρνοντας την δεύτερη θέση.




Το έλεγξαν οι Σουηδοί

Παρά την συντριπτική κατοχή μπάλας υπέρ του Μεξικού (66%), η Σουηδία ήταν αυτή που έλεγξε το ματς στο πρώτο μέρος, καθώς την βοήθησε περισσότερο στο σχέδιό της ο ξεκάθαρος στόχος επιδίωξης της νίκης. Είναι χαρακτηριστικό ότι με μόλις 62 ολοκληρωμένες πάσες έκαναν οκτώ σουτ.

Την ίδια ώρα η «τρι» έμοιαζε μπερδεμένη, χωρίς να μπορεί να εφαρμόσει το πρέσινγκ που την διέκρινε στα προηγούμενα παιχνίδια. 

Οι Σκανδιναβοί έψαξαν τις στημένες φάσεις και έχασαν καλές ευκαιρίες όμως βρήκαν απέναντί τους έναν πολύ καλό Οτσόα, με την ομάδα του Οσόριο να «ξυπνά» μόνο μετά το ημίωρο.

Το ματς ξεκίνησε με τον Γκαγιάρδο να παίρνει κίτρινη κάρτα μόλις στο 13ο δευτερόλεπτο για σκληρό μαρκάρισμα, στην πιο γρήγορη παρατήρηση όλων των εποχών σε τελικά Μουντιάλ.

Η Σουηδία πήρε γρήγορα τα ηνία και στο 5′ έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία, με τον Φόρσμπεργκ να υποχρεώνει σε επέμβαση τον Οτσόα  σε εκτέλεση φάουλ.

Το Μεξικό προσπάθησε να απειλήσει με ένα μακρινό σουτ του Λαγιούν στο 10′ που πέρασε άουτ, όμως οι Σκανδιναβοί πλησίασαν ξανά το 1-0 στο 12′, με τον Αουγκούστινσον να εκτελεί κόρνερ, τον Γκράνκβιστ να γυρίζει με κεφαλιά στον Μπεργκ που επιχείρησε ψαλιδάκι από κοντά, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Στο 15′ ο Φόρσμπεργκ αστόχησε σε σουτ έξω από την περιοχή, ενώ στο 17′ οι Μεξικανοί πρέσαραν για πρώτη φορά επιτυχημένα έξω από την περιοχή της Σουηδίας, με τον Λοσάνο να δίνει στον Βέλα, που σούταρε με το αριστερό λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Όλσεν.

Η Σουηδία απάντησε άμεσα, με τον Λούστιγκ από δεξιά στο 18′ να τροφοδοτεί τον Φόρσμπεργκ, το σουτ του οποίου από κοντά πέρασε άουτ.

Η μακρινή προσπάθεια του Γουαρδάδο στο 23′ δεν απείλησε τους Σουηδούς, οι οποίοι στο 30′ ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Τσιτσαρίτο στην περιοχή, όμως ο διαιτητής Πιτάνα συμβουλευόμενος και το VAR είπε «όχι».

Η δεξιά πλευρά της Σουηδίας προκάλεσε κινδύνους για άλλη μία φορά στο 31′ με τον Λούστιγκ να γυρίζει για τον Μπεργκ που έκανε προβολή στην μικρή περιοχή αλλά ο Οτσόα έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Φόρσμπεργκ αστόχησε μετά ητν πάσα του Κλάεσον.

Το Μεξικό έδειξε να ξυπνά προς το τέλος του α’ μέρους με τον Βέλα να σουτάρει από καλή θέση και να στέλνει την μπάλα άουτ στο 39′. 

Στο 45′ ο Λαγιούν είχε ένα σουτ που εξουδετέρωσε ο Όλσεν, όμως οι Σκανδιναβοί είχαν τον τελευταίο λόγο και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μπεργκ βρέθηκε σε καλή θέση μετά από πάσα του Φόρσμπεργκ, όμως σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Τρία γκολ στην «τρι»!

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με το Μεξικό να πιέζει, ωστόσο οι Σκανδιναβοί κατάφεραν να σκοράρουν την πρώτη φορά που «ξεμύτισαν» από την περιοχή τους!

Στο 50′ συγκεκριμένα, ο Μπεργκ έγινε κάτοχος της μπάλας στην περιοχή από δεξιά, επιχείρησε την παράλληλη μπαλιά, ο Κλάεσον δεν μπόρεσε να εκτελέσει, όμως ο Αουγκούστισον βρέθηκε στο πρώτο δοκάρι και «εκτέλεσε» από κοντά τον Οτσόα για το 1-0!

