Νταμπίζας: «Ο Ρανιέρι δεν είναι δογματικός»

Με τα καλύτερα λόγια αναφέρθηκε στον Κλαούντιο Ρανιέρι και στη δουλειά που έκανε φέτος στη Λέστερ, ο Νίκος Νταμπίζας, με αφορμή την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τις «αλεπούδες».
04/05/2016 • 10:47
Ο Νίκος Νταμπίζας
  • shares
Με τα καλύτερα λόγια αναφέρθηκε στον Κλαούντιο Ρανιέρι και στη δουλειά που έκανε φέτος στη Λέστερ, ο Νίκος Νταμπίζας, με αφορμή την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τις «αλεπούδες». Ο τεχνικός διευθυντής της Ομόνοια αποκάλυψε πως ο Ρανιέρι του είχε τονίσει πως το μυστικό της επιτυχίας της ομάδας του ήταν οι λίγοι τραυματισμοί, ενώ ξεκαθάρισε πως αρκετά δύσκολα θα μπορέσει κάποια ομάδα να κάνει κάτι ανάλογο στην Ελλάδα, κατακτώντας το πρωτάθλημα.

Ο Νταμπίζας τόνισε αρχικά στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»: «Θυμάμαι πως (ο Ρανιέρι) μου είπε ότι είναι πολύ τυχερός που η ομάδα δεν είχε τραυματισμούς. Το θεωρούσε το μυστικό της επιτυχίας του. Μιλούσε για την εκπληκτική δουλειά που έκαναν το ιατρικό τιμ και οι γυμναστές. Ο Ρανιέρι στηρίχτηκε σε λίγους παίκτες δημιουργώντας ένα ομοιογενές σύνολο με συνοχή. Στο ποδόσφαιρο είναι σημαντικό να μην πάσχεις από δογματική ακαμψία. Ο Ρανιέρι απέδειξε πως δεν είναι δογματικός και προσαρμόστηκε στα δεδομένα της Λέστερ».

Στη συνέχεια, δήλωσε για το αν μπορεί κάποια μικρομεσαία ομάδα στην Ελλάδα να κάνει κάτι ανάλογο: «Ποτέ. Όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε κανένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Μόνο στην Αγγλία θα υπάρχουν (φαινόμενα) Λέστερ. Μόνο εκεί εξασφαλίζεται η ισονομία που αποτελεί τον σπόρο για το αναπάντεχο. Ο φίλαθλος στην Αγγλία ξέρει ότι όταν πάει να δει ένα ματς όλα τα αποτελέσματα είναι ανοιχτά, όποιες ομάδες κι αν παίζουν. Πού αλλού συμβαίνει αυτό; Μιλώντας με τους επικεφαλής της Premier League, μου είπαν πως πρόκειται για το μυστικό της δημοτικότητας του αγγλικού πρωταθλήματος. Δεν είναι το πιο θεαματικό. Είναι όμως το πιο συναρπαστικό. Ακόμα και τα λάθη των διαιτητών, όπως συνέβη στο παιχνίδι της Λέστερ με την Σαουθάμπτον, όλοι ξέρουν πως γίνονται στο πλαίσιο του παιχνιδιού. Σήμερα αδικείται η Σαουθάμπτον, αύριο η Λέστερ. Κανείς δεν βάζει πονηρό με το μυαλό του».

Τέλος, τόνισε για την παρουσία του Ρανιέρι στον πάγκο της εθνικής Ελλάδος: «Για ό,τι συνέβη στην Ελλάδα δεν φταίει μόνο αυτός. Δεν του προσφέρθηκε προστασία και δεν λειτούργησε ολόκληρος ο μηχανισμός της Εθνικής».

Γράψτε το σχόλιο σας...
15/09/2019 • 09:03