Ο τέταρτος κύκλος, ο πιο σημαντικός

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog για την επόμενη σειρά αγώνων του Ολυμπιακού και την κρισιμότητά τους για την πορεία της ομάδας του Πειραιά στο πρωτάθλημα και το Europa League.

Στην «καρδιά» της περιόδου, έχοντας ολοκληρωθεί το ένα τρίτο της διαδρομής στο πρωτάθλημα και ο Ολυμπιακός καλείται να αλλάξει προς όφελός του την κατάσταση στην κορυφή της βαθμολογίας. Μάλιστα, μπορεί να το πράξει άμεσα, στον κυριακάτικο αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Με νίκη θα πλησιάσει στο βαθμό το εξαιρετικό (και φέτος) σύνολο του Κάναντι που βρίσκεται στη δεύτερη θέση, πίσω από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ.

Αυτό το παιχνίδι θα ανοίξει τον τέταρτο κύκλο συνεχόμενων αγώνων των «ερυθρόλευκων», στις εγχώριες και τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Τα αποτελέσματα των οκτώ συνεχόμενων παιχνιδιών που περιμένουν τους «Πειραιώτες» σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων, είναι εξόχως σημαντικά. 

Μόνο για το κύπελλο δεν υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, αφού η ομάδα του Πειραιά έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στη νοκ άουτ φάση. Έτσι το ματς με τον Αρη Αβάτου στην Ξάνθη λίγο πριν από τα Χριστούγεννα (θα γίνει στις 18 Δεκεμβρίου), θα είναι μία ευκαιρία για τον Μαρτίνς να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν παίζουν. Ή σε ποδοσφαιριστές της ομάδας νέων, οι οποίοι στην επόμενη σεζόν θα μπορούσαν να έχουν μία θέση στο ρόστερ της πρώτης ομάδας.

Από ‘κει και έπειτα, μετά τη δοκιμασία του Περιστερίου –μία έδρα όπου παραδοσιακά ο Ολυμπιακός συναντά υψηλά και ενίοτε ανυπέρβλητα εμπόδια- ταξιδεύει στην Ισπανία για να αντιμετωπίσει την επόμενη Πέμπτη την Μπέτις, στην προτελευταία αγωνιστική την ομίλων του Europa League. Ένα θετικό αποτέλεσμα στη Σεβίλλη θα διευκολύνει σημαντικά το έργο των παικτών του Μαρτίνς για πρόκριση στους «32» της διοργάνωσης. Βεβαίως, στο τέλος της ημέρας, όλα θα κριθούν στο ματς με τη Μίλαν στο Καραϊσκάκη στις 13 Δεκεμβρίου.

Ανάμεσα στα δύο ευρωπαϊκά ραντεβού τα οποία θα κρίνουν την πορεία του Ολυμπιακού στο Europa League, θα μεσολαβήσουν δύο ματς πρωταθλήματος. Αρχικώς, τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου θα υποδεχθεί τον Παναιτωλικό στο Φάληρο, δηλαδή λίγα 24ωρα μετά το ταξίδι στην Ιβηρική χερσόνησο. 

Έπειτα, το πρόγραμμα έχει τη δοκιμασία από την Ξάνθη στη «Πηγάδια» την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, τέσσερις ημέρες πριν από το ματς με την Μίλαν. Και οδεύοντας προς το κλείσιμο του τέταρτου κύκλου συνεχόμενων αγώνων στη σεζόν, η ομάδα του Πειραιά θα παίξει κατά σειρά με τη Λαμία και την ΑΕΛ στο Καραϊσκάκη (στις 16 και τις 23/12 αντίστοιχα). 

Δίχως άλλο, το πρόγραμμα μπορεί να μην περιλαμβάνει ντέρμπι, αλλά έχει αγώνες με υψηλό βαθμό δυσκολίας, όπως είναι αυτοί με αντίπαλο τον Ατρόμητο και την Ξάνθη στην Ελλάδα, αλλά και με την Μπέτις και τη Μίλαν στην Ευρώπη. Στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, τα αποτέλεσμα εκτός από σημαντικά στην κούρσα του τίτλου, θα είναι σίγουρα καθοριστικά για το ευρωπαϊκό μέλλον των «ερυθρόλευκων».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.