Κράτησε τον παγκόσμιο τίτλο ο Κάρλσεν

Ο Μάγκνους Κάρλσεν απέδειξε για άλλη μια φορά στην κυριαρχία του, κατακτώντας για έκτη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι.

Ο Μάγκνους Κάρλσεν απέδειξε για άλλη μια φορά στην κυριαρχία του, κατακτώντας για έκτη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι. Τρεις μέρες πριν συμπληρώσει τα 28 του χρόνια, ο Νορβηγός επικράτησε του Ιταλοαμερικανού Φαμπιάνο Καρουάνα στο Λονδίνο. 

Για πρώτη φορά στην ιστορία, και τα 12 παιχνίδια μεταξύ των δύο γκραν μετρ έληξαν ισόπαλα, συνεπώς σύμφωνα με τους κανονισμούς ο τίτλος θα αποφασιζόταν με παιχνίδια rapid, 25 λεπτών. Μάλιστα, ο Κάρλσεν άφησε πλεονεκτικές θέσεις υπέρ του στην παρτίδα Νο. 12, αφού εμπιστεύτηκε την υπεροχή του σε παρτίδες μειωμένου χχρόνου. 

Η κίνηση που σχολιάστηκε αρνητικά από τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή Βλάντιμιρ Κράμνικ, αλλά ο Κάρλσεν δικαιώθηκε. Κέρδισε τα πρώτα δύο παιχνίδια παίρνοντας αποφασιστικό προβάδισμα, χρειαζόταν πλέον μόνο μία ισοπαλία για να κατακτήσει τον τίτλο, αλλά τελείωσε το παγκόσμιο πρωτάθλημα με στυλ, αφού έκανε το 3/3. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.