Ελληνική νίκη, φινλανδική πρωτιά

Η Εθνική Ελλάδος πήρε τη νίκη (1-0 με αυτογκόλ του Γκράνκλουντ) στο ντεμπούτο του Άγγελου Αναστασιάδη αλλά η πρωτιά πάει οριστικά στην Φινλανδία. Το 2-0 του Τάμπερε ντην κράτησε ουσιαστικά στην πρώτη θέση ανεξαρτήτως τί θα γίνει την τελευταία αγωνιστική.

Η νέα Εθνική ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη πήρε τη νίκη επί της Φινλανδίας χάρη σε ένα αυτογκόλ του Γκράνκλουντ στο 25ο λεπτό, ωστόσο αυτή δεν ήταν αρκετή για να διατηρήσει την ομάδα ζωντανή στο κυνήγι της πρώτης θέσης. Το 2-0 του Τάμπερε ουσιαστικά χαρίζει την πρωτιά στους Φινλανδούς.

Η ομάδα είχε περισσότερη διάθεση σε σχέση με τα προηγούμενα ματς, περισότερα τρεξίματα και κατάφερε να σκοράρει ύστερα από ωραία ενέργεια των Τοροσίδη-Πέλκα\. Ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο δεν πήρε τα απαιτούμενα για την περίσταση ρίσκα. Είχε την κατοχή της μπάλας, είχε κάποιες τελικές χωρίς όμως να απειλήσει ουσιαστικά την αντίπαλη εστία.

Ο Παπασταθόπουλος, ο Τοροσίδης, ο Ζέκα κι ο Φορτούνης ήταν οι τέσσερις που ξεχώρισαν για την Εθνική ομάδα.

Το ματς

Ο Άγγελος Αναστασιάδης στο ντεμπούτο του παρέταξε μια εντεκάδα την οποία κατά πάσα πιθανότητα θα παρέτασσε κι ο Μίκαελ Σκίμπε. Έδωσε ντεμπούτο στους Βλαχοδήμο και Κούτρη σε ένα 4-5-1 με τον τερματοφύλακα της Μπενφίκα στον άσο, τον Κούτρη αριστερό μπακ, τον Τοροσίδη δεξί και τους Παπασταθόπουλο, Μανωλά στόπερ. Στο κέντρο Ζέκα, Κουρμπέλης αμυντικά χαφ και Φορτούνης, Μάνταλος, Πέλκας επιθετικά. Ο Μήτρογλου μοναδικός προωθημένος.

Από την πλευρά του ο Μάρκου Κάνερβα παρέταξε την Φινλανδία με σύστημα 4-4-2 και βασικούς τους Χραντέσκι, Γκράντλουντ, Τόιβιο, Αραχούρι, Ούρονεν, Σοϊρι, Καούκο, Καμαρά, Λουντ, Πούκι και Τουόμινεν.

Μπήκε με ψυχή και σκόραρε

Η Εθνική ομάδα στο πρώτο ημίχρονο μπήκε με πάθος και ψυχή, τα βασικά δηλάδή χαρακτηριστικά που είχε ζητήσει ο Άγγελος Αναστασιάδης και κατάφερε να πάρει αυτό που θέλει με αυτογκόλ του Γκράνκλουντ στο 25ο λεπτό. Ήταν μια εξαιρετική ενέργεια του Τοροσίδη από τα δεξιά ο οποίος έκανε τη σέντρα, ο Πέλκας στην καρδιά της άμυνας με κεφαλιά ψαράκι είδε τον Χράντσετσκι να αποκρούει και εν συνεχεία η μπάλα να βρίσκει στον Γκράνκλουντ και να καταλήγει στα δίχτυα. 

