Γκολ και θέαμα στο Αγρίνιο (video)

Ο Ολυμπιακός πέρασε εύκολα και από την έδρα του Παναιτωλικού, τον οποίο και συνέτριψε σε 5-2.

Ο Ολυμπιακός πέρασε εύκολα και από την έδρα του Παναιτωλικού, τον οποίο και συνέτριψε σε 5-2. Οι “ερυθρόλευκοι” προηγήθηκαν με τα γκολ των Φορτούνη, Ντα Κόστα, Σεμπά, Πουλίδο και Πάρντο, αλλά στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι μείωσαν με τους Ουάρντα και Κάπελ.

Ανώτερη η ομάδα του Μάρκο Σίλβα κατάφερε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες της στο πρώτο μέρος, ενώ στο μέρος με γρήγορες μεταβιβάσεις και ωραίους συνδυασμούς ανέβασε ακόμα περισσότερο το δείκτη του σκορ.

Ο Παναιτωλικός δεν σταμάτησε να προσπαθεί και δικαιώθηκε στο τέλος, αφού σημείωσε δύο τέρματα και αποχαιρέτησε με αυτό τον τρόπο τον κόσμο του για τη φετινή σεζόν.

Τα αρχικά πλάνα

Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Παναιτωλικό ο Γιάννης Μαντζουράκης. Ο Κυριακίδης υπερασπίστηκε τα δοκάρια της ομάδος του με τον Κουτρουμάνο στα δεξιά, τον Ρουμπουλάκο αριστερά και τους Κούσα, Χαντάκια κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Μάκος και Παπάζογλου τα αμυντικά χαφ με τον Ουάρντα στο δεξί άκρο, τον Μουνιόζ στο αριστερό και τον Πάουλο πίσω από τον Φερέιρα

Με το ίδιο σύστημα “κατέβασε” ο Μάρκο Σίλβα τον Ολυμπιακό. Ο Καπίνο κάθισε κάτω από τα γκολποστ έχοντας μπροστά τους από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σιόβα και Μαζουακού. Κασάμι και Ζντίλεαρ τα αμυντικά χαφ, με τον Φορτούνη μπροστά τους και τους Σεμπά, Ερνάνι στα πλάγια. Στην κορυφή της επίθεσης ο Πουλίδο.

“Χτύπησε” από αέρα ο Ολυμπιακός

Ο Παναιτωλικός ήταν η ομάδα που έφτασε νωρίς κοντά στο γκολ, ωστόσο ο Ολυμπιακός κατάφερε να μπει γρήγορα σε θέση οδηγού του σκορ. Ο Πάουλο Φερέιρα δεν εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ελαμπντελαουί στο 5′ και αστόχησε από καλή θέση απέναντι από τον Καπίνο. Σε αντίθεση με τους γηπεδούχους οι “ερυθρόλευκοι” δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη στο 7′. Ο Ερνάνι έβγαλε τη σέντρα και ο Φορτούνης με κεφαλιά έγινε ο πρώτος Ελληνας παίκτης των πρωταθλητών που σκοράρει στο συγκεκριμένο γήπεδο.

Το παιχνίδι συνέχισε να έχει γρήγορο ρυθμό, με τους φιλοξενούμενους να έχουν την κατοχή και τους παίκτες του Μαντζουράκη να προσπαθούν με την πρώτη ευκαιρία να πετάξουν την μπάλα μπροστά για τους ταχύτατους Πάουλο, Μουνιόζ και Ουάρντα. Ο τελευταίος στο 25′ έφτασε κοτνά στην ισοφάριση, ωστόσο η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Αναπτυσσόμενος από τα άκρα ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να δημιουργήσει ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Το σύνολο του Σίλβα έφτασε στην επίτευξη και δεύτερου τέρματος και πάλι με κεφαλιά, αλλά αυτή η φορά ο Ντα Κόστα αξιοποίησε τη σέντρα του Ερνάνι στο 30′.

Στη συνέχεια οι καλές στιγμές μπροστά από τις δύο εστίες μηδενίστηκαν, μέχι τις καθυστερήσεις. Στο έξτρα λεπτό ο Κυριακίδης έδιωξε δύσκολα δύο φορές την μπάλα από κόρνερ του Φορτούνη και μία από φάουλ του ίδιου παίκτη, ενώ είδε τη “στρογγυλή θεά” να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι. Μάλιστα όταν ο Σιδηρόπουλος σφύριξε για τελευταία φορά στο πρώτο μέρος, ο Φορτούνης κατευθύνθηκε στον Κυριακίδη και τον αγκάλιασε, δίνοντας του συγχαρητήρια για τις αποκρούσεις του στο τέλος.  

Βροχή τα γκολ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Βασιλείου να παίρνει τη θέση του Πάουλο, παρόλα αυτά ο Παναιτωλικός δε βελτίωσε την εικόνα του επιθετικά. Οι “ερυθρόλευκοι” συνέχισαν να κρατούν τα ηνία και με γρήγορες μεταβιβάσεις κατάφερναν να φτάνουν με αξιώσεις στην περιοχή του Κυριακίδη. Στο 57′ ο Σεμπά στάθηκε τυχερός, αφού ο Χαντάκιας έβαλε κόντρα στο σουτ του Φορτούνη και έφτασε στα δεξιά στον πρώτο, ο οποίος με ωραίο διαγώνιο σουτ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 0-3.

Δύο λεπτά νωρίτερα οι γηπεδούχοι είχαν απειλήσει για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος, με τον Καπίνο να αντιδρά εξαιρετικά και να διώχνει σε κόρνερ. Αυτή και η μοναδική ευκαιρία του Παναιτωλικού μέχρι το τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα.

Μέχρι τότε ο Ολυμπιακός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος. Οι αλλαγές του Σίλβα έδωσαν φρεσκάδα στη μεσαία γραμμή και λύσεις επιθετικά. Στο 69’μετά από υπέροχη συνεργασία, Φορτούνη Σεμπά, Πουλίδο, ο Μεξικανός με κοντινό πλασέ έκανε το 0-4 και στο 86′ ήταν η σειρά του Πάρντο να πανηγυρίσει. Ο Φορτούνης έβγαλε ακόμα μία ασίστ και ο Κολομβιανός με κεφαλιά παραβίασε για πέμπτη φορά την εστία του Κυριακίδη.

Λίγο η χαλαρότητα των “ερυθρολεύκων”, και περισσότερο η όρεξη και το κίνητρο των γηπεδούχων, μας χάρισαν ακόμα δύο τέρματα. Ο Ουάρντα ταλαιπώρησε αρκετές φορές στο ματς την άμυνα του Ολυμπιακού και στο 88′ με έξοχο σουτ και με λίγη βοήθεια του κεφαλιού του Ντα Κόστα, νίκησε τον Καπίνο, ο οποίος δύο λεπτά αργότερα είδε τον Κάπελ με προβολή να γράφει το τελικό 2-5.

Παναιτωλικός (Γιάννης Μαντζουράκης): Κυριακίδης, Κουτρομάνος, Κούσας, Χαντάκιας, Ρουμπουλάκου (67′ Κάπελ), Μάκος, Παπάζογλου (77′ Παπουτσογιαννόπουλος), Πάουλο (46’ Βασιλείου), Φερέιρα, Ουάρντα, Μουνιός 

Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Καπίνο, Μαζουακού, Σιόβας, Ντα Κόστα, Κασάμι (81′ Μπουχαλάκης), Ζντιέλαρ, Ερνάνι (68′ Πάρντο), Φορτούνης, Σεμπά (77′ Φουστέρ), Ομάρ, Πουλίδο 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.