Πρωτάθλημα στα… χασομέρια! (videos)

Μας έχουν "τρελάνει" οι ομάδες στο φετινό πρωτάθλημα! Θυμηθείτε τα παιχνίδια που κρίθηκαν στην εκπνοή!

Η 11η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος έκανε πολλές καρδιές να χτυπήσουν πιο δυνατά απ’ ό,τι συνήθως, καθώς τα παιχνίδια Ατρόμητος – Ολυμπιακός και ΟΦΗ – Άρης κρίθηκαν στην εκπνοή με θεαματικές ανατροπές! Το Novasports.gr αναζήτησε τα παιχνίδια που έχουν κριθεί μέχρι στιγμής μετά το 85ο λεπτό, θυμίζει τα γκολ που… τρέλαναν τους οπαδούς και τις ομάδες που τα κερδίζουν ή τα χάνουν όλα στα “χασομέρια”! 

Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης (2-1) – 3η αγωνιστική 

Οι ερυθρόλευκοι χαμογέλασαν για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα στην εκπνοή στην αναμέτρηση της τρίτης αγωνστικής με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης του Σάββα Παντελίδη. Ο Μαντί Καμαρά είχε ανοίξει το σκορ με γκολάρα στο 18′, ισοφάρισε ο Μάρτιν Τόνσι στο 67′ και τη λύση έδωσε ο Μπίμπαρς Νάτχο με σουτ μέσα από την περιοχή στο 92ο λεπτό, μετά από σπουδαία ασίστ με το κεφάλι του Γκερέρο .

 

Παναιτωλικός – Λαμία (2-2) – 4η αγωνιστική

Το παιχνίδι του Παναιτωλικού με τη Λαμία για την τέταρτη αγωνιστική,
άργησε να πάρει “φωτιά”, καθως τα τρία από τα τέσσερα γκολ της αναμέτρησης σημειώθηκαν από το 74ο λεπτό και μετά! Ο Μάσουρεκ άνοιξε το σκορ για τον Παναιτωλικό στο 27′, ισοφάρισε για τη Λαμία ο Επστάιν στο 74′, οι Αγρινιώτες πέρασαν ξανά μπροστά στο 88′, όμως το παιχνίδι δεν τελείωσε εκεί. Η Λαμία κέρδισε πέναλτι με τον Μπαράλες στο 94′, το οποίο εκετελέστηκε τέσσερα λεπτά αργότερα. Ο Κυριακίδης σταμάτησε τον Μαστούρ, όμως στην επαναφορά ο Ντανιέλ Αντέτζο έγραψε το τελικό 2-1! 



Πανιώνιος – Ολυμπιακός (0-1) – 4η αγωνιστική 

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς απέδρασε και από τη Νέα Σμύρνη επικρατώντας 1-0 του Πανιωνίου, ο οποίος κρατούσε τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας μέχρι το 92ο λεπτό. Εκεί χτύπησε ο Χασάν με κεφαλιά μετά από ασίστ του Ομάρ Ελαμπντελαουί, για το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης που χάρισε το τρίποντο στους Πειραιώτες!  

Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός (1-1) – 6η αγωνιστική 

Η ομάδα της Τρίπολης είδε ξανά σημαντικούς βαθμούς να φεύγουν από το σακούλι της στο εντός έδρας ματς της έκτης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Οι Αρκάδες κρατούσαν το ρευστό 1-0 από το 47′ με σκόρερ τον Μιχάλη Μανιά, όμως o Φεντερίκο Μακέντα με περισσή ψυχραιμία διαμόρφωσε το τελικό 1-1 στο 91ο λεπτό με πέναλτι, κερδίζοντας τον Γιώργο Αθανασιάδη! 

ΑΕΚ – Ολυμπιακός (1-1) – 6η αγωνιστική 

Ο Ολυμπιακός στο μεγάλο ντέρμπι της έκτης αγωνιστικής μπορεί να είχε τις ευκαιρίες, όμως έφτασε ως το φινάλε με το σκορ στο 1-0 υπέρ του χάρη στο πολύ όμορφο γκολ του Κώστα Φορτούνη στο 58ο λεπτό. Ο Τάσος Μπακασέτας μπορεί να μην είναι ο κορυφαίος κεφαλοσφαιριστής, όμως έκανε τη δουλειά στο 90ο λεπτό μετά από συνεργασία με τον Γκάλο! Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να πάρει ακόμα μια νίκη στο φινάλε, αλλά ο Γιάννης Φετφατζίδης έχασε μεγάλη ευκαιρία, πριν το τελικό σφύριγμα.

 

Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης (3-2) – 7η αγωνιστική 

Αν ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που συνήθως παίρνει βαθμούς στην εκπνοή, ο Αστέρας Τρίπολης είναι η ομάδα που τους χάνει. Την έβδομη αγωνιστική σε ένα παιχνίδι-στοίχημα για την ομάδα της Τρίπολης, ο Αστέρας είχε καταφέρει να ισοφαρίσει δύο φορές τα γκολ του Ατρόμητου και το σκορ ήταν 2-2 στο 88ο λεπτό. Εκεί ανέλαβε δράση ο Ευθύμης Κουλούρης, συνήθης ύποπτος των γκολ των Περιστεριωτών. Μετά την εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Ούμπιδες και την απόκρουση του Αθανασιάδη, ο Κουλούρης έβαλε το κεφάλι του στη “φωτιά”, σκοράροντας για το 3-2, παρά το σκίσιμο στο μέτωπο από την προσπάθεια για διώξιμο του Τριανταφυλλόπουλου!

