Νέος τρόπος φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Ένα από τα σημαντικότερα μειονεκτήματα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι ο μεγάλος χρόνος που απαιτείται για την φόρτιση των μπαταριών. Στα περισσότερα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα μια πλήρης φόρτιση απαιτεί τουλάχιστον 10 ώρες, όταν το αυτοκίνητο είναι συνδεδεμένο με μια κοινή πρίζα.

Ένα από τα σημαντικότερα μειονεκτήματα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι ο μεγάλος χρόνος που απαιτείται για την φόρτιση των μπαταριών. Στα περισσότερα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα μια πλήρης φόρτιση απαιτεί τουλάχιστον 10 ώρες, όταν το αυτοκίνητο είναι συνδεδεμένο με μια κοινή πρίζα.

Μειωμένο χρόνο φόρτισης προσφέρει το Wallbox, το οποίο όμως δεν περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και η αξία του είναι γύρω στις 2.000 ευρώ. Στο νέο Nissan Leaf, με το έξτρα Wallbox των 7Kw, η πλήρης φόρτιση διαρκεί 7,5 ώρες.

Η BMW στη προσπάθεια της να διευκολύνει τους κάτοχους ηλεκτρικών αυτοκινήτων, δημιούργησε ένα επαγωγικό σύστημα φόρτισης για την μπαταρία υψηλής τάσης των plug-in υβριδικών μοντέλων της. Πρόκειται για μοντέλα τα οποία διαθέτουν ένα κινητήρα εσωτερικής καύσης, έναν ηλεκτροκινητήρα και μπαταρίες.

Το σύστημα ασύρματης φόρτισης BMW Wireless Charging διατίθεται κατόπιν παραγγελίας ως μακροχρόνια μίσθωση προαιρετικού εξοπλισμού για την πολυτελή μπερλίνα BMW 530e iPerformance.

Επιτρέπει τη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας από το δίκτυο ηλεκτρισμού στη μπαταρία του οχήματος, χωρίς τη χρήση καλωδίων – όταν είναι σταθμευμένο πάνω από μια ειδική επιφάνεια.

Η ειδική επιφάνεια μπορεί να είναι εγκαταστημένη στο γκαράζ, για παράδειγμα, και η διαδικασία φόρτισης να ξεκινά μόλις το όχημα σταθμεύει εκεί (χωρίς περαιτέρω ενέργειες από τον οδηγό).

Το BMW Wireless Charging, αποτελείται από ένα Σταθμό Επαγωγικής Φόρτισης – Inductive Charging Station (GroundPad), εγκατεστημένο σε γκαράζ ή σε υπαίθριο χώρο, και ένα δευτερεύον εξάρτημα (CarPad) που τοποθετείται στο πάτωμα του οχήματος. Η ανέπαφη μεταφορά ενέργειας μεταξύ GroundPad και CarPad πραγματοποιείται σε απόσταση περίπου οκτώ εκατοστών. Το GroundPad παράγει ένα μαγνητικό πεδίο. Στο CarPad επάγεται ηλεκτρικό ρεύμα, το οποίο στη συνέχεια φορτίζει την μπαταρία υψηλής τάσης.

Το σύστημα έχει ισχύ φόρτισης 3,2 kW, που επιτρέπει την πλήρη φόρτιση των μπαταριών υψηλής τάσης της BMW 530e iPerformance σε περίπου τρεισήμισι ώρες.

Η BMW, συνεργάζεται με άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων για την δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού δικτύου ταχείας φόρτισης με ισχύ φόρτισης έως 350kW για ηλεκτρικά οχήματα που θα περιλαμβάνει περίπου 400 σταθμούς μέχρι το 2020.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.