Ο… “τυφλός” Καζιμιέρσκι

Ο Γιάτσεκ Καζιμιέρσκι αγωνίστηκε σε δύο Παγκόσμια Κύπελλα με την Πολωνία, το 1982 και το 1986! Ο Ολυμπιακός τον απέκτησε το καλοκαίρι του 1987 με την ελπίδα ότι βρήκε τερματοφύλακα για την επόμενη πενταετία!

Ο Γιάτσεκ Καζιμιέρσκι αγωνίστηκε σε δύο Παγκόσμια Κύπελλα με την Πολωνία, το 1982 και το 1986! Ο Ολυμπιακός τον απέκτησε το καλοκαίρι του 1987 με την ελπίδα ότι βρήκε τερματοφύλακα για την επόμενη πενταετία! 

Πρόλαβε να αγωνιστεί σε μόλις δέκα ματς με τους ερυθρόλευκους και να αποχωρήσει τον Δεκέμβριο! Το τελευταίο του παιχνίδι ήταν ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό! 

Στις 8 Νοεμβρίου του 1987, ο Πολωνός έχοντας κρατήσει μόλις δύο φορές το μηδέν στα προηγούμενα εννέα ματς στον πάγκο ήταν βασικός και στο ντέρμπι! 

Το σουτ του Γεωργαμλή στο 13ο λεπτό κόντραρε στον Μίχο και κατέληξε στα δίχτυα του Καζιμιέρσκι ο οποίος δεν πρόλαβε να αλλάξει κατεύθυνση! Οι ερυθρόλευκοι ισοφάρισαν γρήγορα με τον Ζελιλίδη αλλά από εκεί και πέρα ανέλαβε να κάνει την διαφορά στο ντέρμπι ο Πολωνός τερματοφύλακας.

Στο 42ο λεπτό με ασθενέστατη επέμβαση έδωσε δεύτερη ευκαιρία στον Βλάχο για να σκοράρει και έκανε εύκολα το 2-1 ενώ του έφυγε η μπάλα από τα χέρια στην προσπάθεια του Σαραβάκου στο 46ο λεπτό και έγινε το 3-1! Στο 88ο λεπτό δεν είχε καμία ελπίδα να αντιδράσει στην προσπάθεια του Βλάχου ο οποίος έγραψε το τελικό 4-1!!

Μετά το ματς αποχώρησε ο προπονητής Αλκέτας Παναγούλιας ενώ ο ίδιος – εν μέσω φημολογίας ότι είχε προβλήματα όρασης – μάζεψε τα πράγματα του και μετακόμισε στο Βέλγιο για να φορέσει την φανέλα της Γάνδης στην δεύτερη κατηγορία του Βελγίου. Εκεί ήταν εξαιρετικός ξανά όμως στην Ελλάδα έμεινε στην ιστορία για την εμφάνισή του σε εκείνο το ντέρμπι!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.