Η Microsoft συνεχίζει να αναζητεί νέες εταιρείες ανάπτυξης

Στοχεύοντας στον εμπλουτισμό της υπηρεσίας Xbox Game Pass.Στα πλαίσια της Ε3 2018, η Microsoft...

Στοχεύοντας στον εμπλουτισμό της υπηρεσίας Xbox Game Pass.

Στα πλαίσια της Ε3 2018, η Microsoft ανακοίνωσε την εξαγορά πολλαπλών studio ανάπτυξης για την δημιουργία first-party AAA τίτλων για την οικογένεια του Xbox One. Ωστόσο, απ’ ό,τι φαίνεται δεν έχει ολοκληρώσει τα εν λόγω σχέδιά της.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Matt Booty, επικεφαλής της Microsoft Studios, στο Gameindustry.biz, η εταιρεία αναζητεί εταιρείες ανάπτυξης που είναι ικανές να παρέχουν περιεχόμενο που είναι λίγο διαφορετικό από αυτό που προσφέρουν άλλα δικά τους ΑΑΑ franchises, έχοντας ως απώτερο σκοπό τον εμπλουτισμό της υπηρεσίας Xbox Game Pass.

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε: “Δεν θέλω να ακουστώ σαν να σκοπεύουμε απλά να αυξήσουμε τον αριθμό τους, δεν έχει να κάνει με την συμπλήρωση μιας λίστας. Ωστόσο, έχουμε ένα ενδιαφέρον, την δεδομένη στιγμή, για εταιρείες ανάπτυξης που έχουν 50 με 100 άτομα προσωπικό δυναμικό, που δημιουργούν νέο υλικό ανά δύο με τρία χρόνια και έχουν υλικό που πιστεύουμε ότι θα μπορούσαν να ενισχύσουν το ενδιαφέρον των συνδρομητών του Game Pass. Αυτό σημαίνει περιεχόμενο που είναι λίγο διαφορετικό από αυτό που προσφέρουν άλλα, δικά μας, ΑΑΑ franchises”. Συμπληρώνοντας στη συνέχεια ότι αυτό που κάνει φανταστικό το Game Pass είναι το γεγονός “ότι μπορεί να υποστηρίξει περιεχόμενο διαφορετικών τύπων.”

Στη συνέχεια, η συζήτηση εστιάστηκε στις εταιρείες που ήδη έχουν ενταχθεί στην οικογένεια της Microsoft και ένα από τα ερωτήματα που κλήθηκε να απαντήσει ο Matt Booty ήταν το “Γιατί την Ninja Theory(?)”.

“Ξεκινήσαμε να αναζητούμε studio που είναι είναι δομημένα γύρω από δημιουργικούς ηγέτες και προσωπικό. Αυτό που κάνει καταπληκτική της Ninja Theory είναι το ξεκάθαρο γεγονός ότι εστιάζει σε νέες ιδέες με δημιουργικότητα, με τους χαρακτήρες, την πλοκή αλλά και την τέχνη της εξιστόρησης να αποτελούν προτεραιότητα για εκείνους. Αυτό εναρμονίζεται με την επιθυμία μας να παρέχουμε στους παίκτες, ειδικά αυτούς με συνδρομή Game Pass, περιεχόμενο που είναι καινούργιο, πρωτότυπο, έχει ποικιλία και διαφοροποιείται από αυτά που κάνουμε με τα μεγαλύτερα franchises μας”.

Τέλος, αναφέρθηκε και στις σκέψεις σχετικά με την επερχόμενη επίσκεψή του στα γραφεία της Ninja Theory. “Σκέφτηκα ότι θα ήταν κλισέ, εάν εμφανιζόμουν και τους έλεγα ‘καλώς ήρθατε στην οικογένεια’. Αλλά δεν είμαι σίγουρος εάν θα είναι σωστό. Δεν έχουμε πρόθεση να εντάξουμε τα studio στο δυναμικό μας και να αρχίσουμε να κολλάμε παντού αφίσες Xbox. Έχει να κάνει περισσότερο με την παροχή υποστήριξης, έτσι ώστε να μπορούν να εστιάσουν αποκλειστικά στη δημιουργία τίτλων και να τους απαλλάξουμε από την πίεση που πιστεύω ότι υπάρχει σε εταιρείες ανάπτυξης τέτοιου μεγέθους.

Εν κατακλείδι, τα εν λόγω λεγόμενα του Matt Booty, σε συνδυασμό με τις πρόσφατες ανακοινώσεις της εταιρείας σχετικά με τα Xbox All Access, Xbox Adaptive Controller και τη φημολογούμενη επόμενη κονσόλα, φαίνεται ότι η Microsoft δεν επαναπαύεται και “παίζει” για τη νίκη.


Ο Βασίλης Αλεπόπουλος είναι αρθρογράφος στο GR IGN και μπορείτε να τον κάνετε summon στο Twitter ή στο Facebook.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.