Μόλις στο 2ο λεπτό πάντως η Εθνική απείλησε με τον Μήτρογλου να σουτάρει άουτ ύστερα από εξαιρετική συνεργασία των Μάνταλου και Πέλκα. Τα έξτρα δεκάρια του Αναστασιάδη συχνά συνέκλιναν δίνοντας χώρο στα μπακ. Στο 41’η Εθνική είχε και δοκάρι με τον Παπασταθόπουλο ύστερα από κόρνερ του Φορτούνη.

Ευτυχώς η μπάλα πήγε στον Τουόμινεν

Αμυντικά η Ελλάδα έκλεισε σωστά τον Πούκι που δε βρήκε χώρους πλην από μία περίπτωση όταν από λαθος του Κουρμπέλη παραλίγο να βγει τετ α τετ αλλά ο Βλαχοδήμος έγκαιρα τον μπλόκαρε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βρίσκει χώρους ο Τουόμινεν ο οποίος όμως ήταν άστοχος. Πρώτο στο 30′ απώλεσε μοναδική ευκαιρία από το πέναλτι πλασάροντας άουτ, ενώ στο 39′ το σουτ του κόντραρε στα σώματα πριν η μπάλα φτάσει στον Βλαχοδήμο. 

Σιόβας 31 μήνες μετά

Στο 28ο λεπτό ο Αναστασιάδης υποχρεώθηκε και στην πρώτη του αλλαγή ως ομοσπονδιακός τεχνικός, καθώς σε ένα άτσαλο πάτημα του ο Μανωλάς στραβοπάτησε και του γύρισε ο αστράγαλος. Ο Σιόβας πήρε τη θέση του και φόρεσε ξανά τη γαλανόλευκη μετά από 31 μήνες.

Δεύτερο ημίχρονο χωρίς ρίσκα

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Τουόμινεν έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία στο 51′ αλλά το πλασέ του από το ύψος της περιοχής έφυγε μόλις άουτ. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα η Εθνική είχε τη μπάλα στην κατοχή της χωρίς να ρισκάρει και χωρίς να απειλείται. 

Στο 54′ ο Τοροσίδης με σουτ άουτ, στο 66′ ο Φορτούνης επίσης με σουτ άουτ και στο 80′ η κεφαλιά του Κουλούρη στον Χράντετσκι δεν συνιστούν ευκαιρίες, ενώ το φάουλ του Φορτούνη στο 88′ εξουδετέρωσε ο Χράντεσκι.Στο 89′ σέντρα του Τοροσίδη και κεφαλιά του Κουλούρη άουτ. Η Φινλανδία ήξερε ότι με το 1-0 εξασφάλιζε την πρωτιά.

Το σκορ αυτό έμεινε μέχρι το τέλος με αποτέλεσμα η Ελλάδα να πάρει την τρίτη της νίκη στον όμιλο χωρίς όμως να μπορεί να διεκδικησει μέχρι τέλους την πρώτη θέση στον όμιλο.

Ελλάδα (Άγγελος Αναστασιάδης): Βλαχοδήμος, Μανωλάς (28′ Σιόβας), Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης, Κούτρης, Κουρμπέλης, Ζέκα, Φορτούνης, Πέλκας (84′ Μπακασέτας), Μάνταλος, Μήτρογλου (69′ Κουλούρης)

Φινλανδία (Μάρκου Κάνερβα): Χραντέσκι, Γκράντλουντ, Τόιβιο, Αραχούρι, Ούρονεν, Σοϊρι, Καούκο, Καμαρά, Λουντ, Πούκι και Τουόμινεν.

Στο άλλο ματς του ομίλου η Ουγγαρία επικράτησε της Εσθονίας με 2-0 και διατήρησε τις ελπίδες της για τη δεύτερη θέση.

Ο όμιλος της Εθνικής

1. Φινλανδία: 12 (+4)
2. Ελλάδα: 9 (0)
3. Ουγγαρία: 7 (+1)
4. Εσθονία: 0 (-5)

Το LIVE του αγώνα:

Live Blog Ελλάδα-Φινλανδία


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.