H Rockstar δηλώνει “ευγνώμων” που δεν κυκλοφορεί το GTA 6 στην εποχή του Trump

"Είναι πραγματικά ασαφές το τι θα κάναμε και με το Grand Theft Auto 6."Ο Dan Houser δήλωσε ότι...

“Είναι πραγματικά ασαφές το τι θα κάναμε και με το Grand Theft Auto 6.”

Ο Dan Houser δήλωσε ότι είναι “ευγνώμων” για την κυκλοφορία του Red Dead Redemption 2 και όχι του GTA 6 αυτή την εβδομάδα, επειδή το GTA θα ήταν “ξεπερασμένο μέσα σε δύο λεπτά”.

Σε μια εκτεταμένη συνέντευξη με το GQ, ο συνιδρυτής της Rockstar είπε πώς ο τόνος του franchise δεν ταιριάζει με το σημερινό πολιτισμικό κλίμα:

“Είναι πραγματικά ασαφές το τι θα κάναμε και με το GTA 6, άσχετα με το πόσο αναστατωμένοι θα μπορούσαν να είναι οι παίκτες με ό, τι κάναμε. Τόσο η έντονη φιλελεύθερη πρόοδος όσο και ο έντονος συντηρητισμός είναι τόσο μαχητικοί και πολύ θυμωμένοι. Είναι τρομακτικό και ταυτόχρονα περίεργο, αλλά περιστασιακά βλέπεις να τείνουν προς τον παραλογισμό.”

“Είναι δύσκολο να σατιρίζεις για αυτούς τους λόγους. Μερικά από τα πράγματα που θα βλέπατε θα ήταν ξεκάθαρα πέρα ​​από τη σάτιρα. Θα ήταν ξεπερασμένα μέσα σε δύο λεπτά. Όλα αλλάζουν τόσο γρήγορα.”

Η πιο σοβαρή και παρελθοντική προσέγγιση του Red Dead 2 είναι προτιμότερη από την Rockstar. Ωστόσο, ο Houser επιθυμεί επίσης να καταστήσει σαφές ότι η προσέγγιση του νέου παιχνιδιού για την παρουσίαση της ιστορίας είναι χτισμένη κάπως γύρω από τις σύγχρονες αξίες:

“Ήταν καταπιεστικό, όταν βλέπεις το τι συνέβαινε. Μπορεί να είναι έργο ιστορικής φαντασίας, αλλά δεν είναι έργο ιστορίας. Θες να μιλήσεις για αυτά τα πράγματα, αλλά δεν μπορείς να το κάνεις με 100% ιστορική ακρίβεια. Θα ήταν βαθιά δυσάρεστο.”

“Είναι μια περίοδος που το γυναικείο κίνημα είχε αρχίσει να ανθίζει. Οι γυναίκες αρχίσαν να αμφισβητούν την πολύ περιορισμένη θέση τους στην κοινωνία και αυτό μας έδωσε μερικούς ενδιαφέροντες χαρακτήρες. Δεν προσπαθούμε να ακολουθήσουμε το μοτίβο ‘Είναι ένας μαύρος, οπότε θα πρέπει να μιλήσει έτσι, και είναι ινδιάνα, άρα πρέπει να μιλήσει έτσι’. Προσπαθούμε να αισθανθούμε ποιοι θα ήταν σαν άνθρωποι.”

“Ίσως αυτό είναι η δική μου χαζομάρα, αφέλεια ή ψευδαίσθηση για το τι αγωνίζονται οι άνθρωποι τώρα· ξέρω ότι υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που πιστεύουν ότι η μόνη μυθοπλασία που θα έπρεπε κάποιος να γράψει είναι η δική του αυτοβιογραφία, αλλά νομίζω ότι αυτό είναι πραγματικά περιοριστικό και δεν μπορείς έτσι να πεις μια ιστορία. Ελπίζω ότι βρήκαμε έναν ευαίσθητο τρόπο να συζητήσουμε αυτά τα ζητήματα.”

Το Red Dead Redemption 2 θα κυκλοφορήσει αυτή την Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου, για το Xbox One και το PS4.


Αν ο Θοδωρής aka “Ankh” δεν γράφει ή δεν παίζει κάποιο MMO θα τον βρείτε στο Facebook αλλά και το YouTube.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.