Οι αποδείξεις στα …ταμεία! Στο γήπεδο οι “απαντήσεις”!

Ο Νίκος Τζουάννης γράφει στο προσωπικό του blog για το ντέρμπι "αιωνίων", τα ...συστατικά της νίκης και τις "απαντήσεις" που θέλουν να δώσουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού στο ελληνικό Clasico.

Έφτασε λοιπόν το “πλήρωμα του χρόνου” για το πρώτο κλασικό ντέρμπι της νεανικής ομάδας του Παναθηναϊκού. Μετά την …προθέρμανση στα σημαντικά παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, ήρθε η στιγμή για το σπουδαιότερο ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος. Για το ματς που είναι κάτι περισσότερο από ένας απλός ποδοσφαιρικός αγώνας! 

Οι “μπέμπηδες” του Δώνη δεν έχουν ΤΙΠΟΤΑ να αποδείξουν στην αναμέτρηση του “Γ. Καραϊσκάκης”. Θα παίξουν για τον εαυτό τους, τη φανέλα με το Τριφύλλι στο στήθος και τον κόσμο. Και στο γήπεδο μπορούν να δώσουν την απάντηση που θέλουν σε όλους όσοι τους αμφισβήτησαν πριν από λίγους μήνες. Στο γήπεδο…

Αν ρίξουμε μια ματιά στη “χρηματιστηριακή” αξία των δύο ρόστερ, στην ποδοσφαιρική εμπειρία των παικτών των δύο “αιώνιων” αντιπάλων και συνυπολογίσουμε τον παράγοντα – έδρα, τότε ο τίτλος του φαβορί πηγαίνει αυτόματα στο “στρατόπεδο” της ομάδας του Πειραιά. 

Όμως πότε έπαιξαν …μπάλα οι αριθμοί και δεν το ξέρουμε; Η προϊστορία των κλασικών ντέρμπι μας έχει διδάξει ότι δεν παίζουν κανένα ρόλο οι ετήσιες αποδοχές ενός ποδοσφαιριστή, το βάθος του ρόστερ που έχει ένα κλαμπ, η βαθμολογία και η κατάσταση μιας ομάδας. 

Το έχουμε ξαναπεί! Τα ντέρμπι είναι μια διαφορετική ιστορία. Κάθε χρόνο …γράφεται και μια ξεχωριστή σελίδα. Τόσα και τόσα είναι τα παραδείγματα όλα αυτά τα χρόνια και πιο πρόσφατο το περσινό. Όταν ο Παναθηναϊκός των αναρίθμητων αγωνιστικών και οικονομικών προβλημάτων στάθηκε στο ύψος του στο “Γ. Καραϊσκάκης”. 

Στη μια πλευρά υπάρχει η εμπειρία, στην άλλη ο ενθουσιασμός. Ο ένας “αιώνιος” έχει τη δύναμη του κόσμου, ο άλλος τη “δίψα” για επιτυχία. Η θέληση, το πάθος, η αποφασιστικότητα και η αυτοσυγκέντρωση είναι απαραίτητα συστατικά στη …συνταγή νίκης. Αυτό το χιλιοειπωμένο ” όποιος το θέλει πιο πολύ, θα κερδίσει”, ισχύει 101%. 

Η ομάδα που θα βγάλει στο γρασίδι περισσότερη ενέργεια και “νεύρο”, η ομάδα που θα παλέψει με αφοσίωση, με “τρέλα”, με “μανία” για το αποτέλεσμα, θα χαμογελάσει στο φινάλε. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.