Έσπασε η «κατάρα», πρόκριση των Άγγλων στα πέναλτι! (video)

Τα «Τρία Λιοντάρια» ξεπέρασαν το έμφραγμα της ισοφάρισης από τους Κολομβιανούς στις καθυστερήσεις της κανονικής διάρκειας και για δεύτερη φορά στην ιστορία τους –σε Μουντιάλ και Euro-, πήραν πρόκριση σε διαδικασία πέναλτι, στρέφοντας το βλέμμα τους στον προημιτελικό με τη Σουηδία.

Σε ένα ματς με έντονες συγκινήσεις, το οποίο το σύνολο του Σάουθγκεϊτ λίγο έλειψε να το χάσει μέσα από τα χέρια του, οι Άγγλοι κατάφεραν να ξεπεράσουν το γνωστό εφιάλτη που τους κατατρέχει (διαδικασία των πέναλτι) και ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία σε ένα βατό ταμπλό…

Ο ένας φοβόταν τον άλλον…

Το πρώτο ημίχρονο θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα. Αμφότερες οι ομάδες ήταν ιδιαιτέρως επιφυλακτικές, προσεκτικές και μετρημένες, δεν πήραν κανένα ρίσκο στο επιθετικό κομμάτι. Η Αγγλία είχε μεγαλύτερη διάθεση, με τους Κέιν και Στέρλινγκ πιο δραστήριους, ενώ ο Άλι συνέχισε το μέτριο τουρνουά του. Στον αντίποδα η Κολομβία, από την οποία έμεινε εκτός αποστολής ο ανέτοιμος Χάμες Ροδρίγες, δεν είχε το γνωστό κάθετο παιχνίδι του Κιντέρο, ούτε τις εμπνεύσεις από τα άκρα του Κουαδράδο. Ήταν ξεκάθαρο πως ο σχεδιασμός του Πέκερμαν, ύστερα από κάθε αγγλική στατική φάση, ήταν να βγάλουν οι παίκτες του τη γρήγορη μετάβαση της μπάλας, με μία-δύο πάσες, κάτι όμως που ουδέποτε έγινε. Οι καλές στιγμές ήταν λιγοστές. Στο 16′ οι Ευρωπαίοι είχαν μεγάλη ευκαιρία, ωραία σέντρα του Τρίπιερ από τη δεξιά πλευρά, από δύσκολη θέση και κοντινή απόσταση ο Κέιν απείλησε με το κεφάλι, με τη μπάλα να περνάει εκτός εστίας του Οσπίνα. Στο 42′, εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Τρίπιερ, αλλά το γκολ δεν ήρθε, ενώ στις καθυστερήσεις υπήρχαν εκατέρωθεν ευκαιρίες με Κιντέρο και Λίνγκαρντ, χωρίς πάντως το πρώτο ημίχρονο να φύγει από τη «λευκή» ισοπαλία. 

Αγγλικό προβάδισμα αλλά κι έμφραγμα στο τέλος!

Στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, οι ομάδες κινήθηκαν σε ρηχά νερά, κι όλα έδειχναν πως τα πάντα θα κριθούν στη λεπτομέρεια. Στο 54’ ο διαιτητής Γκάιγκερ είδε πέναλτι στο μαρκάρισμα του Κάρλος Σάντσες επί του Κέιν, σε κόρνερ του Τρίπιερ, με τους Κολομβιανούς να διαμαρτύρονται έντονα. Ο Κέιν, αφού πέρασε ένα τρίλεπτο μέχρι να καταλαγιάσουν τα πνεύματα, δεν είχε πρόβλημα να νικήσει τον Οσπίνα και με το έκτο γκολ του στο φετινό τουρνουά, να βάλει μπροστά στο σκορ τα «Τρία Λιοντάρια». Από εκεί και πέρα το ματς έχασε τον όποιο ρυθμό του, αφού οι Κολομβιανοί έχασαν την ψυχραιμία τους –θεωρώντας πως είχαν αδικηθεί από τη διαιτητική απόφαση- με αποτέλεσμα να μπαίνουν με υπερβολικό δυναμισμό σε σχεδόν όλες τις φάσεις. Σε κάθε περίπτωση, οι Άγγλοι με τις γνωστές…αυτοκτονικές τάσεις, έδωσαν ένα δώρο στους αντιπάλους τους, όταν στο 80’ ο Γουόκερ έκανε παιδαριώδες λάθος στο χώρο του κέντρου, ο Κουαδράδο βρέθηκε απέναντι στον Πίκφορντ, αλλά αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Το τέλος είχε συγκινήσεις, αφού στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ουρίμπε με φοβερό σουτ είδε τον Πίκφορντ να του αρνείται τη…χαρά, κάτι που συνέβη δευτερόλεπτα αργότερα! Από το κόρνερ, ο Μίνα με το τρίτο γκολ του στη διοργάνωση –όλα με κεφαλιές- ισοφάρισε για τους Κολομβιανούς στέλνοντας το ματς στην παράταση. 

Δεν είναι αστείο, οι Άγγλοι νίκησαν στα πέναλτι!

Στον επιπλέον χρόνο οι Άγγλοι, προφανώς επηρεασμένοι από το σοκ της ισοφάρισης, υστέρησαν κατά πολύ, με τους Κολομβιανούς να εμφανίζονται πιο απειλητικοί, δίχως πάντως να δημιουργούν τη μεγάλη φάση. Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης τα «Τρία Λιοντάρια» βρήκαν καλύτερο ρυθμό, είχαν ευκαιρίες με τους Ρόουζ και Ντάιερ, αλλά το γκολ της πρόκρισης δεν ήρθε, με αποτέλεσμα τα πάντα να κριθούν στα πέναλτι. Εκεί, με το σκορ στο 3-2 υπέρ των Κολομβιανών, ο Οσπίνα έπιασε το πέναλτι του Χέντερσον, ωστόσο ο Ουρίμπε έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, ο Τρίπιερ ευστόχησε, ο Πίκφορντ είχε την απάντηση στην εκτέλεση του Μπάκα κι ο Ντάιερ ολοκλήρωσε τον αγγλικό θρίαμβο!



Spartak Stadium, Μόσχα 

Διαιτητής: Μαρκ Γκάιγκερ (Η.Π.Α.)
Κίτρινες κάρτες: Μπάριος (41’), Αρίας (52’), Κ. Σάντσες (54’), Φαλκάο (62’), Μπάκα (64’), Κουαδράδο (118’) – Χέντερσον (56’), Λίνγκαρντ (69’)

Κολομβία: Οσπίνα –  Αρίας, Μίνα, Ντ. Σάντσες, Μοχίκα –  Μπάριος, Κ. Σάντσες (79’ Ουρίμπε), Λέρμα (62’ Μπάκα) –  Κουαδράδο, Κιντέρο (88’ Μουριέλ), Φαλκάο (αρχ.)

Αγγλία: Πίκφορντ –  Γουόκερ, Στόουνς, Μακγκουάιρ –  Χέντερσον, Τρίπιερ, Γιανγκ (102’ Ρόουζ)  Άλι (80’ Ντάιερ), Λίνγκαρντ –  Κέιν (αρχ.), Στέρλινγκ (88’ Βάρντι)



Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.