Νοκ άουτ για τρεις εβδομάδες ο Νοβίτσκι

Μπορεί να έκανε «μπλακ τζακ» στα χρόνια του στο ΝΒΑ, όμως ο Ντιρκ Νοβίτσκι θ’ αργήσει να κάνει ντεμπούτο στην σεζόν με νούμερο 21 για εκείνον.

Μπορεί να έκανε «μπλακ τζακ» στα χρόνια του στο ΝΒΑ, όμως ο Ντιρκ Νοβίτσκι θ’ αργήσει να κάνει ντεμπούτο στην σεζόν με νούμερο 21 για εκείνον.

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι υπέγραψε το καλοκαίρι συμβόλαιο ανανέωσης της συνεργασίας του με τους Μάβερικς και θα αγωνιστεί στο ΝΒΑ και την περίοδο 2018-19, για να γίνει ο πρώτος στα χρονικά που αγωνίζεται επί 21 διαδοχικές σεζόν στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου.

Ο 40χρονος Γερμανός σούπερ σταρ υπέγραψε το νέο συμβόλαιο του, έναντι πέντε εκατ. δολαρίων, και αποδέχθηκε πως τη νέα σεζόν δεν θα είναι, για πρώτη φορά, βασικός, μετά την απόκτηση του ΝτεΑντρέ Τζόρνταν.

Να σημειωθεί, όμως, πως ο Νοβίτσκι δεν έχει προπονηθεί ακόμα με τους Μάβερικς στην προετοιμασία και θα μείνει εκτός δράσης περίπου για τρεις εβδομάδες, καθώς έχει πρόβλημα τραυματισμού στο δεξί γόνατο: «Έχει κάνει πρόοδο, αλλά δεν είμαστε σε θέση να πούμε ποια θα είναι η ημερομηνία επιστροφής του στη δράση. Σίγουρα θα χρειαστεί κάποιες εβδομάδες», ήταν τα λόγια του κόουτς του Ντάλας, Ρικ Καρλάιλ.

Ο Νοβίτσκι αγωνίστηκε σε 77 παιχνίδια την περασμένη σεζόν και είχε, κατά μέσο όρο στο ενεργητικό του, 12 πόντους και 5.7 ριμπάουντ. Συνολικά στην πολυετή καριέρα του στην ομάδα του Ντάλας ο Γερμανός έχει σημειώσει 31.187 πόντους, έκτος στην ιστορία του ΝΒΑ, 232 μόλις πόντους πίσω από τον θρυλικό, Γουίλτ Τσάμπερλεϊν, και 149 πάνω από τον «βασιλιά», ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Τη σεζόν 1998-99 ο Ντιρκ Νοβίτσκι φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα των Μάβερικς, μετά την επιλογή του, από τους ίδιους, στο Νο9 του ντραφτ του 1998. Το 2011 ήταν η μεγάλη στιγμή για τους Μαβς, όταν με τη βοήθειά του κατέκτησαν το πρωτάθλημα. Ο Νοβίτσκι είχε αναδειχθεί MVP, ενώ μέχρι σήμερα έχει οδηγήσει την ομάδα του Ντάλας σε 15 παρουσίες στα πλέι οφ στις 20 συνολικά σεζόν του.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.