Ο Ρομαντισμός στον Κινηματογράφο: Ωντρέ Τοτού και «Αμελί»

Η Ωντρέ Τοτού, γεννήθηκε στις 9 Αυγούστου του 1976, στην πόλη Μπωμόν της Γαλλίας. Με αφορμή τα γενέθλια της, θυμόμαστε την πλέον χαρακτηριστική ερμηνεία της Γαλλίδας ηθοποιού στην μεγάλη οθόνη. Πρόκειται για το κλασσικό πλέον φιλμ του Ζαν-Πιέρ Ζενέ: «Αμελί» (Amelie), το οποίο κυκλοφόρησε στις Κινηματογραφικές Αίθουσες το 2001. Δεκαέξι χρόνια μετά την πρώτη του κυκλοφορία στις...

Η Ωντρέ Τοτού, γεννήθηκε στις 9 Αυγούστου του 1976, στην πόλη Μπωμόν της Γαλλίας. Με αφορμή τα γενέθλια της, θυμόμαστε την πλέον χαρακτηριστική ερμηνεία της Γαλλίδας ηθοποιού στην μεγάλη οθόνη. Πρόκειται για το κλασσικό πλέον φιλμ του Ζαν-Πιέρ Ζενέ: «Αμελί» (Amelie), το οποίο κυκλοφόρησε στις Κινηματογραφικές Αίθουσες το 2001.

Δεκαέξι χρόνια μετά την πρώτη του κυκλοφορία στις Κινηματογραφικές Αίθουσες, ξαναβλέπουμε το κλασσικό φιλμ του Ζαν-Πιέρ Ζενέ «Αμελί» (Amelie – 2001). Μία υπέροχη, ρομαντική ταινία με την αξεπέραστη μουσική επένδυση του Γιαν Τίρσεν και με πρωταγωνιστές τους Οντρέι Τοτού, Ματιέ Κάσοβιτς, Ζακς Ναρσί, Ζαμέλ Ντεμπουζέ, Ισαμπέλ Ναντί και τον συνήθη ύποπτο Ντομινίκ Πινό. Η ταινία που συγκίνησε κριτικούς και θεατές, είχε πέντε υποψηφιότητες για Όσκαρ και ουσιαστικά ήταν η ταινία που μας σύστησε την Γαλλίδα ηθοποιό Οντρέι Τοτού (Audrey Tautou).

Η Αμελί (Οντρέι Τοτού) είναι ένα μικρό κορίτσι που μεγαλώνει με τους εκκεντρικούς γονείς της, απομονωμένη από τα υπόλοιπα παιδιά, εξαιτίας της πεποίθησης των γονιών της ότι πάσχει από μια σπάνια αρρώστια. Η μόνη διέξοδος της είναι ένας ονειρικός κόσμος που πλάθει με την φαντασία της και ζει μέσα του. Καθώς τα χρόνια περνούν, ο τραγικός θάνατος της μητέρας της, θα οδηγήσει τον πατέρα της σε βαθιά κατάθλιψη και την ίδια στον πραγματικό κόσμο, που θα πρέπει να αντιμετωπίσει με το μόνο όπλο που έχει, δηλαδή τη φαντασία της.

Περικυκλωμένη στην καθημερινότητα της από εξίσου εκκεντρικούς με τους γονείς της ανθρώπους, η Αμελί προσπαθεί σταδιακά να βρει τη θέση της ανάμεσα τους. Μέχρι που μια συγκλονιστική είδηση, στις 31 Αυγούστου του 1997, θα ενεργοποιήσει μία σειρά απρόβλεπτων γεγονότων. Η μικρή Αμελί θα συνειδητοποιήσει με αυτό τον τρόπο ότι έχει τη δύναμη να αλλάζει τη ζωή της αλλά και τις ζωές των ανθρώπων που βρίσκονται γύρω της.

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.