Οι Μεξικανοί έδειχναν να τα έχουν χαμένα και στο 52′ ο Τοϊβόνεν βρήκε στο ημικύκλιο τον Φόρσμπεργκ, ο οποίος όμως έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Μία σέντρα – σουτ του Γουαρδάδο στο 53′ αποδείχτηκε ακίνδυνη, αντίθετα με τον Αουγκούστινσον που βρέθηκε ξανά σε καλή θέση στο 54′ όμως σούταρε άουτ. 

Ο Μπεργκ μπορούσε να κάνει το 2-0 στο 59′ αλλά ο Οτσόα έβγαλε την κεφαλιά του, όμως ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού συνέβαλλε καθοριστικά ένα λεπτό αργότερα μπαίνοντας στην περιοχή μετά από γρήγορη αντεπίθεση. Ο Μορένο τον ανέτρεψε, ο Πιτάνα καταλόγισε το πέναλτι και ο Γκράνκβιστ έγραψε από τη «βούλα» το 2-0 για την Σουηδία!

Οι Μεξικανοί πήραν τα ηνία στη συνέχεια και στο 66′ είχαν ένα καλό σουτ που κοντραρίστηκε σε κόρνερ από τον νεοεισελθόντα Φαμπιάν, για να ακολουθήσουν δύο άστοχες κεφαλιές από τους Σαλσέδο (68′) και Τσιτσαρίτο (70′).

Ωστόσο η άμυνα της «τρι» δεν ενέπνεε καμία εμπιστοσύνη και στο 74′ ο Κλάεσον εκτέλεσε ένα πλάγιο από δεξιά, ο νεοεισελθών Τελίν νίκησε στον αέρα στον Μορένο και ο Άλβαρες στην προσπάθειά του να διώξει προ του Τοϊβόνεν, έστειλε την μπάλα άθελά του στα δίχτυα του Οτσόα για το 3-0, που σφράγισε την πρώτη παρουσία των Σκανδιναβών σε νοκ – άουτ Μουντιάλ από το 2006!

Οι Μεξικανοί ήθελαν απεγνωσμένα πλέον το γκολ για να μην είναι στο …έλεος της Γερμανίας και στο 81′ έφτασαν πολύ κοντά, με τον νεοεισελθόντα Κορόνα να σεντράρει από αριστερά, τον Τσιτσαρίτο να πιάνει σέντρα – σουτ αλλά τον Βέλα να αστοχεί από κοντά με κεφαλιά!

Στα τελευταία λεπτά, ο Όλσεν αντέδρασε σωστά στις προσπάθειες των Μεξικανών με μακρινά σουτ, την ώρα που οι φίλοι της «τρι» ήταν κολλημένοι στα κινητά τους για να περιμένουν τις εξελίξεις από το Καζάν. Τελικά τα νέα ήταν αυτά που περίμεναν, με τις δύο ομάδες να καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις του ομίλου και τους παγκόσμιους πρωταθλητές να μένουν εκτός…

ΜΕΞΙΚΟ – ΣΟΥΗΔΙΑ 3-0
Μουντιάλ 2018, Φάση Ομίλων, 6ος Όμιλος, 3η Αγωνιστική, Ekaterinburg Arena, Γεκατερίνμπουργκ
Γκολ:
50′ Αουγκούστινσον, 62′ πεν. Γκράνκβιστ, 74′ αυτ. Άλβαρες
Κίτρινες: Γκαγιάρδο, Μορένο, Λαγιούν – Λάρσον, Λούστιγκ
Κόκκινες: –
Διαιτητής: Νέστορ Πιτάνα (Αργεντινή)
Βοηθοί: Μαιντάνα, Μπελάτι (Αργεντινή)
ΜΕΞΙΚΟ (Οσόριο, 4-2-3-1): Οτσόα – Άλβαρες, Σαλσέδο, Μορένο, Γκαγιάρδο (65′ Φαμπιάν) – Γουαρδάδο (75′ Κορόνα), Ερέρα – Λαγιούν (89′ Περάλτα), Λοσάνο, Βέλα – Τσιτσαρίτο.
ΣΟΥΗΔΙΑ (Άντερσον, 4-4-2): Όλσεν – Λούστιγκ, Λίντελοφ, Γκράνκβιστ, Αουγκούστινσον – Κλάεσον, Λάρσον (57′ Σβένσον), Έκνταλ (80′ Χίλιεμαρκ), Φόρσμπεργκ – Μπεργκ (68′ Τελίν), Τοϊβόνεν.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.