Εννέα παιχνίδια του PlayStation Classic έχουν χαμηλότερη απόδοση εξαιτίας του PAL region

Ωχ.Σε λίγο καιρό το PlayStation Classic θα κάνει την εμφάνισή του γεμίζοντας το κενό της...

Ωχ.

Σε λίγο καιρό το PlayStation Classic θα κάνει την εμφάνισή του γεμίζοντας το κενό της νοσταλγίας που έχουμε όλοι μέσα μας. Για να μας προετοιμάσει, η Sony δημοσίευσε ένα FAQ για την μικροσκοπική κονσόλα το οποίο όμως περιέχει μία “μεγάλη” προειδοποίηση.

Δυστυχώς για τους gamers 9 από τα 20 παιχνίδια που έχουν γίνει optimization για την κονσόλα, χρησιμοποιούν έκδοση PAL και όχι NTSC.

Όπως τονίζει και το The Verge, υπάρχουν 2 βασικές διαφορές μεταξύ NTSC και PAL. Η πρώτη είναι το γεγονός ότι το NTSC τρέχει στα 60Hz ενώ το PAL στα 50Hz, το οποίο σημαίνει ότι τα παιχνίδια που κυκλοφόρησαν σε περιοχές που χρησιμοποιούσαν PAL έτρεχαν 17 τοις εκατό πιο αργά από αυτά σε ΗΠΑ και Ιαπωνία.

Το PlayStation Classic κάνει upscale των παιχνιδιών σε 720p, αλλά εννέα από αυτά θα είναι 17 τοις εκατό πιο αργά εξαιτίας του ότι δεν είναι έκδοση NTSC. Τα παιχνίδια αυτά είναι τα Battle Arena Toshinden, Cool Boarders 2, Destruction Derby, Grand Theft Auto, Jumping Flash!, Oddworld: Abe’s Oddysee, Resident Evil Director’s Cut, Tekken 3 και Tom Clancy’s Rainbow Six. Για παιχνίδια όπως το Tekken 3, η αργή ταχύτητα ίσως αποδειχτεί ενοχλητική, ειδικότερα εάν είχατε συνηθίσει την NTSC έκδοση του αρχικού τίτλου.

Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο θα επηρεάσει το συγκεκριμένο γεγονός το Ελληνικό κοινό, μιας και η χώρα μας ήταν στο PAL region. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχαν κι αυτοί με το “γκρίζο scart καλώδιο” όπου αγόραζαν και NTSC εκδόσεις παιχνιδιών μόνο και μόνο για την καλύτερη απόδοση. Το PlayStation Classic βρίσκεται στα χέρια του PC Mag Greece για εξονυχιστικό έλεγχο. Μείνετε συντονισμένοι για το επερχόμενο review της μικροσκοπικής κονσόλας.


Πηγή: PCMag Greece

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.