Πανιώνιος – Ατρόμητος (2-2) – 8η αγωνιστική 

Την επόμενη αγωνιστική ο Ατρόμητος έδειξε πως ξέρει να κυνηγάει τα ματς μέχρι την τελευταία στιγμή και πανηγύρισε τον βαθμό της ισοπαλίας στη Νέα Σμύρνη, με το αυτογκόλ του Γιάγια Μπανανά στο 94ο λεπτό, έπειτα από άψογη εκτέλεση φάουλ του Ούμπιδες. Είχε προηγηθεί με 2-1 ο Πανιώνιος στο 87′ με γκολ του Γιώργου Μασούρα, ενω ο Σπύρος Ρισβάνης είχε δοκάρι για τον Ατρόμητο στο 89΄!



Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης (1-1) – 8η αγωνιστική

Ο Αστέρας Τρίπολης μετά τις παραπάνω ψυχρολουσίες, ήρθε η ώρα να χαμογελάσει στην εκπνοή αναμέτρησης την όγδοοη αγωνιστική, απέναντι στον Παναιτωλικό. Οι Αγρινιώτες είχαν προηγηθεί στο σκορ με τον Μοράρ στο 66ο λεπτό, όμως ο μαχητικός Νίκος Καλτσάς ισοφάρισε στο 93ο λεπτό μετά από ασίστ του Τάσου Δουβίκα, χαρίζοντας τον πολύτιμο βαθμό στους Αρκάδες!



Ολυμπιακός – Απόλλων (1-0) – 8η αγωνιστική 

Μετρ των ψυχοβαλτικών αποτελεσμάτων ο Ολυμπιακός, επικράτησε 1-0 του ουραγού Απόλλωνα στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, με λυτρωτή τον Δημήτρη Μάνο ο οποίος υποδέχτηκε εξαίσια την μπάλα και τελείωσε τη φάση, που είχε ξεκινήσει με προσωπική ενέργεια ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. 



Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (1-1) – 10η αγωνιστική 

Πρωταγωνιστές και πάλι οι ερυθρόλευκοι, λίγο πριν… χτυπήσει το κουδούνι! Στο μεγάλο ντέρμπι της δέκατης αγωνιστικής μπορεί ο Ολυμπιακός να ήταν το φαβορί απέναντι στον Παναθηναϊκό, ωστόσο οι πράσινοι του Γιώργου Δώνη κρατούσαν μέχρι το 95ο λεπτό τη νίκη στα χέρια τους, καθώς ο Έργκους Κάτσε είχε ανοίξει το σκορ με γκολάρα στο 61′. Ο Παπέ Αμπού Σισέ, ο οποίος αγωνιζόταν ως σέντερ φορ για περίπου 15 λεπτά, κατάφερε να εκμεταλλευτεί την ασίστ του Ομάρ Ελαμπντελαουί, για το τελικό 1-1!

 

Ατρόμητος – Ολυμπιακός (1-2) – 11η αγωνιστική 

Μπορεί να ξεπεράσαμε το 1/3 του πρωταθλήματος, ωστόσο ο Ολυμπιακός δεν άλλαξε “χούγια”! Ο Γιάγκος Βούκοβιτς με κεφαλιά στο 93ο λεπτό διαμόρφωσε το τελικό 2-1 υπέρ των ερυθρόλευκων απέναντι στον Ατρόμητο, ο οποίος είχε προηγηθεί με τον Κουλούρη στο 43′. Ο Μαντί Καμαρά ισοφάρισε για τον Ολυμπιακό στο 49′, με την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς να βρίσκει τη λύση και πάλι από κεντρικό αμυντικό!



ΟΦΗ – Άρης (1-2) – 11η αγωνιστική

Καλύτερο ντεμπούτο δεν θα μπορούσε να περιμένει ο Σάββας Παντελίδης σαν προπονητής του Άρη, καθώς πήρε το διπλό στο Ηράκλειο επί του ΟΦΗ, με επική ανατροπή και δύο γκολ του Γιουνές στο 89ο και 90ο λεπτό! Ο ΟΦΗ είχε προηγηθεί στο σκορ με τον Ισμαϊλ Σασί στο 74ο λεπτό. Ήταν ένα “τρελό” ματς με μπαράζ δοκαριών από πλευράς Άρη!

Βαθμολογία της εκπνοής!

Ας δούμε τη βαθμολογία των ομάδων που έχουν κερδίσει βαθμούς στα φινάλε των αναμετρήσεων. Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που έχει το πιο σκληρό μέταλλο, καταφέρνοντας να μαζέψει 13 βαθμούς από τους 23 συνολικά στο πρωτάθλημα, από το 90 και μετά!

Ολυμπιακός 13
Ατρόμητος 4
Άρης 3
ΑΕΚ 1
Αστέρας Τρίπολης 1
Παναθηναϊκός 1
Λαμία 1

 Υπάρχουν και αυτά!

Δεν είναι μόνο τα παραπάνω ματς που εχουν κριθεί στην εκπνοή, αλλά είναι ακόμα πέντε παιχνίδια που δοαμορφώθηκαν μετά το 80ο λεπτό. Ο λόγος για τα Λαμία-ΟΦΗ (1-1) με τον Μπαράλες να ισοφαρίζει στο 80′, το Ξάνθη – ΑΕΛ (1-0) με τον Γέντρισεκ να σκοράρει στο 82′, το μεγάλο ντέρμπι Άρης – ΠΑΟΚ (1-2) στο οποίο ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς ολοκλήρωσε προσωπική ανατροπή με το δεύτερο γκολ του στο 84ο λεπτό, το Λαμία – Λεβαδειακός (3-2) με τον Αντέτζο να είναι ξανά ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής για τους Βοιωτούς στο 83′ και το Λεβαδειακός – ΑΕΛ (1-1) όπου ο Γκόλιας με αυτογκόλ στο 82′ έδωσε βαθμό στους γηπεδούχους.   


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.